Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Da li moraš platiti MMB Barcodes? Slobodan IMB Barcode Generator
2024-09-24

Ako se pitate, "Da li morate platiti za IMB barkode?" odgovor je ne, USPS vas ne optužuje za stvorenje IMB barkoda (inteligentni poštanski barkodi).

Ovi barkodi, razvijeni od strane poštanske službe SAD-a (USPS), slobodni su da stvore. Međutim, možda postoje povezane troškove u ovisnosti o tome kako koristite IMB barcode u poštanskom sistemu, posebno za poslovne poštovanje.

Hajde da istražimo kako ovi barkodi funkcionišu, za šta se koriste, i kako ih možete stvoriti korištenjem generatora IMB barkoda.

Šta je IMB Barcode?

Barkoda IMB-a ili inteligentni poštanski barod, je veoma sofisticiran kod USPS-a kako bi poboljšao praćenje poštara i dostavljanje efikasnosti.

Ovaj tip barkoda omogućava poduzetnicima i pojedincima da koriste od poboljšanog praćenja poštara, olakšajući se osigurati da im se poštanski delovi dostave na vreme. Posebno je korisno za velike poštanske operacije gde praćenje i automatizacija mogu spasiti vrijeme i novac.

imb barcode generator.png

Razdvojimo broj MMB koristeći primjer:

ИМБ број пример: 0012345678901234567890123456789 (31 цифра)

Пример ИМБ баркода.png

Структура броја ИМБ:

Inteligentni poštanski barod (IMB) sastavlja se od pet različitih sekcija, koji su obično kodirani u ovoj sekvenci unutar 31-cifrenog broja. Evo šta svaki deo predstavlja:

1. Identifikator Barcode (2 cifre):

Prva dva broja, u ovom slučaju, 00, su Barcode Identifikator.

Ovaj deo se koristi za specifikaciju vrsta barkoda i njegovog korištenja u poštanskom sistemu (poput redovnih ili praćenih usluga).

2. Identifikator tipa usluga (3 cifre):

Sljedeća tri cifre, 123, su identifikator tipa usluga (STID).

Ovaj kod određuje klasu pošte i bilo kakve dodatne usluge koje su tražile (kao što je pošta prve klase sa praćenjem ili poštom za markiranje).

3. Poštanski ID (6 ili 9 brojeva):

Sljedeći deo je postavljačka identifikacija (MID), koja može biti duga od 6 ili 9 cifera.

U ovom slučaju, 456789 je MID, identificirajući pošaljivača (obično dodijeljen od strane USPS poduzećima ili organizacijama). 6-cifra MID je obično za veće poštače voluma, dok je 9 cifra za manje poštače.

4. Serijski broj (do 9 cifra):

Sledeće brojeve, 012345678, formiraju serijski broj.

Ovaj broj je odredio poštar da jedinstveno identifikuje svaki komad pošta. Dozvoljava pratiti pojedinačne poštanske komade.

5. Kod ZIP točke dostave (5, 9 ili 11 cifera):

Posljednji broj, 90123456789, su ZIP kodeks dostavljanja tačke.

Ovaj dio predstavlja ZIP kodiranje primatelja. Može biti osnovni 5-cifreni ZIP kod, ili može uključiti dodatne informacije o to čkama dostavljanja (do 11 cifre).

Kako radi:

Svaki segment broja MMB sadrži ključne informacije za USPS kako bi se efektivnije sortirala, putovala i pratila poštu.

Cijeli broj 31 cifera se kodira u 65 vertikalnih rešetaka koristeći 4 državnu tehnologiju, gde svaki bar može imati jednu od četiri visine. Ove rešetke se skeniraju i obrađuju kroz USPS sortiranje strojeva.

Primjer razbijanja broja IMB

00: Identifikator Barcode (tip poštanskog koda)

123: Tip usluga (Definira uslugu, poput praćenja ili klase pošta)

456789: Poštački ID (jedinstvena identifikacija koju je poslao USPS)

012345678: Serijski broj (posebno za poštanski komad za praćenje)

90123456789: ZIP kodeks isporuke točke (poštanski kod primatelja za preciznu isporuku)

Ovaj strukturirani broj osigurava da se pošta može odrediti, pratiti i isporučiti tačno kroz USPS sisteme, posebno kada se bavi većim poštanskim kampanjama.

Da li moraš da platiš IMB Barcodes?

Iako USPS ne naplaćuje za stvaranje IMB barkoda, važno je shvatiti da se pojave određene povezane troškove ovisno o tome kako koristite te barkode. Razdvojimo potencijalne nepreksne troškove:

1. Poštanske naknade: Dok je sami šifra slobodna, koristeći ga za poštu zahteva poštanske naknade, baš kao i bilo koju drugu USPS uslugu. Ovisno od voluma pošte i vrsta usluga (npr. pošta prve klase, pošta za markiranje), te naknade mogu da se razlikuju.

2. Veliki poštanski softver: poduzetnici koji redovno šalju većinu pošta često koriste specijalni softver za stvaranje, praćenje i optimizaciju kodova IMB-a. Neke od tih softvera rešenja mogu imati naknade, posebno za napredne funkcije poput provjere adrese i izveštaja.

3. USPS Diskonti: Zanimljivo, korištenje barkoda IMB može smanjiti troškove poštovanja. Poduzetnici mogu kvalificirati za otkaz automatskog USPS-a ako ispunjavaju specifične standarde pripreme pošte. Ovo može da pomogne da prebaci svake nepreksne troškove koje bi mogle da koriste IMB barkode.

Korisnosti korištenja brokova MMB-a

Koristenje poštanskih kodova IMB-a pruža različite koristi, posebno za poduzeće:

1. Povećanje praćenja poštara: IMB šifre pružaju potpunu vidljivost gde je vaša pošta na svakoj fazi procesa rješavanja USPS-a. To je lako pratiti dostave, posebno za marketinške kampanje ili važne poštanske komade.

2. Automatacija i brzina: pošto su IMB-ovi barkodi deo USPS-ovog automatskog sistema, pomažu poštanskoj usluzi brže sortirati poštu i manje grešaka. Ovo može dovesti do brže isporuke.

3. Diskontirani poštar: Koristeći IMB barkode, poduzeća mogu ispuniti zahteve za automatizaciju USPS-a i kvalifikirati za diskonte postaja. To može spasiti značajne troškove, posebno za velike poštanske poštanske poštanske poštanske.

4. Skupljanje podataka i Insights: IMB-ovi barkodi omogućavaju poduzećama da skupljaju više podataka o provedbi njihovih poštanskih kampanja. Praćenjem kojih poštanskih dela su uspešno dostavljene ili vratile, kompanije mogu analizirati svoje tržišne napore i optimizirati buduće kampanje.

Kako se skeniraju IMB Barcodes

USPS koristi specijalne skenere barkoda IMB kroz svoje postrojenje za obradu. Ovi skeneri pročitaju rešetke u IMB barkodu, omogućavajući USPS da prate i putuje poštanske delove efikasnije.

Proces skeniranja aktualizuje informacije o praćenju, tako da pošaljitelji mogu pratiti status dostave putem USPS-ovih alata za praćenje.

Ovi podaci osiguravaju da znate tačno gde je vaša pošta, da li je još uvek u tranzitu ili je dostavljena primatelju. Posebnosti, posebno, pronađu ovo korisno za praćenje komunikacija klijenata ili direktne reklame za poštu.

Napravi Barcode Online za Free.png

Na zaključku, odgovor na "Morate li platiti IMB barkode?" nije, nema direktnih naknada za generiranje ili korištenje IMB barkoda. Međutim, povezane troškove kao što su postavke naknade ili softver potpisa mogu se primjenjivati ovisno o tome kako koristite barkode.

Sreæom, stvaranje IMB barkoda je besplatno, i koristeći generator IMB barkoda vam omoguæava lako stvoriti jedan za vaše poštanske potrebe.

Dakle, ako ste spremni optimizirati svoj poštanski proces, dajte slobodan generator barkoda danas i iskoristite koristi koje donosi vašoj poštanskoj strategiji.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111