Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
QR Code Tattoos: Najnoviji trend u umjetnosti tela
2024-03-18

QR kodovi tetovaži su jedinstveni i inovativni oblik umetnosti tijela koji vam omogućava da izrazite sebe i dijelite informacije sa drugima na novi i uzbudljiv način. Ove tetovaže se obično sastavljaju od malih crnih kvadrata na koži, kada skeniraju smartphone, otkriće skrivenu poruku ili vezu. Kako možete primijeniti QR kodove tetovaže i kako ih stvarate? Hajde da istražimo dalje.

qr kod tetovaža.png

Šta je unutar QR koda Tattoo?

QR kodske tetovaže se mogu koristiti za različite svrhe, i ovisno o vašim potrebama, možete uključiti različite vrste sadržaja unutar skandabilnog QR koda tetovaže.

1. Dijeljenje poruke ili priče

Možete koristiti QR kod tetovažu da podelite poruku ili priču sa drugima. Ovo bi mogla biti osobna poruka, citat ili komad kreativnog pisanja. To nudi jedinstven i lièni način da izrazite vaš individualni stil i ukus.

2. Povezivanje na web stranicu ili online sadržaj

Koristite tetovažu QR koda kako bi se povezali sa sajtom, blogom ili online portfolijom, kao što su vaš YouTube ili Facebook račun. To je inovativni metod da promoviraš posao, pokažeš svoj posao, ili da se uključiš sa sličnim osobama.

3. Osobne informacije

U hitnim slučajevima gdje ne možete komunicirati, tetovaža QR koda koja sadrži vaše ime i kontaktne detalje može brzo pružiti vaš identitet i staviti druge u kontakt sa svojom porodicom ili prijateljima.

Osim toga, jedna praktična upotreba tetovaža QR koda je da stvori digitalnu verziju Vašeg prolaza vakcine COVID-19. To je upravo ono što je Italijanski student uradio, omogućavajući mu da lako predstavi dokaz o vakcinaciji bez potrebe za bilo kakvim fizičkim dokumentima.

Kako da Generišemo QR kod Tattoo?

QR kodovi mogu sadržati široke razne informacije, tako da su ideje QR kodova tetovaža beskrajne. Ali kako stvarate ove skandabilne tetovaže QR kodove?

qr kodirani generator tetovaže.png

Preporučujemo koristiti QR kod generator. Mnogi generatori QR koda tetovaže su besplatni na internetu. Možete pratiti korake ispod.

1. Izaberite vrstu sadržaja koje želite uključiti. Odluèite sadržaj koji želite ukljuèiti u QR kod. Važno je da ovaj sadržaj bude trajan i smislen, kao što je inspiracionalni citat, ime značajne osobe u vašem životu, ili lična vjera koja vodi vaše postupke.

2. Unesite svoju informaciju i odaberite "Generirajte Barcode".

3. U redikciji podešavanja možete prilagoditi svoj QR kod dodajući elemente, ikone, modificiranje obrazaca i promijeniti stil kodova.

podešavanje koda tetovaže qr.png

Važno je zapamtiti da se QR kodovi tetovažu obično koristeći crne tačke. Ovo osigurava da je QR kodeks jasan i skeniran.

Poziv za dobivanje QR koda tetovaže

1. Izaberi dovoljno veliku tetovažu. QR kod treba biti najmanje 2 cm x 2 cm veličine za lako skeniranje.

2. Izaberite lokaciju koja je lako skenirati. Izbjegavajte stavljanje tetovaže na zakrivenu ili dlakavu površinu.

3. Dodaj lične dodatke. Možete dodati neke obrasce ili dizajnske elemente prema svojim ličnim preferencijama. Međutim, budite oprezni da to ne učinite previše komplikovanom, jer to može utjecati na skeniranje QR koda.

4. Izaberite kvalitetni umetnik tetovaže. Pobrini se da umetnik tetovaže koji izabereš ima iskustvo sa QR kodom tetovažama.

QR kodovi tetovaži su jedinstveni i inovativni način da se izrazite i podijelite informacije sa drugima. Sa malo planiranja, možete stvoriti QR kodnu tetovažu koja je i stilna i funkcionalna.