Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Šta je SAD zauvek stamp sa QR kodom? Kako USPS poboljšava praćenje poštara
2024-09-13

Razumevanje američkog zauvek štampa sa QR kodom

U SAD Forever Stamp sa QR kodeksom predstavlja značajan napredak poštanskih usluga, u kombinaciji prikladnosti tradicionalne poštanske postaje sa modernom digitalnom tehnologijom.

Uvođenje barkoda Data Matrix na zauvek markama revolucionisalo je kako američka poštanska služba (USPS) procesuje i prati poštu, èini ga bržim, sigurnijim i lakšim upravljanjem.

U ovom članku, istražit ćemo tehnologiju iza tih markica, zašto USPS koristi kodove Data Matrix, i kako ova inovacija koristi poduzeća i pojedince isto.

US Forever Stamp sa kodovima Data Matrix iz eBay.png

Šta je SAD zauvek štampa sa QR kodom?

USPS je 2007. uveo američku zauvijek štampu za pružanje klijentima trajnom štampom koja bi ostala vrijedna bez obzira na buduće povećanje postalne stope. Ove markice mogu da se koriste da pošalju poštu prvog klasa bez da se brinu o promjenama troškova pošte.

Nedavnije, USPS je dodao barkode podataka Matrix na određene zauvek markice kako bi poboljšao praćenje poštara i obrađivanje efikasnosti. Ovi barkodi, ponekad zbunjeni sa QR kodovima, nude jedinstvene prednosti za sortiranje i isporuku poštara.

Kakva je tipa Barcode na američkim zauvek stampima?

Tip barkoda koji se koristi na US Forever Stamps je šifra Data Matrix. Data Matrix je dvodimenzionalni (2D) barkod koji se sastoji od crnih i bijelih ćelija organizovanih u kvadratnom ili pravokulnom šablonu.

Ovaj tip koda je idealan za USPS operacije jer može čuvati velike količine informacija u malom prostoru dok se lako skenira poštanskim uređajima.

Zašto koristite podatke?

Data Matrix barcode je posebno efikasan u poštanskim operacijama iz nekoliko razloga:

● Kompaktna veličin a: Barkoda može čuvati značajnu količinu podataka u malom području, čineći ga savršenom za upotrebu na markicama.

● Brzo skeniranje: USPS sortiranja mašina mogu pročitati kodove Data Matrix sa visokom brzinom, poboljšati efikasnost obrade.

● Upravljanje grešaka: Èak i ako je šifra pomalo ošteæena ili prljava, još uvek se može proèitati, osiguravajuæi taènu postu.

Kako Dati Matrix radi za zauvek?

Kod podataka Matrix na US Forever Stamp kodira informacije o poštanskom komadu, kao što je njegov jedinstveni ID praćenja. Ovi podaci su vitalni za automatizaciju nekoliko ključnih procesa unutar poštanskog sistema:

1. Sortiranje: Kada pošaljete pismo sa zauvek markom, poštanski sistem skenira kodiranje Matrix a podataka dok prolazi kroz centre sortiranja. Ova skeniranja pomaže USPS da prebaci pismo na pravu destinaciju.

2. Praćenje: Za određene vrste pošta, barkod podataka Matrix takođe omogućava USPS da ponudi usluge za praćenje. Ova osobina pruža poslanicima i primaocima aktualizacije pravog vremena na statusu pošte.

3. Sigurnost: Kod podataka Matrix povećava sigurnost omogućavajući poštanskim radnicima da potvrde autentičnost markice. Ako se koriste lažne markice, brzo se otkrivaju tokom skeniranja.

Korisnici korištenja večnih štampa sa kodovima podataka

Koristenje barkoda Data Matrix na US Forever Stamps donosi višestruke prednosti za poštansku službu i njene mušterije:

1. Povećanje praćenja poštara

Prethodno je praćenje pošte ograničeno na skuplje usluge kao što su certificirane ili registrirane pošte. Sa Matrixom podataka na zauvek markama, čak i standardna pošta može biti praćena u nekim slučajevima, pružajući više vidljivosti za pošalje i primatelje.

2. Brži proces

USPS svaki dan procesira milione poštanskih predmeta. Kod podataka Matrix pomaže ubrzati ovaj proces omogućavajući poštanske mašine da automatski čitaju i sortiraju poštu efikasnije nego sa tradicionalnim markicama.

3. Poboljšana sigurnost

Uključujući šifre podataka Matrix, USPS smanjuje rizik od lažnih štampa u sistem. Ovi barkodi su mnogo teži da se kopiraju od tradicionalnih dizajna štampa, pružajući dodatni sloj sigurnosti i osiguravajući integritet poštanskog sistema.

U SAD Forever markup primjer iz eBay.png

Kako koristiti QR kodeks ili Matrix podataka na zauvek marki

Koristenje zauvek markice sa kodom Data Matrix nije drugačije nego koristiti tradicionalnu markicu. Jednostavno priključi markicu vašoj koverti ili paketu, a USPS će riješiti ostalo. Nema potrebe da klijenti sami skeniraju kodiranje, USPS ga automatski skenira tokom obrade poštara.

Za mušterije to znači učinkovitije poštansko iskustvo bez potrebe da promeni kako šalju pisma ili pakete.

Možeš li stvoriti svoj QR kodeks za poštu?

Dok kod Data Matrix na US Forever Stamp stvara USPS za ciljeve praćenja i obrade, poduzetnici i pojedinci mogu stvoriti vlastite QR kodove da bi pratili poštu za značke ili promotivne svrhe.

Na primjer, korištenje online QR kodnog generator a besplatno, poduzeća mogu stvoriti posebne QR kodove koje povezuju sa sajtom, promocijom ili kontaktiranjem detalja. Ovi QR kodovi se mogu dodati na pisma, brošure ili pakete za poboljšanje angažmana klijenata.

U zaključku, US Forever Stamp sa QR kodom predstavlja kombinaciju tradicionalnih poštanskih usluga sa modernom tehnologijom, nude brže obrade, poboljšane praćenje i poboljšanje sigurnosti.

Bilo da šaljete ličnu poštu ili vodite posao koji se oslanja na poštanske usluge, te inovacije čine proces pouzdanijim i efikasnijim.

Ako ste zainteresovani za stvaranje vaših QR kodova za poštu, za marketing ili značke svrhe, provjerite slobodnog generator a koda QR da dodate digitalni dodir vašim fizičkim komunikacijama.

Dok USPS nastavlja da se razvija, integracija barkoda podataka Matrix na zauvek markama pokazuje kako poštanske usluge prihvataju digitalne inovacije za budućnost.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111