Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Mlijeèni Barcode Dekodirani: šta znaèi brojevi i kako rade
2024-07-18

Mlekovi barkodi su ključni alati koji povećavaju efikasnost i tačnost. Ovi barkodi čuvaju ključne informacije o mlijekovim proizvodima, pomažu trgovacima i potrošačima isto.

Ovaj članak istražuje važnost barkoda mlijeka, detalja njihovih komponenta, tipa i koristi, i pregleda posebne primjere kao što su Amul mlijekov barkod i Oreo mlijekov barkod.

Šta su Milk Barcodes?

Mlekovi barkodi su jedinstveni identifikatori štampani na mlijekovima, bocama i drugim mlijekskim pakiranjima. Prate globalne standarde, obično koristeći EAN-13 ili UPC-A barkodne formate.

Svaki šifra se sastoji od serije vertikalnih linija i prostora različitih udovica, zajedno sa sekvencijom brojeva koji kodiraju ključne podatke o proizvodima.

Kako Barcodes radi za mlijeko?

Kada se šifra na mlijeku skenira na mestu prodaje ili skladišta, skener barkoda èit a obrazac linija i prostora, pretvarajuæi ga u brojni kod.

Ovaj kod pristupuje informacijama skladištenim u bazi podataka, kao što su ime proizvoda, cena, datum isteka i poreklo. Ovaj proces streamlinira operacije, smanjuje ljudsku grešku i poboljšava upravljanje inventorima.

Šta znaèi brojevi na mlijeku?

Brojevi na barkodu mlijeka imaju specifične značenje, razdvojeni kao sljedeće:

Barkoda mlijeka EAN 13.png

Uzmimo uzorak šifre mlijeka: 8901234567894

1. Zemljski kodeks (890): Prva tri cifre ukazuju na zemlju gde je šifra izdana. U ovom slučaju, 890 predstavlja Indiju.

2. Kod proizvođača (12345): Sledećih pet cifera identifikuju proizvođača. Ovaj jedinstveni kod je dodeljen proizvođaču mlijeka.

3. Kod proizvoda (6789): Ova četiri cifre su jedinstvena za specifični proizvod. Pomažu da razlikuju različite vrste mlijeka proizvodnje istog proizvođača.

4. Провери цифру (4): Poslednji цифр је цифр проверки који је користио да провери да је баркод исканиран правилно. Izračuna se na osnovu ostalih brojeva u barkodu.

Na primer, u Amulskom barkodu mlijeka brojevi značaju porijekla proizvoda, proizvođača i specifičnih detalja o vrsti mlijeka.

Korisnici korištenja mlijeka Barcodesa

1. Efikasnost: skeniranje barkoda za mlijeko je značajno brže od manuelnog ulaska u informacije o proizvodima, smanjenja vremena provjere i poboljšanja zadovoljstva mušterija.

2. Točnost: Barkoda za mlijeko eliminiše rizik od ljudske greške u ulazu podataka, osiguravajući tačne cene i inventarne podatke.

3. Pratljivost: Barkodno mlijeko pomaže u praćenju proizvoda kroz lancu opskrbe, što je ključno za kontrolu kvalitete i podsećanje procesa.

4. Upravljanje investicijama: Barkodi omogućavaju precizno praćenje nivoa dionica, pomažući maloprodajnicima da učinkovitije upravljaju inventarijama i smanjuju otpad.

Istraživanje slučajeva

Amul Milk Barcode

Amul mlijekov barkod primjenjuje kako barkodi koriste i proizvođača i potrošača. Amul, jedan od najvećih mlečnih znakova u Indiji, koristi barkode kako bi osigurala autentičnost i kvalitet proizvoda. Skeniranje barkoda omogućava maloprodajnicima da brzo provjere detalje proizvoda, a potrošači mogu da provjere autentičnost proizvoda i život police.

Oreo Milk Barcode

Oreo je kreativno promijenio način na koji razmišljamo o barkodima, uključujući ih u dizajn kolačića, čineći ih skeniranom. To znači da potrošači mogu koristiti svoje pametne telefone da skeniraju Oreo kolačiće i pristupe raznim digitalnim sadržajem.

Uključujući Oreo mlijeko barkode u samu kolačić, Oreo osigurava barkode i dalje funkcioniše za praćenje inventara i prodaje, a takođe uključujući potrošače promotivnim materijalima, receptima i interaktivnim sadržajem.

Ovaj inovativni pristup pokazuje kako barkodi mogu biti više od praktičnih alata; oni takođe mogu pružiti dodatnu vrijednost i jedinstveno iskustvo za mušterije.

Oreo mlijeko barcode web sajt.png

Изток слика: вебсайт Орео млеко-баркод

Budućnost Mlečnih Barkoda

Evolucija barkodne tehnologije nastavlja da poboljša efikasnost mlečne industrije. Napredak kao što su QR kodovi, koji mogu čuvati više informacija i lakše je skenirati pametnim telefonima, proširiti potencijalne aplikacije.

Ove tehnologije pružaju potrošačima instantni pristup detaljnim informacijama o proizvodima, poboljšanju transparentnosti i povjerenja.

Napravi Barcode Online za Free.png

U zaključku, mlijekovi barkodi su neophodni u modernom upravljanju lancima za tržište i snabdevanje. Pojačavaju efikasnost, tačnost i praćenost, koriste poduzeća i potrošača isto.

Bez obzira da li je Amul mlijeko barkoda ili Oreo mlijeko barkoda, ovi alati osiguravaju da su proizvodi autentični, bezbedni i visoki kvalitetni. Za one koji žele da stvore svoje barkode, koristeći generator barkoda je praktično i efikasno rješenje.

Posetite naš online besplatni barkodni generator za lako korištenje barkodnih usluga bez potpisivanja.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111