Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Šta je VIN Barcode i kako da ga stvorimo?
2024-04-08

Bilo da ste u automobilskoj industriji, upravljanje flotom ili želite pratiti vozila, razumevanje i korištenje VIN barkoda može značajno streamlinirati vaše procese.

Međutim, ako automobilski šifra VIN-a bude ogrebana, izbjegla ili jednostavno nosila vreme, moraæete ga stvoriti i ponoviti sa generatorom VIN-a barkoda.

Ovaj članak će vas prošetati kroz unutrašnjost i izvan proizvodnje VIN barkoda, njihovog značaja i kako ih možete naporno stvoriti koristeći naš besplatni online barkodni generator.

Šta je VIN Barcode?

VIN (broj identifikacije vozila) je jedinstven kod koji je dodijeljen svakom motornom vozilu kada se proizvodi.

Ova 17-karakterna žica sadrži vitalne informacije o vozilu, kao što je proizvođač, model, godinu proizvodnje i više. Pretvaranje ovog VIN u barkodni format olakšava skeniranje i prikupljanje informacija o vozilu brzo i tačno.

Koristenje VIN barkoda značajno povećava efikasnost upravljanja vozilima omogućavajući brzu identifikaciju, smanjenje grešaka i bezobrazno integraciju sa inventarnim sistemima za poboljšanu tačnost podataka.

Вин баркод

Standardni broj identifikacije vozila (VIN) ugrađen u barkodu predstavlja simbologa Koda 39.

Uniformni simbološki kodeks 39 (USS kodeks 39) se koristi za identifikaciju vozila i, za razliku od tradicionalnog kodeksa 39, ne sadrži početak i zaustavljanje znakova.

Međutim, automobilni proizvođači sve više koriste napredne barkodne simbole za predstavljanje VIN-a. Evo nekih različitih vrsta VIN šifre koji su danas koristili:

1. Kod 39: Tradicionalno korišteno za VIN, ova jednodimenzionalna barkodska simbologa je jednostavna i široko prepoznata. Međutim, nedostatak poèetka i zaustavljanja karaktera u USS Kodu 39 čini da je malo drugačiji od standardnog Koda 39.

2. Kod 128: Ova visoka gustina, jednodimenzionalna barkoda se često koristi u automatskim aukcijskim kućama za predstavljanje VIN-a. Kodira sve 128 ASCII likove, čineći odgovarajuće za detaljne i komplektne zastupanje podataka.

3. Matrix podataka: Generalni motori (GM) usvojili su simbološki simbološki simbološki broj podataka za VIN na nekim modelima. Dati Matrix barkodi mogu da čuvaju mnogo informacija u malom prostoru i da su jako otporni na štetu.

4. QR Kod: Ford koristi QR kodove za marketing svrhe na njihovim nalepcima prozora. Iako se obično ne koristi za kodiranje VIN, QR kodovi pružaju brz način da potroša či pristupe detaljnim informacijama o vozilu putem skeniranja smartphone.

5. PDF417: Neki američki federalni etiketi i državni dokumenti za registraciju vozila čuvaju VIN u okviru PDF417 šifre.

PDF417 nudi značajnu kapacitet podataka i svemirsku efikasnost, čineći ga idealnim za zvanične dokumente. Osim toga, PDF417 može uključiti sigurnosne funkcije, pružajući povećanu zaštitu od tamperiranja i krivotvorenja.

Name

Format VIN barkoda ogleda strukturu samog VIN-a. VIN se podijeli u sekcije, svaka predstavlja specifične informacije o vozilu:

1. Svjetski identifikator proizvođača (WMI): Prvi tri likova identifikuju proizvođača vozila.

2. Odsek za opisivanje vozila (VDS): Karakteri četiri do devet opisuju model vozila, tipa tela, ograničavajući sistem, tipa transmisije i kodiranje motora.

3. Odsek identifikatora vozila (VIS): Karakteri deset do sedamnaest pružaju informacije o proizvodnjoj godini, biljki i serijskom broju vozila.

Šta svaki broj u VIN predstavnicima?

Broj VIN je kod 17 karaktera koji jedinstveno identifikuje vaše vozilo.

Evo primjera VIN: 1HGCM82633A004352.

uzorak vin barcode.png

● 1HG: Ovo je šifra Svjetskog proizvođača identifikatora (WMI).

● CM8: Ovaj odsek za opisivanje vozila (VDS) pruža specifične informacije o modelu vozila, tipu motora i stilu tijela. "CM8" može da ukazuje na određeni model i stil tijela.

● 2: 9. karakter je broj provjere, računalna vrijednost na osnovu ostalih brojeva VIN-a. Ovo se koristi za potvrdu autentičnosti VIN-a.

● 6: 10. karakter predstavlja model godinu vozila. Svake godine ima odgovarajuće pismo ili broj; u ovom slučaju, "6" može odgovarati određenoj godini prema standardizovanom grafiku.

● 33A: Ovo je dio odjela identifikatora vozila (VIS), koja pruža informacije o proizvodnjoj bilji i broju proizvodnje vozila.

● 004352: Ovo je sekvencijski broj proizvodnje, ukazujući na to da je ovaj vozilo proizvođen 4.352 jedinica.

Kako da Generiše VIN Barcode?

Generacija VIN barkoda je jednostavna sa generatorom VIN barkoda. Pratite ove korake:

1. Izaberite odgovarajuću Barkodsku simbologu

Kod 39 je najčešća simbologa za vozilo VIN barkode. Podržava i pisma i brojeve i lako je pročitati većina skenera barkoda.

2. Unesite broj VIN

Broj VIN je kod 17 karaktera koji jedinstveno identifikuje vaše vozilo.

3. Generiraj VIN Barcode

Generiraj VIN barcode.png

Kliknite na dugme "Stvorite barkode" i slika barkoda će biti stvorena na desnoj strani strane za vašu pregled i preuzimanje.

4. Pripremite VIN Barcode

Možete prilagoditi VIN šifru prilagođenjem veličine, boje, visine i širine među ostalim nastavama. Ovaj generator koda 39 takođe nudi skidanje u različitim formatima barkoda.

Например, ако требате прозрачно баркод, можете да изберете поредног формата PNG. Alternativno, za veću skalabilnost i kvalitet, posebno u profesionalnim nastavama otisaka, preporučuje se izabrati SVG format.

Више формата изображенија баркода.png

5. Provjerite Barcode

Možete iskoristiti skener barkoda da biste proverili da je šifra čitljiva i tačna.

6. Skinite ili štampati: skinite ili štampati proizvedeni šifru za korištenje.

Kako možete skenirati VIN Barcode?

Da biste skenirali VIN šifru, koristite odgovarajući skener barkoda kao što je ručnik, mobilni ili fiksni skener.

Postavite skener svjetlo preko barkoda, osiguravajući da pokriva cijeli kod. Skener će pročitati šifru i odmah pokazati informacije vozila o povezanim uređajima ili ekranu, streamlinirati prikupljanje podataka i osigurati tačnost.

Barkodski skeneri su ključni za čitanje VIN barkoda efikasno u različitim nastavama.

U dilerskim brodovima, skeneri barkoda i skeneri bežičnih barkoda omogućavaju osobljama da se slobodno kreću oko strane, brzo uzmu informacije o vozilima za upravljanje inventorijama, prodaju i usluga.

U trgovinama popravke, skeneri fiksnih montiranja brzo pomažu mehaničkom pristupu istoriji i specifikacijama vozila, dok mobilni skeneri i PDA uređaji integrisani u tablete ili pametne telefone pružaju fleksibilnost i mobilnost, povećavaju dijagnozu i popravnu efikasnost.

U sažetku, generator VIN barkoda je ključni za efikasno upravljanje podacima vozila u automobilskoj industriji. To jednostavlja hvatanje i prikupljanje informacija o vozilu, povećanje tačnosti i produktivnosti.

Iskusite prikladnost i efikasnost našeg generatora VIN barkoda sada! Koristite VIN barkode da upravo upravljate podacima, sačuvate vrijeme i poboljšate produktivnost u vašem automobilskom poslu.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111