Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Šta je Bookland EAN Barcodes i kako ga Generirati?
2024-04-15

Bookland EAN je standard barkoda koji je bitan za globalnu izdavačku industriju, predstavljajući ključnu vezu između fizičke knjige i njegovih digitalnih podataka.

Šta je Bookland EAN?

Bookland EAN se odnosi na sistem barkoda koji se koristi globalno za identifikaciju knjiga baziranih na International Standard Book Number (ISBN). Ova simbologa omogućava da se svaka knjiga identifikuje jedinstveno, olakšava međunarodnu distribuciju i praćenje prodaja.

Структура буклендских баркодова EAN

A Bookland EAN barcode is primarily composed of the ISBN and may include a 5-digit add-on to represent the book's suggested retail price. Glavni dio barkoda poznatog kao EAN-13 kodira ISBN, dok dodatni dio može kodirati informacije o cenama, koja je posebno korisna za maloprodajnike.

Važnost ISBN u Bookland EAN

ISBN je glavni u Bookland EAN sistemu. Njen prelaz od 10-cifra do 13-cifra format a poboljšao je globalnu kompatibilnost i praćenje, održavajući rastuću kompleksnost potreba knjižne industrije.

Implementing Bookland EAN in Book Publishing

Izdavači moraju razumjeti proces za dobivanje i primjenu barkoda Bookland EAN-a. To uključuje registraciju za ISBN, stvaranje EAN iz ISBN-a, i pridržavanje specifičnih standarda otisaka i postavljanja na pokrivanjima knjiga.

Kako da generiramo brokove za knjigu EAN: vodič za korak po korak

Da bi stvorili Bookland EAN barkode, možete koristiti slobodan online Bookland EAN barcode generator. Here's a step-by-step guide to help publishers generate these barcodes:

Korak 1: Uzmite ISBN za vašu objavljivanju

Pre stvaranja Bookland EAN, morate imati ISBN (International Standard Book Number) za svoju knjigu. Prijavite se za ISBN kroz vašu nacionalnu agenciju ISBN. Ovaj jedinstveni identifikator je važan jer formira bazu vašeg brodskog koda Bookland EAN.

besplatni generator interneta Bookland EAN barcode.png

Korak 2: pristup Generatoru brokova za knjige EAN

Posjetite onlinetoolcenter.com i navigate na njihov generator barkoda za Bookland EAN.

Korak 3: Uđite u svoju ISBN u Generator

Ubaci ISBN knjige u generator barkoda. Ensure that the number entered is correct to avoid issues with barcode accuracy and book identification.

Korak 4: Generiraj i pripremi Barcode

Kliknite na dugme „Stvorite“ da bi stvorili vaš broj koda za knjigu EAN. Kada se šifra proizvede, možete prilagoditi šifru. Uvjerite se da su sve detalje, uključujući ISBN i svaku informaciju o cenama, ispravno kodirane.

Korak 5: Skinite i provedite Barcode

Укачи произведен баркод у пригодном формату за отпечатку. Uključite barkode u dizajn vaše knjige, održavajući najbolje prakse za stavljanje i velikost kako bi se osiguralo da je skenirano i ispunjavalo potrebne potrebe za maloprodajnicima.

Korak 6: Test the Barcode

Pre nego što štampate knjigu u velikim količinama, proverite se da skenirate šifru korištenjem skenera barkoda. It's important to check that the barcode works properly in different retail settings. Ovo testiranje pomaže da izbegne bilo kakve probleme kasnije sa skeniranjem neuspjeha, što bi moglo uticati na prodaju i distribuciju vaše knjige.

Prateći te korake, izdavači mogu učinkovito stvoriti tačne i ispoštovane kodove Bookland EAN-a, poboljšavajući tržišnu sposobnost i distribuciju svojih knjiga.

Koristeći povereni alat kao što je generator barkoda Bookland EAN iz Centra za internet alat osigurava da barkodi ispunjavaju standarde industrije i optimizuju se za malopravne okoline širom svijeta.

FAQs

1. Koja je razlika između ISBN-10 i ISBN-13 u Bookland EAN-u?

Premjena od ISBN-10 do ISBN-13 bila je prvenstveno da proširi dostupni broj ISBN-a i poboljša globalne mogućnosti praćenja knjiga.

2. Može li Bookland EAN barkodovi uključiti različite formate knjiga?

Svaki format knjige (hardcover, paperback, e-book) mora imati jedinstvenu ISBN, koja se onda koristi za stvaranje određenog koda Bookland EAN barcode, osiguranje tačnog praćenja i distribucije.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111