Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Razumevanje i korištenje cene uključenih baraka u Retail
2024-07-12

U malopravnoj industriji, efikasna i tačna cena je ključna za glatke operacije i zadovoljstvo klijenta. Jedno inovativno rešenje za streamlinaciju procesa provjere je cena ugrađena barkoda.

Ovaj članak će objasniti kakva je cena ugrađena barkoda, kako radi, i koristi koje ponudi. Osim toga, istražit ćemo kako koristiti generator cijene ugrađenog barkoda kako bi stvorili te barkode i osigurali beznačajnu integraciju u vaše sisteme prodaje (POS).

Kakva je cena ugraðena Barcode?

Šta znači cena? Cena ugrađena barkoda je vrsta barkoda koja uključuje informacije o cenama direktno unutar samog barkoda.

Za razliku od standardnih barkoda koji sadrže samo brojeve identifikacije proizvoda, cene ugrađene barkode uključuju troškove predmeta, olakšajući se procesirati prodaju i upravljati to čnim inventarom. Ovaj tip barkoda je posebno korisno za proizvode prodane težinom ili volumom, poput proizvoda, mesa i većine stvari.

Kako cena radi u barkodama?

Cijene ugrađene barkode rade kodiranjem i identifikatora proizvoda i cene u istom barkodu. Obično, ovi barkodi prate specifični format koji odvaja kodiranje proizvoda od informacija o cenama, osiguravajući da skeneri i POS sistemi mogu pravilno čitati i interpretirati podatke.

Koji je Format ukljuèen Barcode?

Общи формат за тези баркодове је GS1 DataBar, који може кодирати допълнени информацији као тежина и дата истека. Kada se skenira, sistem èita i kod proizvoda i cenu, omoguæavajuæi brzu i taènu obradu.

Evo posebnog primjera ugrađenog barkoda cijene koristeći prošireni format GS1 DataBar: (01)09521234543213(3103)000123.

Generator cene ugrađenog barkoda.png

Detaljni slom:

1. Identifikator aplikacije (01): Ovaj prefiks ukazuje da je sljedeći dio broj Global Trade Item (GTIN).

2. GTIN (09521234543213): jedinstveni identifikator proizvoda. Ovaj broj 14-cifera pomaže u globalnom identifikaciji specifičnog proizvoda.

3. Identifikator aplikacije (3103): Ova prefiksa ukazuje da sledeći deo barkoda sadrži cijenu predmeta po jediničkoj težini, posebno po kilogramu.

4. Informacije o ceni (000123): To predstavlja cenu proizvoda, u ovom slučaju, 1,23 dolara po kilogramu.

Специфични елементи:

● (01) 09521234543213: GTIN - globalno unikatni identifikator proizvoda, osiguravajući da se predmet može precizno identifikovati bilo gde u lancu opskrbe.

● (3103) 000123: Informacija o ceni u kojoj 3103 znači cenu po kilogramu, a 000123 prevodi na 1,23 dolara.

Praktična korištenja slučaja nagrađenog barkoda

Zamislite prodavnicu namirnice koja prodaje veliku rižu, koja je cenjena po težini. Trgovina koristi ugrađene barkode za olakšanje procesa provjere:

1. Označenje proizvoda: riža se teži, a etiketa sa barkodom (01)09521234543213(3103)000123 se štampa i priključi se pakiranju.

2. U Checkoutu: Kaser skenira barkode na paketu pirinèa.

3. Interpretacija brokova: POS sistem èita GTIN (09521234543213) za identifikaciju proizvoda kao ogromne riže. Takođe čita cenu po kilogramu (3103) i cenu (000123), koja ga interpretira kao 1,23 dolara po kilogramu.

4. Procesiranje transakcija: Sistem izračuna ukupnu cenu na temelju težine riže i procesuje transakciju, primjenjujući ispravnu cenu automatski i precizno aktualizujući inventarne podatke.

Druge aplikacije prikupljene barkode za cenu

U prodavnicama namirnica, cene ugrađene barkode se koriste za predmete koje se prodaju težinom, kao što su voće, povrće i deli proizvode. Na primer, vreća jabuka može imati barkoda sa ukupnom cijenom na temelju težine, osiguravajući brzo provjeravanje i tačne cene.

Trgovine kupaca nalaze cene ugrađene barkode koje su bitne za meso prodanu težinom, osiguravajući tačnu cenu i smanjenje grešaka. Na primer, paket govedine zemlje može imati šifru koja odražava ukupnu cijenu prema svojoj težini.

Bakerija koristi od cene ugrađenih barkoda za pečene robe prodane težinom ili pojedinačnim cenama. Kruh koji se prodaje težinom može imati šifru koja uključuje svoju cenu, streamlinira proces provjere i održava preciznost cena.

Krevet kruha od cene ugrađenog Barcodesa.jpg

Najbolja vježba za korištenje nabavljenih baroda cene

U provedbi cena ugrađenih barkoda efikasno zahteva pristupanje nekoliko najboljih prakse kako bi se osigurala tačnost i efikasnost. Prvo, odaberite odgovarajući format barkoda, poput proširenog GS1 DataBara, koji podržava uključenje dodatnih informacija poput cijene i težine.

Standardizirajte svoju šemu kodiranja kako bi održali konsekvenciju i osigurali kompatibilnost sa vašim sistemima prodaje (POS) temeljnim testiranjem.

Osim toga, provedite mjere kontrole kvalitete kako bi proverili tačnost barkoda i održali aktualizirane informacije o proizvodu kako bi se osigurali barkodovi odražavali trenutne cene.

Koristite cenu ugrađenog generator a barkoda da bi stvorili tačne barkode. Očigledno označavaju proizvode kako bi se osiguralo da su barkodi lako skenirani, i redovno prate funkciju vašeg barkodnog sistema kako bi identifikovali područje za poboljšanje.

Ostanite u skladu sa industrijskim standardima, poput onih koje su postavili GS1, kako bi osigurali interoperabilnost i ispunjavali regulatorne zahteve.

Prateći te najbolje prakse, možete streamlinirati proces provjere, smanjiti greške u cenama i poboljšati ukupno zadovoljstvo klijenata.

Napravi Barcode Online za Free.png

U sažetku, uključujući cene ugrađene barkode u vaše malopravne operacije može značajno povećati efikasnost, tačnost i zadovoljstvo klijenata.

Koristeći generator cene ugrađenog barkoda, lako možete stvoriti barkode koji streamliraju proces provjere i poboljšavaju upravljanje inventorima.

Počnite da generujete vaše barkode danas sa besplatnim generatorom barkoda i iskusite koristi beznačajne cene integracije u vašem POS sistemu.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111