Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Stvori svoj vlastiti GS1 QR kodeks: korak po korak vodič
2024-04-16

Koji je GS1 QR kodeks?

GS1 QR Code, a specialized type of two-dimensional (2D) square barcode, has revolutionized how businesses encode and retrieve data across the globe.

GS1 QR kodovi su sofisticirani tip QR koda razvijen pod GS1 specifikacijom. Oni su dizajnirani da čuvaju više informacija i ponudi veću fleksibilnost od tradicionalnih QR kodova.

GS1 QR kodovi mogu uključiti ključeve identifikacije GS1, poput serijskih brojeva, brojeva brojeva i datuma isteka, koji su ključni za praćenje proizvoda i praćenje praćenosti.

primjer GS1 QR koda.png

Koja je specifikacija GS1 QR kodeksa?

GS1 QR kodeks je tip dvodimenzionalnog barkoda koji prati određen set pravila kako bi se osigurao da se može skenirati i konsekventno shvatiti. Evo ključnih specifikacija:

1. Kodiranje podataka

Kod GS1 QR koristi ISO/IEC 18004:2006 standard za kodiranje podataka u QR kodovima.

2. Format

Prati generalne specifikacije GS1 za simbologe, uključujući strukturu podataka i pravila formatiranja.

3. Sposobnost podataka

Kod GS1 QR može čuvati do 7089 brojnih znakova, 4296 alfanumerskih znakova ili 2953 bajtova binarnih podataka.

4. Поправка грешка

Upravljanje grešaka se provede koristeći algoritme korištenja grešaka Reed-Solomon, omogućavajući šifru da ostane čitljiv čak i ako su dijelovi njega oštećeni ili zaštićeni.

5. Tišina zona

Tišina zona oko koda je potrebna da se osigura pouzdana skeniranja.

6. Identifikatori aplikacije (AI)

Kodovi GS1 QR često uključuju identifikatore aplikacije (AI) koje pružaju strukturirane podatke o kodiranoj informaciji, poput kodova proizvoda, brojeva serije, datuma isteka i više.

The GS1 Digital Link QR Code

Kod GS1 Digitalne Link QR je određen tip QR kodeksa dizajniranog za implementaciju standard a GS1 Digitalne Link. To omogućava kodiranje internetskih adresa (URL) koje pružaju bogate informacije o proizvodima, poput detalja proizvoda, materijala za tržište, podataka o praćenju i više.

GS1 Digital Link QR kodovi omogućavaju potroša čima i poslovnim poduzećima da pristupe sveobuhvatnim informacijama o proizvodu skenirajući QR kodeks sa telefonskim ili drugim QR kodskim uređajem, povećavajući transparentnost, angažovanje i efikasnost tijekom lanca opskrbe i iskustva potrošača.

GS1 digitalna veza proširi funkcionalnost QR kodova, pretvara ih u vrata za bogatstvo online informacija. Koristi standardizovanu strukturu URL za pružanje detaljnih informacija o proizvodima, rukovnicama korisnika i autentifikacijskih podataka direktno kroz skeniranje.

1. Koja je struktura GS1 digitalne veze?

URI digitalne veze GS1 je kao web adresa koja koristi određeni format da poveže unikatni GS1 identifikator proizvoda (kao što je broj GTIN) na online informacije.

Kombinacija web domena brand a sa identifikatorom aplikacije GS1 (npr. GTIN-13) i može uključiti i dodatne detalje o proizvodu, poput broja serije ili datuma isteka.

Ova standardizovana struktura omogućava svakom da lako pristupi relevantnim informacijama o proizvodima na internetu jednostavno skenirajući GS1 barkod ili kliknući na URI GS1 digitalne veze.

2. Benefits of Using GS1 Digital Link in QR Codes

Povećana energija potrošača:Direktna veza sa bogatim detaljima i ponudima.

Poboljšana praćenost:Lakše praćenje i verifikacija izvora proizvoda.

Streamlined Operations:To jednostavlja logistiku i upravljanje inventorima.

Napredak i široke aplikacije GS1 QR kodova

GS1 QR kodovi se koriste u raznim sektorima, od malopravne do zdravstvene zaštite, nudeći brojne prednosti:

Pristupnost i učinkovitost koštanja: lako je stvoriti i skenirati korištenjem pametnih telefona.

Speed and Versatility: Quick access to data and adaptable to various media.

Transparentnost i sigurnost: Povećana informacija povećava poverenje i sigurnost.

1. Retail i e-komercija

U malopravnom sektoru, GS1 QR kodovi se primarno koriste za upravljanje inventorima i poboljšanje iskustva kupovine. Uključujući QR kodove na etiketama proizvoda, malopravnici nude mušterijama pristup detaljnim informacijama o proizvodima, promocionim snimkama i pregledima korisnika s jednostavnim skeniranjem. Osim toga, ovi kodovi mogu olakšati program lojalnosti povezanjem direktno sa digitalnim lojalnim karticama ili promotivnim ponudima.

Proučavanje Retail Case: Veliki malopravni lanac provedeno je GS1 QR kodovi za pružanje klijentima pristupa virtualnoj funkciji pokušaja za odjeću putem njihovih pametnih telefona, povećanje angažmana i prodaje.

2. zdravstvena briga

GS1 QR kodovi su ključni u zdravstvenoj skrbi za praćenje lijekova i medicinske opreme. Oni osiguravaju sigurnost pacijenata pružanjem tačnih informacija o drogama, praćenju brojeva serije i datuma isteka. Bolnice koriste te kodove za upravljanje imovinama i zalihe, smanjenje grešaka i poboljšanje vremena odgovora u kritičnim situacijama zaštite.

3. Upravljanje logatike i sladoleda

GS1 QR kodovi poboljšavaju vidljivost i efikasnost upravljanja lancima opskrbe. Koristili su se za praćenje roba od proizvodnje do dostave, pružajući realne vremenske podatke o pokretu predmeta. Ova informacija je važnija za optimizaciju logističkih operacija, smanjenje kašnjenja i učinkovitije upravljanje razinama dionica.

Kako da stvorim GS1 QR kodeks?

Here is a Step-by-Step Guide.

Korak 1: izaberi generator GS1 QR kodova

Koristi slobodan generator barkoda kao onlinetoolcenter.com.

Korak 2: Ulazni podaci i stvoriti šifru

Unesite sve potrebne informacije o proizvodu i identifikatore GS1 i onda stvorite barcode.

Korak 3: Pripremite

Pripremite QR šifru kako bi uklopili svoj znak i potrebe.

Korak 4: Testiranje i skeniranje

Uvjerite se da je kod ispravno skenira i provedite ga na pakiranju proizvoda.

FAQs O GS1 QR kodovima

1. What is the difference between a GS1 QR Code and a Regular QR Code?

GS1 QR Kodovi protiv QR Koda: GS1 QR Kodovi su prilagođeni za komercijalnu upotrebu sa povećanom kapacitetom podataka i kapacitetom integracije.

Iako obje tipove čuvaju URLs i ostale podatke, GS1 QR kodovi su verovatniji u poslovnim okolinama, omogućavajući integraciju sa globalnim lancima podataka za opskrbu. Oni podržavaju veće vrste podataka i spremaju se prema univerzalnoj komercijalnoj upotrebi.

2. Koja je razlika između matrice podataka GS1 i koda GS1 QR?

Data Matrix koristi matricu kvadrata za kompaktno označavanje malih predmeta, nudeći veću kapacitet podataka, ali zahteva skenere visoke rezolucije. QR Kod zapošljava mrežu kvadrata sa strukturiranim kapacitetom podataka, odgovarajućim za različite aplikacije poput pakovanja proizvoda, marketing a i lanca opskrbe, lakše skenirane širom niza uređaja uključujući pametne telefone.

3. Koja je razlika između GS1 QR koda i GS1 Digital Link QR koda?

GS1 Digital Link QR Kod je dizajniran za implementaciju standard a GS1 Digital Link, što omogućava QR Kod da kodira web adresu (URL) koja vodi do bogatih informacija i usluga o proizvodima.

GS1 QR kodeks je općenitiji tip QR kodeksa koji može kodirati različite vrste podataka, uključujući prosti tekst, web adrese, kontaktne informacije i više. It does not inherently link to GS1 Digital Link standardized data.

Otkrijte kako GS1 QR kodovi mogu transformirati vaše poslovne operacije i zaruke klijenta. Posetite onlinecentertool.com da počnete stvoriti vlastite GS1 odgovarajuće QR kodove danas!

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111