Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Razumevanje ASIN Barcode: komplektivni vodič za Amazon prodavače
2024-07-31

Kada prodaje proizvode na Amazoni, razumevanje različitih kodova i identifikatora je ključno. Jedan takav identifikator je ASIN barcode. Ovaj članak će istražiti kakav je ASIN barcode, tip barkoda koji predstavlja, i kako ga stvarati i koristiti efikasno sa generatorom barkoda.

Šta je broj ASIN Barcode?

ASIN znači standardni broj identifikacije Amazona. To je jedinstveni identifikator koji je Amazon dodijelio svakom proizvodu na svojoj platformi. Za razliku od ostalih barkoda, ASIN barkoda je specifična za Amazonu i je važna za upravljanje izum i praćenje proizvoda u Amazon ekosistemu.

Primjer ASIN kodova

Smatrajte popularni proizvod kao Kindle. ASIN za Kindle papir može biti nešto poput B07741S7Y8. Ovaj kod je jedinstven za specifični model i verziju Kindle Paperwhite. Kada tražite ASIN na Amazoni, odvede vas direktno na listu proizvoda.

Šta znaèi UPC i ASIN?

Univerzalni kodeks proizvoda (UPC) je globalni identifikator koji se koristi na raznim malopravnim platformama. To se sastoji od 12-cifra broja i povezuje sa barkodom koji se može skenirati u prodavnicama širom svijeta. S druge strane, ASIN barcode je jedinstven za Amazonu. Iako se UPC može koristiti na višestrukim malopravnim platformama, ASIN je ekskluzivan za Amazonu.

Razlika između ASIN i UPC

● UPC je univerzalna, dok je ASIN specifična Amazon.

● Format: UPC je brojni kod od 12 cipara, dok ASIN može biti kombinacija alfanumerijskih znakova.

● Koristenje: UPC se koristi globalno za identifikaciju proizvoda; ASINS se koristi posebno za praćenje proizvoda na Amazoni.

Kakav je tip Barcode ASIN?

Sama ASIN barkoda nije tradicionalna barkoda poput UPC ili EAN. Umjesto toga, to je alfanumerijski identifikator. Međutim, kad stvarate barkode za ASIN, to obično rezultira kod 128 ili kod 39 barkoda.

Te formate se široko koriste zbog njihove kompatibilnosti sa različitim skenerima barkoda.

Gde mogu da nađem ASIN?

Naći ASIN je jednostavno:

1. Pogledajte dio detalja proizvoda na listi Amazon.

2. URL: ASIN se često uključuje u URL proizvoda.

3. Prodavač Central a: Ako ste prodavač, možete naći ASINS u svom inventoru proizvoda u Amazon Seller Centralu.

Kako napraviti ASIN Barcode

Evo detaljnog koraka po korak vodiča o stvaranju ASIN barkoda:

Step 1: Prihvatite ASIN

Prvo, trebaš ASIN za svoj proizvod. Postoji nekoliko načina da ga nađemo:

Страница списки продукта: Навигајте на подробну страницу продукта на Амазону. ASIN se obično nalazi u području informacija o proizvodima, navedenom kao "ASIN".

URL: Pogledaj URL stranice proizvoda. ASIN je obièno ukljuèen u web adresu. Na primjer, u URL https://www.amazon.com/dp/B07741S7Y8 ASIN je B07741S7Y8.

Amazon ASIN barcode.png

Ako ste prodavač proizvoda, uđite u Amazon Seller Central. Idi na svoj inventar, a ASIN će biti popisan uz svaki proizvod.

Korak 2: Posetite Generator ASIN Barcode

Kada dobijete ASIN, sledeći korak je da stvorite barkode.

Korak 3: Uđite u ASIN

На инструменту генератора баркода, открите инвестиционное поле определено за идентификатор продукта. Uðite u ovo polje. Pobrinite se da pravilno ulazite u ASIN da izbegnete bilo kakve probleme sa barkodom.

Korak 4: Generiraj Barcode

Nakon što uđete u ASIN i izaberete tip barkoda, kliknite na dugme za generiranje. Alat će procesirati ASIN i stvoriti odgovarajuću sliku barkoda. Ovaj proces obično traje samo nekoliko sekundi.

Korak 5: Skinite i štampati

Kada se šifra proizvede, skinite sliku šifra na vaš kompjuter. Slika je obično dostupna u formatima poput PNG, JPG ili SVG. Uvjerite da skinete najveću rezoluciju dostupnu za najbolju kvalitet otisaka.

● Ispisivanje: Koristite visokokvalitetni štampar da štampate šifru. Odštampani barkod mora biti jasan i skandabilan. Svaka nespretnost ili iskrivljenje može dovesti do skeniranja problema.

● Postavljanje etikete: popravi etiketu barkoda na pakovanje proizvoda na lokaciji koja je lako dostupna za skeniranje. Često mjesto uključuje pozadinu proizvoda ili blizu ostalih informativnih etiketa proizvoda.

Korak 6: Veruj Barcode

Prije nego što pošalješ svoj proizvod u Amazonski centri za ispunjavanje ili koristiš ga za upravljanje inventarijama, provjeri da je barcode ispravno skenirao.

Možete to uraditi sa skenerom barkoda ili smartphone aplikacijom dizajniranom za skeniranje barkoda. Obezbeđujući se da je barkod čitljiv, spriječiće potencijalne probleme tokom procesa inventara i prodaje.

Prateći te korake, možete efikasno stvoriti i implementirati ASIN barkode za vaše proizvode, osigurati glatko upravljanje inventorima i praćenje proizvoda na Amazoni.

Kako da koristim ASIN na Amazoni?

Koristenje ASIN na Amazoni uključuje nekoliko koraka:

1. Prikazivanje novog proizvoda: Kada dodate novi proizvod, morate pružiti ASIN da ga povežete na pravu stranicu proizvoda.

2. Upravljanje investitorima: Koristite ASIN da prate i upravljate vašim inventorima u Amazonskom sistemu.

3. Reklāma i analitika: ASINS pomaže u uspostavljanju ciljnih reklama i analiziranju prodavnih izvora.

FAQs

Je li ASIN isto kao EAN?

Ne, ASIN nije isto kao EAN. EAN (broj evropskih članaka) je 13-cifra barkoda koji se koristi međunarodno za identifikaciju proizvoda. ASIN je specifičan za Amazonu i 10-karakterni alfanumerijski kod.

Kakva je razlika između SKU i ASIN?

SKU (jedinica za zadržavanje stoka) je identifikator koji se koristi maloprodajnici da upravljaju i prate inventar unutrašnjost. To je jedinstveno za maloprodajnika. ASIN je specifična za Amazonu i koristi se za praćenje proizvoda u Amazonskom tržištu.

Napravi Barcode Online za Free.png

Kratko, razumevanje ASIN barkoda je važno za svakoga ko prodaje na Amazoni. To jednostavlja identifikaciju proizvoda i upravljanje inventarijama i povećava ukupnu efikasnost prodaje na platformi.

Koristeći generator barkoda, generiranje i upravljanje vašim barkodima postaje bezvezan proces. Istražite koristi generatora ASIN barkoda danas da optimizuje vaše Amazon prodajenje iskustva.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111