Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Potpuni vodič za bazode knjige: osnovne informacije za autore
2024-07-16

U svijetu izdavača knjiga barkoda je ključni element i za trgovače i autore. Osigura se da su knjige lako identifikovane i mogu biti efikasno praćene kroz različite faze lanca opskrbe.

Ovaj članak deluje u važnost knjižnih barkoda, kako rade, i kako ih stvoriti korištenjem generator a knjižnih barkoda.

Šta je knjiga Barcode?

Barkoda knjige je grafička predstavljanja jedinstvenog identifikatora knjige, obično ISBN (International Standard Book Number). Barkoda prevodi ovaj brojni identifikator u seriju vertikalnih rešetaka i prostora, koji se može pročitati od strane skenera knjigovog barkoda.

Knjiga barkoda se obično sastoji od dva dijela: EAN-13 barkoda koji kodira ISBN i 5-ciferni dodatak koda koji ukazuje cenu.

Ovaj proces omogućava brzu i tačnu prikupljanje podataka, olakšajući upravljanje inventorima, prodajem i distribucijom.

Primjer koda knjige.png

Важност брокода книги

Knjižni barkodi imaju ključnu ulogu u izdavačkoj industriji iz nekoliko razloga:

1. Efikasno upravljanje proizvodima: Barkodi za knjige streamliraju proces praćenja knjiga u skladištima i prodavnicama. Oni omogućavaju brze aktualizacije inventarnim sistemima, osiguravajući da se nivo dionica tačno održava.

2. Praćenje prodaje: Povratnici koriste knjižne barkode kako bi učinkovito snimali transakcije prodaje. To pomaže u analizi prodavnih podataka, identifikaciji trendova i donošenju obaveštenih poslovnih odluka.

3. Raspodjela i Logistika: Barkodi za knjige olakšavaju glatki pokret knjiga kroz lanac opskrbe, od štampanja do distribucijskih centra i konačno maloprodajnicima.

4. Međunarodni standardi: Koristeći standardizovani sistem, kao što je ISBN, osigurava se da su knjige univerzalno priznati i da se mogu prodati globalno bez problema.

Kako da Generiše knjigu Barcode?

Korak 1: Dobiti ISBN

Pre stvaranja barkoda, morate imati ISBN za svoju knjigu. Možete dobiti ISBN iz agencije ISBN vaše zemlje. U Sjedinjenim Državama, na primer, možete kupiti ISBN iz Bowkera, dok u Britaniji možete dobiti jedan od Nielsena.

Korak 2: Koristi Generator brokova knjige

Kada dobijete svoju ISBN, možete koristiti online kodirani generator da bi stvorili barcode. Evo kako to možeš:

1. Posetite Barkodni Generatorski alat: Navigati do generatora barkoda knjige na sajtu.

2. Избери формат Баркода: избери формат за свој баркод. Većina alata će stvoriti EAN-13 barcode, koji je standardni format za knjige. Osim toga, možete uključiti kodeks dodanja od 5 cifera za cenu informacija.

3. Unesite svoju ISBN: na primer, ubacite 99783161484100 u određeno polje.

generator barkoda knjige.png

4. Generirajte Barcode: Kliknite na “ stvoriti & rdquo; dugme za stvaranje vašeg barkoda. Upravo će obraditi vaše informacije i stvoriti sliku barkoda.

Korak 3: Skini Barcode

Nakon stvaranja barkoda, moraæete ga skinuti u odgovarajuæi format. Većina generatora barkoda vam omogućava da skinete barkod u različitim formatima poput PNG, JPG ili SVG.

format.png

Za kvalitet štampa i versatilnost, preporučuje se preuzimanje knjigovog barkoda PNG. PNG datoteka pružaju visoke rezolucije i jasne slike, osiguravajući da je vaš barkod lako skeniran.

Preuzmite PNG datoteku: Kliknite na vezu za preuzimanje ili dugme da biste sačuvali broj koda knjige PNG na vaš kompjuter.

Provjerite kvalitet slike: otvorite snimljeni fajl kako bi proverili da je šifra jasna i nije pikselirana. Linije bi trebale biti oštre i različite.

Korak 4: Dodaj Barcode na svoj pokrivač knjige

Kada dobijete barkode, morate ga dodati u dizajn pokrivanja knjiga. Pratite ove uputstve kako bi osigurali odgovarajuće mjesto i kvalitet:

1. Otvori datoteku pokrivanja knjiga: Koristi softver za dizajn pokrivanja knjiga (kao što je Adobe InDesign, Photoshop ili slični alat) da bi otvorio svoj dokument za pokrivanje knjiga.

2. Unesite Barcode: uvozite knjižni šifru PNG u vaš dizajn. Stavite ga u donji desni ugao zadnjeg pokrivača, što je standardna lokacija za barkode na knjigama.

3. Veličina Barkoda ispravno: osigurajte se da je barkod odgovarajući. Standardna veličina knjigovog barkoda je širina oko 2 inča visoka od 1 inča, ali ovo se može malo mijenjati ovisno o vašem dizajnu pokrivanja. Pobrini se da je dovoljno velika da bude lako skandabilna, ali ne toliko velika da prepuni dizajn.

4. Provjerite jasnost: provjerite da je šifra jasna i neobstrukcija bilo kojim drugim dizajnskim elementima ili tekstom.

Korak 5: Test the Barcode

Prije završetka pokrivanja knjige, ključno je testirati barcode kako bi se osigurala da se ispravno skenira. Koristite skener knjige barkoda ili smartphone aplikaciju koja može pročitati barkode kako bi izvršila ovaj test.

Интегрирање баркодова у твој дизајан книги

Kada napravite barkod, mora biti integrisan u dizajn vaše knjige. Evo neke savjete za besmislenu integraciju:

● Obično, šifra se stavlja na zadnju pokrivač knjige, blizu dna. Uvjerite se da je u èistom podruèju besplatno od bilo kojih dizajnskih elementa koji bi mogli da utièe na njenu čitljivost.

● Veličina: Barkoda bi trebala biti dovoljno velika da se lako skenira, ali ne toliko velika da se odvlači od dizajna pokrivanja. Standardna veličina je oko 1,75 x 1,2 inča.

● Rezolucija: Koristite sliku visoke rezolucije za šifru za osiguranje jasnosti. Preporučuje se minimalno 300 dpi za kvalitet štampa.

Napravi Barcode Online za Free.png

U zaključku, knjiga barkoda je neophodan alat u izdavačkoj industriji, osiguravajući efikasno praćenje, upravljanje inventarijama i obradu prodaje.

Koristeći generator slobodnih knjiga barkoda, lako možete stvoriti barkod za svoju knjigu, poboljšati svoj profesionalni izgled i tržište. Za glatko iskustvo, probajte slobodan generator barkoda ISBN na našoj stranici.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111