Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Koji je Kod 39: Potpuni vodič
2024-04-01

Koji je Kod 39?

Jeste li se ikad pitali šta je tačno Kod 39?

Prema Wikipediji, Kod 39 (takođe poznat kao Alfa 39, Kod 3 od 9, Kod 3/9, Tip 39, USS Kod 39 ili USD-3) je promjenna dužin a, diskretna barkodna simbologa definisana u ISO/IEC 16388:2007.

Kod 39 može predstavljati velike pisma (A-Z), brojeve (0-9), i neke posebne znakove, kodiranje do 43 alfanumerskih znakova odjednom. Koristi simbole za početak i zaustavljanje (često predstavljaju zvijezde "*") kako bi definisali kodirane podatke za skenere.

Prednosti Koda 39 ležu u svojim sposobnostima protiv versativnosti i samooprovjere. Uključujući i pisma i brojeve, Kod 39 može usmjeriti širok niz vrsta podataka unutar jednog barkoda, čineći ga visoko versatilnim za različite aplikacije posebno u industrijskim poljima poput automobila i elektronike.

Takođe, njegovi ugrađeni mehanizmi samooprovjere eliminišu potrebu za odvojenim brojem provjere, iako je i dalje preporučeno da povećava pouzdanost.

Code 39 Example.png

Kod 39 VS. Kod 128

Koja je razlika između Koda 39 i Koda 128? Usporedimo Kod 39 protiv Koda 128.

Iako su i Kod 39 i Kod 128 zajednički simboli barkoda, imaju neke ključne razlike koje ih čine odgovarajućim za različite aplikacije.

1.Поправка грешкаZa razliku od Koda 128, koji uključuje broj provjere za otkrivanje greška, Kod 39 nema. To znači da jedna greška skeniranja može biti neopoređena ako ne proizvodi još jedan validan karakter.

2.Data DensityKod 39 je poznat za nižu gustinu podataka. To je potrebno više prostora za kodiranje iste informacije u usporedbi sa Kodom 128.

3.Prihvatanje i nepodnošljivostKod 39 se slavi širom usvajanjem, posebno sa starijim čitačima barkoda koji možda ne podržavaju Kod 128. Osim toga, neke poštanske usluge (iako ne univerzalno preporučuju) još uvek koriste Kod 39.

4.Jednostavna integracijaZnačajna prednost Koda 39 je njegova lakša integracija.

Code 39 VS. Code 39 Extended

Koja je razlika između Koda 39 i Koda 39?

Kod 39Ovo je osnovna verzija koda 39.

Kod 39 prošireniKod 39 proširi se po setu osnovnog koda 39.

Može kodirati sve 128 znakova ASCII, uključujući i brojne brojeve (A-Z, a-z), brojne cifre (0-9), i razne posebne znakove poput znakova tačke, simbola i kontrolnih znakova.

Kod 39 puna ASCII je idealna za kodiranje različitih tipova podataka, uključujući proširene alfanumerijske žice i ne standardne znakove, čineći ga odgovarajućim za elektronske, aerospace i IT industrije.

Aplikacije koda 39

Koja je korist Koda 39? Barcode 39 is useful in a variety of industries since it offers an easy way to identify particular parts and products.

1.AutomotivPrati dijelove automobila (motori, transmisije) tokom skupljanja i upravlja rezervnim dijelovima inventara u skladištima.

Ovaj šifra može kodirati tip motora, serijski broj i datum sastanka. Skeneri na različitim kontrolnim točkama mogu pratiti napredak motora, osigurati da je instaliran u ispravnom vozilu.

2.Управа инвентаријаEtikete skladišta i tragovi proizvoda u napredu (WIP) tijekom proizvodnje.

Kada stignu inventarni predmeti poput alata ili sirovine, svaki predmet prima jedinstven kodeks 39 barkoda. Scanning these barcodes during storage and retrieval allows for real-time inventory tracking, minimizing errors and ensuring efficient stock management.

3.Praćenje proizvodaPrati pakete u brodovima i logistiki i koristi se na neke malopravne proizvode za kontrolu i kontrolu inventara.

U malopravnim nastavama, neki proizvodi mogu koristiti i kodove 39. Ovi barkodi mogu kodirati informacije o proizvodima kao što su cena, SKU (jedinica za zadržavanje akcija) i datum proizvodnje.

Kako da stvorimo brojkode 39?

Korak 1: Izaberite slobodan kodirani Generator 39 Barcode

Kod 39 Generator Barcode.png

Korak 2: Unesite podatke za kodiranje

Next, you will need to enter the data that you want to encode in the barcode. Ovo može biti brojevi 0-9 i A-Z glavnih pisma i '/','+','%','$','-','.'. i prostora koje želite da možete kasnije skenirati i dekodirati.

Kod 39 karakter set.png

Korak 3: Napravi Barcode

Stvori Kod 39 Barcode.png

Korak 4: Pripremite Barcode

Generatori koda 39 omogućavaju da prilagodite šifru. To uključuje opcije poput:

● Ширина и височина баркода

Boja šifre i boja pozadine

Code 39 barcode font and size

Боја текста

Pripasti Kod 39.png

Možete izabrati Kod 39 fonta koje želite.

Kod 39 Barcode Font.png

Korak 5: Generiraj i skini Barcode

Kada uđete u podatke i prilagođeni šifru, možete ga stvoriti i skinuti.

Korak 6: Test the Barcode

Da biste proverili da je šifra validna, skinite ga i skenirali s skenerom barkoda.

U sažetku, Kod 39 je pouzdano rješenje barkoda za širok niz aplikacija, uključujući industrijsku automatizaciju, upravljanje inventarijama, logistiku i maloprodajnost.

Using OnlineToolCenter's free barcode generator, you can easily create Code 39 barcodes. Probaj sada i pojednostavi proces proizvodnje barkoda!

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111