Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
QR kodiranje Drugi oblik opcije: vodič za QR kodne oblike
2024-09-12

QR kodovi se široko koriste za brz i lako pristup websajtovima, detaljima proizvoda i različitim digitalnim sadržajem. Tradicionalno, QR kodovi dolaze u kvadratni oblik, ali nedavni napredak su uveli QR kodove druge opcije oblika koje se odvajaju od konvencionalnog dizajna.

Ove nove oblike mogu napraviti QR kodove vizualnije privlačnije i bolje uklopiti se u strategije brandinga, bez žrtvovanja funkcionalnosti.

U ovom članku, razmislićemo o tome koliko se razvijaju različiti oblici QR koda i kako utiču na efikasnost i apelovanje QR kodova. Takođe ćemo razgovarati o tome kako lako možete stvoriti ove kodove u obliku ličnog oblika koristeći online QR kodnog generatora.

Zašto istražite druge QR kodove?

Tradicionalni kvadratni QR kodeks je trenutno priznati, ali se takođe smatra malo mundan, posebno u kreativnim marketinškim kampanjama. Customizing the shape of a QR code can:

● Povećaj angažman: ljudi su vjerojatniji da skeniraju QR kodeks koji izgleda drugačiji ili kreativno uključuje u dizajn.

● Pojačati identitet znaka: Obični QR kodovi mogu bolje da se poravnaju s a stilom znakova kompanije, čineći da se šifra oseća integriranije u dizajnu.

● Neki dizajni pozivaju na fleksibilnost od krute kvadratne strukture standardnih QR kodova.

Međutim, važno je održati skeniranost QR koda, bez obzira na oblik. Većina modernih QR kodova generatora mogu stvoriti ove obične dizajne dok osiguraju da ostanu funkcionalni.

Drugi oblici QR koda

Kada razgovaramo o stvaranju QR koda drugog oblika, važno je da shvatimo da su osnovne komponente QR koda, poput obrazaca kodiranja podataka i korekcije grešaka, moraju ostati neprekidni da bi to moglo biti skenirano.

Evo nekih kreativnih oblika koje možete istražiti:

1. Kružni QR kodovi

Jedna od najpopularnijih alternativa tradicionalnog kvadratnih dizajna je cirkularni QR kod. Ovaj dizajn se često koristi u marketinškim materijalima gde je preferiran mekiji, manji uglovni izgled. Kružni QR kodovi mogu da se uklapaju bolje u određene rasporede, kao što su na etiketama proizvoda ili promocionim posterima, gde bi kvadrat mogla izgledati previše kruto.

2. Logo-integrirani QR kodovi

Brendovi često žele da integrišu svoj logo u QR kodeks, potpuno menjaju ukupni pogled. To ne mora da menja oblik u potpunosti, ali predstavlja nivo prilagođenja koja se oseća manje intrusivno.

Neke kompanije odlučuju za dizajn gde logo postaje centralni deo koda, raskidajući kvadratni format u organski oblik.

Logo integrirani QR kodi.png

3. Okruženi QR kodovi

Još jedna popularna QR kodska alternativa okružuje uglove kvadrata. Ova mala prilagodba čini da se šifra pojavljuje moderniji i može se pomešati sa različitim grafičkim dizajnima. Okruženi QR kodovi se često koriste u tehnološkim i minimalnim strategijama markinga.

4Name

Neki dizajneri dalje uzimaju prilagodbu uključujući specifične teme u kodiranje. Na primjer, muzički događaj može koristiti QR kod drugog oblika koji liči na muzičku poruku, ili restoran može koristiti QR kodeks oblikovan kao viljuška ili kašika. Ovi tematički dizajni mogu napraviti QR kodove zanimljivijim i zabavnijim za interakciju.

5. Geometrički izmijenjeni kodovi

Za kompanije koje stvarno žele da ustanu, geometričke promjene su druga opcija. Ovi kodovi bi mogli biti ponovno prepisani na trokutke, heksagone ili čak i potpuno abstraktivne oblike. Međutim, ovi dizajni zahtevaju pažljivo planiranje, jer značajne promjene strukture QR koda mogu uticati na čitljivost.

Kako da stvorimo QR kodeks u drugim oblicima?

Stvaranje QR koda drugih oblika nije teško ako koristite prave alate. Онлайн инструмент, као наш генератор кодова КР, усложи процес путем дозволения вам да изберете из разног предназначеnog форма или да поправите своју собствену форму.

Evo kako možete stvoriti QR kodeks u obliku posebnog oblika u samo nekoliko koraka:

1. Izaberite sadržaj QR koda: odlučite kakve informacije želite uključiti, da li je to URL, kontaktne detalje ili menu.

2. Izaberite svoj QR kodni oblik: koristeći generator, možete odabrati iz različitih šablona ili stvoriti jedinstven oblik koji odgovara vašem znaku.

3. Obožavajte dizajn: dodajte svoj logo, prilagodite boje i pobrinite se da dizajn odgovara vašoj općej strategiji markinga.

4. Provjerite šifru: Uvek testirajte QR kod kako bi osigurali da radi preko različitih uređaja.

5. Skinite i integrirajte: Kad budete zadovoljni, skinite QR kod i integrirajte ga u vaše materijale, digitalne ili štampane.

Evolucija QR kodova od jednostavnih kvadrata do kreativnijih i usmjerenih dizajna je značajan korak napred u tržištu i iskustvu korisnika. Customizing your QR code can make your brand stand out, increase engagement, and offer a more cohesive design.

Ako želite da stvorite QR kod drugog oblika, naš QR kodni generator je savršen alat da vam pomogne da dizajnirate funkcionalni, vizualno apelujući kod koji savršeno odgovara vašoj brandi.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111