Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
QR Code PNG vs. SVG: Which One to Choose?
2024-03-28

Stvaranje QR kodova nikada nije bilo lakše. Uz pomoć tvorca online besplatnog QR koda, lako možete stvoriti i prilagoditi QR kodove za različite svrhe. Međutim, kad se radi o korištenju QR kodnog formata, možda ćete biti zbunjeni oko QR koda PNG protiv SVG, koga biste trebali odabrati?

QR Kod PNG protiv SVG.png

Ovaj članak će pružiti detaljnu analizu ove dve popularne formate slike, pomoæi vam da napravite pravi izbor za vaš posao.

QR Code PNG Image

PNG QR kodiranje je rasterski oblik slike koji koristi bezgubitnu kompresiju za zadržavanje kvalitete slike. Podržava transparentnost, idealno za QR kodove sa kompleksnim dizajnima ili logovima. Kodovi PNG QR su široko kompatibilni i mogu se pokazati i uvesti na raznim uređajima i platformama, uključujući kompjutere, pametne telefone i bilo koji softver za obradu slika.

Savršeno je za one koji trebaju brzo i pouzdano rješenje za stvaranje QR kodova koje se uglavnom pokazuju na ekranima ili štampaju u standardnim veličinama.

QR Kod SVG slika

SVG QR kod je format slike vektora koji koristi XML kod za definisanje elementa slike. To je kompatibilno sa mnogim dizajnskim programima poput Illustratora i InDesigna.

QR kod za unapređenje materijala.png

Za razliku od rasterskih slika, kodovi SVG QR nisu pikselirani i mogu se izmijeniti bez žrtvovanja jasnosti slike. So they are perfect for high-quality printing or displaying on high-resolution screens.

Na primer, stavljanje malih QR koda u kut menija za lako skeniranje pristupa restoranskom sajtu, ili štampanje malih na letačima, praktično je s a SVG-om. SVG QR kodovi omogućavaju dizajnerima lako smanjiti ili proširiti ga bez problema u vektorskom grafičkom softveru.

PNG protiv SVG QR koda: Koji bi izabrao?

SVG i PNG su dvije od najpopularnijih QR kodova. Izbor između koda PNG i SVG QR ovisi o vašim specifičnim potrebama.

Opcija za SVG QR kodiranje ako morate povećati za velike ekrane ili napraviti detaljne prilagodbe u grafičkom dizajnnom softveru, jer SVG održava kvalitet svake veličine.

Za većinu aplikacija, posebno kada su transparentnost i manja veličina datoteka korisna, preferirani izbor je PNG QR kod.

Онлайн инструмент Центр предлага моћу SVG и PNG баркод и генератор кодова QR, са богатам опцијама за поправку и лепацију кодова за удовлетворение ваших потребности. Ona takođe podržava stvaranje QR kodova u malom datoteku JPG i GIF formatima za uhvatanje očiju.

beautify qr code.png

Opcije za format slike qr koda.png

Posetite naš blog "Kako da Generiramo YouTube QR kodeks" za detaljne upute o stvaranju i prilagođenju QR kodova.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111