Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako može da bude Tvoj Barkod?
2024-09-19

Među mnogim vrstama barkoda, tanki barkod nudi rješenje za proizvode sa ograničenim prostorom za etiketiranje. Ovaj članak će objasniti šta čini barkodom "tankim", koliko tankim barkodom može biti bez uticaja na pouzdanost skeniranja, i kako stvoriti tanke barkode za različite upotrebe.

Šta je Thin Barcode?

Tanki šifra se odnosi na šifra gde su crni rešetki i beli prostori suži od standardne veličine, omogućavajući da se uklapa u male područje.

Ovi barkodi se obično koriste u pakiranju gde je prostor ograničen, ali još uvek moraju biti čitljivi standardnim barkodskim skenerima. Iako većina 1D i 2D barkoda može biti smanjena kako bi smanjila otisak stopala, to nije bez ograničenja.

Ovi barkodi su posebno korisni za industrije poput zdravstvene zaštite, elektronike i kosmetike, gde etikete treba da sadrže mnogo informacija, ali imaju ograničeni prostor na proizvodu.

Ovi manji barkodi mogu biti izazov za štampu i skeniranje, ali sa pravim tehnologijom, oni mogu biti efikasniji kao i veći, tradicionalniji barkodi.

Kako bi Thin mogao biti Barcode?

Jedna od najvažnijih pitanja je: "Kako tanka barkoda može biti pre nego što prestane da se skenira?" Ovisi o nekoliko ključnih faktora:

1. X-dimenzija: X-dimenzija se odnosi na širinu najsužeg bar a ili prostora u barkodu. Standardna X-dimenzija se razlikuje na osnovu tipa barkoda, ali za većinu linearnih barkoda (poput UPC i Koda 128), X-dimenzija može biti od 0,2 mm do 0,33 mm. Što je mršaviji X-dimenzija, što je manji barkod može biti, ali što je previše tanki može učiniti teškom da se skeneri pročitaju.

2. Tip Barkoda: različiti tipi barkoda imaju različite ograničenja koliko su tanki.

● Za 1D barkode (poput UPC i Koda 128), X-dimenzija može proći kao mala od 0,2 mm (200 mikrona), iako većina aplikacija drži 0,26 mm ili veća da bi osigurala pouzdanu skeniranje.

Kod 128 je jedan od najkompaktnijih 1D barkoda. Obično se koristi za brodove i inventarne etikete. Može se značajno smanjiti bez žrtvovanja čitljivosti.

UPC barkodi, korišteni u malonici, mogu se smanjiti do oko 80% njihove originalne veličine, a najmanje rešetke su široke 0,264 mm.

● Za 2D barkode poput DataMatrix ili QR kodova, najmanji moduli (kvadrati) mogu izmjeriti 0,254 mm ili manje, čineći ih idealnim za male proizvode poput medicinskih uređaja ili mikročipa.

Kodovi DataMatrix se koriste široko u zdravstvenoj zaštiti i elektronici jer čuvaju više podataka u kompaktnom prostoru, često ih čine najtankijim kad se smanjuje.

Najtankiji barkodi mogu imati široke ili veličine modula manje od 0,2 mm za 1D i 0,254 mm za 2D, ali praktičnost često zavisi od upotrebljene opreme za štampu i skeniranje.

3. Rezolucija skenera: skeneri barkoda imaju ograničenja na osnovu rezolucije koje mogu pročitati. Skeneri visoke rezolucije bolje odgovaraju čitanju tankih barkoda. Niska rezolucija ili stariji skeneri mogu se boriti sa veoma uskim rešetakama, što može dovesti do skeniranja grešaka.

4. Tišina zona: Ovo je prazni prostor oko barkoda koji pomaže skenerima da identifikuju gde počinje i završava barkod. Čak i kad je barkoda tanka, tišina zona mora ostati dovoljno veličina kako bi osigurala pouzdanu skeniranje. Obično, tišina zona mora biti 10 puta veća širina najsužeg bara u barkodu.

Izazovi Thin Barcodesa

Iako tanki barkodi nude koristi spašavanja svemira, takođe predstavljaju nekoliko izazova:

● Kvaliteta štampanja: visokokvalitetna štampa je vitalna za tanke barkode. Ako je otisak siromašan, linije mogu da se isključe, uzrokujući neuspješne skeniranje. Koristenje štampača barkoda osigurava jasne, tačne barkode za skeniranje.

● Skeniranje udaljenosti: Skeniranici imaju optimalnu udaljenost za čitanje barkoda. Tvoji barkodi obično zahtevaju da skener bude bliži nego sa običnim barkodom. Ako je skener predaleko, možda ne prepoznaje tanke linije tačno.

● Ekološki faktori: Barkodi mogu biti oštećeni zbog izloženosti vlažnosti, prljavštine ili obuke i suze. Tvoji barkodi, sa manjim veličinom i tankim linijama, su osjetljiviji šteti od većih barkoda.

Praktične korištenje za crvene barkode

Tri barkode se sve više koriste u industriji gde je prostor ograničen, ali precizno praćenje i skeniranje su neophodno. Evo nekih praktičnih primjera kako se koriste tanki barkodi:

1. Zdravljenje i farmaceutske bolesti

U bolnicama i ljekarnicama, bočice za lijekove, štrcaljke i testne cijevi često imaju veoma ograničen prostor za etiketiranje.

Tri barkode (često Kod 128 ili DataMatrix) se koriste za praćenje tih predmeta, osiguravajući sigurnost pacijenata i preciznost inventara.

Na primer, bočica inzulina ili štrcaljka za jednoupotrebu može imati malu etiketu koja uključuje tanki barkod za skeniranje na svakoj fazi— od inventara farmacije do primjene pacijenata.

2. Mala elektronika

Elektronska industrija često se bavi malim komponentima poput okružnih ploča, polupravljača i memorijskih čipova, koje moraju pratiti tokom proizvodnje.

Tanki barkod, poput smanjenog koda 39 ili QR koda, se primjenjuje na ove komponente da ih upravljaju kroz proizvodnji proces.

Na primer, mikroèipi za mobilne telefone ili laptope imaju tanke barkode koje su ukljuèene ili štampane direktno na deo, omoguæavajuæi lako skeniranje uprkos malom površinskom podruèju.

3. Kosmetika i proizvodi osobne brige

Mnogi proizvodi ljepote i lične zaštite dolaze u mali kontejneri sa ograničenim etiketom, poput cijevi usne, malih šminkačkih paleta ili uzorka parfema.

Ovi proizvodi često koriste tanke UPC barkode kako bi se osigurali da ih mogu pratiti u inventoriji, skenirati na malopravnim to čkama i identifikovati za kontrolu kvalitete.

Mala cijev maskare, na primer, može imati tanki barkod na dnu da spasi prostor za markiranje i detalje proizvoda o ostatku pakiranja.

Kosmetika sa tankim barkodom.jpg

4. nakit i pristupnici

Životinjske predmete, kao što su prsteni ili satovi, imaju minimalni prostor za etikete proizvoda. Ovi barkodi se često koriste na cenama ili pakiranju kako bi održali inventar i pomogli u prodaji maloprodaja.

Tanki šifra 128 barkoda na maloj etiketi povezanoj sa ogrlicom može osigurati da se ispravno identificira tokom prodaje ili upravljanja dionicama, bez potrebe za velikom, obtruzivnom etiketom.

Kako da Generiše Ten Barcodes?

Napravljanje tankog barkoda može biti lako korišteno generator barkoda. Stvoritelj barkoda dozvolio da korisnici prilagode širinu i dimenzije barkoda kako bi odgovarali svojim specifičnim potrebama.

širina barkoda.png

Kada stvarate barkode, budite sigurni da prilagodite X-dimenziju na odgovarajuću nivou za vašu aplikaciju, osiguravajući da ostane skenirajuće sa opremom koju koristite.

Možete odabrati iz različitih tipa barkoda, uključujući Kod 128, QR kodove i UPC, i izmijeniti ih kako bi odgovarali vašim svemirskim zahtevima. Koristivši visokorezolucioni štampar i testiranjem barkoda sa skenerom, možete osigurati da vaš tanki barkod ostane potpuno funkcionalan.

Napravi Barcode Online za Free.png

Sve u svemu, tanki barkod nudi kompaktno, prostorno spašavanje rješenje industrija koje zahtevaju informacije o visokoj gustinji o ograničenom prostoru etiketa.

Međutim, dizajniranje i provedba tankog barkoda zahteva pažljivo razmatranje kvalitete štampanja, kapaciteta skenera i okoliša.

Razumejući kako je mršav šifru i koristeći prave alate kao generator barkoda, možete iskoristiti punu korist ovog fleksivnog rješenja označavanja.

Da bi stvorili vaše tanke barkode, posjetite našu veb sajt i lako stvorite barkode prilagođene vašim specifičnim potrebama. To će osigurati da imate pouzdane i prostorne barkode spremne za korištenje u bilo kojem postavljanju.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111