Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Šta je GTIN-8? Overview of GTIN-8 Barcodes for Small Products
2024-07-11

U domenu upravljanja malopravnim i inventorima, preciznost i efikasnost identifikacije proizvoda su najvažnija. Među različitim alatima koji su dostupni za ovu svrhu, GTIN-8 barkoda se isključuje zbog kompaktne veličine i lakše upotrebe.

Ovaj vodič je cilj da pruži temeljno razumijevanje šifre GTIN-8, uključujući njihovu strukturu, aplikaciju, provjeriti račun cifre i proces generacije.

Šta je GTIN-8?

GTIN-8 (Globalni trgovinski element broj 8) je jedinstveni numerički identifikator koji se koristi za označavanje malih trgovinskih proizvoda. Pripada širokoj porodici GTIN, koja uključuje GTIN-12, GTIN-13 i GTIN-14. Glavna prednost GTIN-8 je njegova kompleksnost, čineći ga idealnim za predmete sa ograničenim prostorom pakiranja.

Tip barkoda koji se koristi za GTIN-8 je EAN-8 barcode. EAN-8 (broj evropskih članaka) barkoda je posebno dizajnirana za male pakete gde je prostor ograničen. Kodira osam cifera, uključujući prefiks trocifera GS1, referenciju o četiri cifera, i broj provjere, čineći odgovarajući proizvodima poput malih kosmetika, slatkiša i kompaktnih stanica.

Kakav je broj provjere GTIN-8?

Broj provjere u barkodu GTIN-8 služi kao mehanizam za validaciju. Izračuna se koristeći algoritam modula 10, koji osigurava da je barkod ispravno sastavljen. Evo metode koraka po korak da izračunate broj provjere:

1. Počevši od lijeve, pomnožite prvi broj po 3, drugi po 1, treći po 3, četvrti po 1 i tako dalje.

2. Sum: dodaj sve ove proizvode zajedno.

3. Modul 10: Pronađite ostatak kada se suma podijeli 10.

4. Провери цифру: Остављање од 10. Ako je rezultat 10, broj provjere je 0.

Na primjer, za redoslijed brojeva 1234567, izračuna bi bila:

(13) + (21) + (33) + (41) + (53) + (61) + (7*3)

= 3 + 2 + 9 + 4 + 15 + 6 + 21

=60

60 mod 10 = 0

10 - 0 = 10 (znaèi broj èeka je 0)

Dakle, kompletna GTIN-8 bi bila 12345670.

Aplikacije GTIN-8

GTIN-8 barkodi su posebno korisni za male predmete. Evo još specifičnih primjera:

1. Konferencija: Individualno umotane slatkiše i čokolade često koriste GTIN-8 barkode zbog malog pakiranja.

2. Kompaktna kosmetika: Objekti poput balmena usne i male maskarne cijevi mogu koristiti od kodova GTIN-8.

3. Preporuke iz stanice: mali predmeti kao što su brisači, olovke i tekućine korekcije idealni su kandidati za kodove GTIN-8.

4. Mali igrači: Minijaturne igračke i akcije često imaju ograničen prostor na pakiranju, čineći GTIN-8 barkode praktičnim izborom.

Kako da Generiše GTIN-8 Barcode?

Generacija GTIN-8 barkoda uključuje nekoliko detaljnih koraka:

1. Prihvatite kompanijski prefiks: registrirajte GS1, globalnu organizaciju standarda, da dobijete jedinstven prefiks kompanije. Ovaj prefiks je ključni za osiguranje vaših barkoda globalno jedinstvenih i prepoznatljivih.

2. Dodajte odbor predmeta: dodajte jedinstveni referentni broj predmeta svakom proizvodu. Ovaj broj određuje svaki proizvod u ponudima vaše kompanije.

3. Napravite sliku Barkoda: Koristite generator GTIN 8 barkoda kako bi stvorili sliku barkoda. Unesite kompaniju prefiks, referens predmeta i provjerite broj u generator. Ovaj alat će proizvesti barkode u formatu koji se može štampati na pakiranju proizvoda.

GTIN 8 primjer.png

4. Potvrdite Barcode: osigurajte se da proizvedeni barkod ispunjava sve standarde GS1 i da se može točno skenirati. Ovaj korak je ključni za izbjegavanje problema u lancu opskrbe maloprodaje.

5. Integrujte sa pakiranjem: uključite barkode u dizajn pakiranja vašeg proizvoda. Pobrinite se da se stavi tamo gde se može lako skenirati, obièno na pozadini ili strani pakovanja.

Napravi Barcode Online za Free.png

U suštini, šifra GTIN-8 je moćan alat za identifikaciju proizvoda, posebno odgovarajući za male predmete. Njena kompaktna veličina, globalno priznanje i lakše upotrebe čini ga neophodnom u modernoj malopravnoj i logistici.

Za poduzeće koji traže jednostavnu metodu da proizvede ove barkode, koristeći online barkodni generator pruža pouzdano rješenje. Prihvatite preciznost i efikasnost GTIN-8 barkoda kako bi danas poboljšali vaše upravljanje proizvodima.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111