Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Razumevanje jaja Barcode: Šta znači Kod na jajima?
2024-07-17

Za poslednje godine, možda ste primetili šifru ili kodirani na jajima. Ovi barkodi jaja pružaju vrijedne informacije o poreklu, kvaliteti i sigurnosti jaja koje potrošite.

U ovom članku, naučićemo detalje jajim barkodskim sistemima, objašnjavajući šta znači kodovi, zašto se koriste i koriste potrošačima.

Šta je jaja Barcode?

Barkoda jaja je serija brojeva i pisma zapisanih na jajetskoj školi. Ovaj kod je deo širokog sustava praćenja dizajniranog kako bi osigurala kvalitet i sigurnost jaja. Dozvoljava potrošačima da prate jaje do svog izvora i pružaju ključne informacije o proizvodnji.

Tip barkoda koji se koristi za jajim barkodima je obično štampljeni alfanumerički kod umjesto tradicionalnog barkodnog format a poput UPC ili QR koda. Ovaj kodeks je često označen direktno na jajim čašicama i sastoji se od brojeva i pisma koji prenose informacije o području jaja, metodi proizvodnje i svježe.

Izabrana je štampana alfanumerijska koda jer je lako čitljiva bez potrebe skenera, osiguravajući da potroša či i regulatorni tijeli mogu brzo i efektivno pratiti izvor jaja i druge relevantne detalje.

EGG Barcode.jpg

Zašto ja gledam jaja pokvarena sa kodom?

Možda se pitate, zašto vidim jaja sa kodom? Primarni razlog je poboljšati sigurnost hrane i praćenost. U slučaju uzbune ili kvalitete bolesti u hrani, ovi kodovi omogućavaju brzu identifikaciju i uklanjanje utjecanih jaja na tržište.

Osim toga, oni pružaju potrošačima transparentnost u vezi porekla i kvalitete jaja.

Šta znači Kodeks o mojim jajima?

Kod na jajima obično uključuje nekoliko informacija:

1. Identifikacija farme: Ovaj deo koda identifikuje određenu farmu gde je proizvedeno jaje. Pomaže pratiti poreklo jaja.

2. Metod proizvodnje: Kodovi mogu da ukazuju da li je jaje iz besplatnog raspona, organske ili besplatne kokoše.

3. Datum Lay: Neki kodovi uključuju datum postavljanja jaja, pružajući svježe informacije.

4. Gradiranje i veličina: Kodovi takođe mogu da ukazuju na razred jaja (npr. AA, A, B) i veličinu (npr. veliku, srednju).

Пример Баркода јаца

Da bi bolje shvatili kako pročitati jaja barkoda, razmotrimo primjer:

Например Баркод јега: 1234-OR-220

● 1234: Ovaj segment predstavlja broj identifikacije farme.

● Ovo ukazuje da je jaje organsko.

● 220: Ovo je Džulijanski datum, predstavljajući 220. dan godine, ukazujući na kada je jaje položeno.

Koja je cilj kodeksa jaja?

Svrha koda jaja je višelica:

1. Praćenost: osigurava se da svako jaje može biti praćeno natrag na svoju farmu porekla, koja je ključna za brzo rješavanje mogućih zdravstvenih briga.

2. Osiguranje kvalitete: uključujući informacije o metodi proizvodnje i datumu položaja, potrošači mogu donijeti informativne izbore o jajima koje kupuju.

3. Pravilna složenost: jaja barkodi pomažu proizvođačima da se ispunjavaju pravila i standardi sigurnosti hrane, promoviraju ukupnu sigurnost hrane.

Koristite slučajeve jaja Barcode

1. Informacije i obrazovanje potrošača

Barkodi jaja služe kao moćni alat za obrazovanje potroša ča o proizvodima koje kupuju. Skeniranjem ili čitanjem barkoda, trgovci mogu pristupiti detaljnim informacijama o području jaja, metodama proizvodnje i svježesti.

Na primjer, jaje označeno sa "1122-OR-165" obavijestilo je potrošaču da dolazi iz farme 1122, organički proizvodnja, a to je postavljeno 165og dana godine.

Ova transparentnost omogućava potrošačima da donesu informativne odluke usklađene sa svojim vrijednostima i preferencijama hrane, poput izabranja organskih organa preko konvencionalnih jaja.

2. Optimizacija sladoleda

U industriji jaja, barkodi pomažu u streamliniranju lanca opskrbe od farme do prodavača. Proizvođači i distribuitori mogu pratiti pokret serija jaja kroz svaku fazu lanca opskrbe korištenjem barkoda.

Na primjer, kod "3344-FR-120" se može koristiti za praćenje putovanja jaja slobodnog raspona iz farme 3344, određenog na 120. dan godine.

Napravi Barcode Online za Free.png

U zaključku, barkodi jaja pružaju vrijednu informaciju koja pomaže potrošačima da donesu informirane izbore i podržava efikasno upravljanje pitanjima sigurnosti hrane.

Razumevanje kodova na jajima može povećati vaše kupovinsko iskustvo i osigurati da odaberete najbolje proizvode za vaše potrebe.

Za one koji su zainteresovani za stvaranje svojih barkoda, alata poput slobodnog barkoda generator a mogu biti neprocjenjiva.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111