Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Napravi UPC Barcode lako: Potpuni vodič za Retail i Online Prodavače
2024-09-05

Kako da napravimo UPC Barcode i zašto je to važno?

Za poduzeće koji prodaju fizičke proizvode, bilo u prodavnicama cigla i mortar a ili online tržišta, značajno je sposobnost stvaranja UPC barkoda.

UPC barkodi su globalno priznati standard za praćenje proizvoda u lancu tržne snabdevanja. Retailers zahtevaju da upravljaju inventorima, cenama i logistikom.

U ovom članku, istražit ćemo i ulogu generator a UPC barkoda, zašto je registracija GS1 važna, i kako izbjeći zajedničke greške u stvaranju barkoda.

Šta je UPC Barcode?

UPC barcode je brojni kod od 12 cipara koji se pretvara u mašinski format za skeniranje na mjestu prodaje (POS). Ovaj šifra sastoji od dva dijela:

1. UPC-A: 12-cifreni kod, uključujući prefiks kompanije, broj proizvoda i provjeriti cifre.

2. Barkodna slika: Grafik koji kodira 12 cifre u obrazac koji se može skenirati malopravnim sistemima.

UPC Barcode tipove

UPC Barcode Type

Cijevi

Описане

UPC-A

12 цифра

Standardni UPC koji se koristi u Severnoj Americi za prodaju. Često se koristi na pakiranju proizvoda za skeniranje na provjeri.

UPC-E

6 цифра

Komprimerana verzija UPC-A, korišæena za male pakete gde je prostor ogranièen. Eliminira dodatne nule u kodu.

UPC-2

2 цифра

Допълни баркод се често добавља на списани и периодически за кодиране бројева проблема.

UPC-5

5 цифра

Dodatni barkod se koristi za kodiranje dodatnih informacija o cenama, često viđenih na knjigama ili malopravnim kuponima.

Zašto trebaš UPC Barcode

Ako planirate da prodate svoj proizvod u trgovinama kao što je Walmart ili online tržišta poput Amazone, UPC barcode je neophodan.

Bez njega, vaš proizvod ne može biti naveden, praćen ili ispravno skeniran većinom malopravnih sustava. Evo nekih posebnih razloga zašto morate napraviti UPC barkode:

● Upravljanje proizvoda: UPC barkodi omogućavaju maloprodajnicima automatski pratiti nivoe dionica, smanjući ljudsku grešku.

● Sastanak: Većina maloprodajnika i internetskih platformi neće prihvatiti proizvode koje nemaju registrovanog UPC barkoda.

● Globalne prodaje: UPC barcode je deo međunarodnog priznanja proizvoda, znači da se vaš proizvod može prodati širom svijeta.

Kako napraviti UPC Barcodes?

Korak 1: Registriraj sa GS1

Prvi i najvažniji korak u stvaranju UPC barkoda registrira se sa GS1. GS1 je jedino globalno priznato tijelo koje daje UPC barkode. Zauzetnici moraju da se prijave za kompaniju prefiks kroz GS1, koji ih identifikuje kao proizvođa ča proizvoda.

Evo kako izgleda proces:

● Izaberite pravu granu GS1: GS1 funkcioniše u različitim regionima poput GS1 US ili GS1 UK. Registrite odgovarajuću granu na temelju gdje vaš posao radi.

● Prijavite se za kompanijski prefiks: Ovaj prefiks je jedinstven za vaš posao i formira deo svakog UPC barkoda koje stvarate.

● Platite naknadu za registraciju: registracija GS1 uključuje početnu naknadu i godišnju naknadu za obnovu. Ove naknade osiguravaju stalnu validnost vaših UPC brojeva.

Korak 2: Dajte brojeve proizvoda

Kada ste registrovali i primili prefiks kompanije, sledeći korak je da dodate jedinstvene brojeve proizvoda svakoj predmeti koju planirate prodati. Ako prodate višestruke varijacije (kao što su različite veličine ili boje), svaka varijacija treba svoj jedinstven UPC.

Korak 3: Generiraj UPC Barcode

Sa vašim brojem UPC od 12 cifera (koji uključuje prefiks vaše kompanije i broj proizvoda), sada možete stvoriti sliku barkoda. Ovde ulazi generator UPC barkoda. Dobar proizvođa č UPC barkoda pojednostavlja proces pretvaranjem vašeg 12-cifrenog UPC koda u format za čitanje mašine.

UPC barkoder.png

Evo kako radi:

● Ubaci svoj 12-cifra UPC u generator.

● Izaberite pravi format, koji je obično UPC-A za sjevernoamerički maloprodaj.

Generiraj sliku barkoda. Ova slika se može skinuti u formatima poput PNG ili SVG, spremna za štampu na pakovanje proizvoda.

Обични грешки за избегнути при произвеђавању UPC баркода

1. Skipping GS1 Registration

Koristenje UPC barkoda koja nije registrirana kroz GS1 je jedna od najobičnijih grešaka u poslovanju. Iako možete naći jeftinije alternative koje tvrde da prodaju UPC kodove, samo one koje izdaju GS1 su univerzalno prihvaćene od strane velikih trgovača i platformi.

2. Ponovno korištenje UPC brojeva

Svaka varijacija proizvoda treba imati svoj jedinstveni UPC kod. Prekorištenje koda preko različitih proizvoda ili SKU može uzrokovati zbunjenje i greške na provjeri.

3. Nepravilno mjesto na pakiranju

Barkoda mora biti stavljena na pakiranje na jasnu, skandabilnu lokaciju. Slika ne smije biti iskrivljena ili previše mala da bi skenirala, a mjesto bi trebalo izbjegavati kreiranje ili ploče u pakiranju.

Kako da koristiš svoj UPC Barcode jednom stvoren?

Sada kada ste stvorili svoj UPC barcode, evo kako ga provesti:

● Pridružite i pridružite Vašim proizvodima: osigurajte se da je šifra štampana na visokoj rezoluciji i da se sigurno priključi vašem pakiranju sa visokom kvalitetnom štampačom barkoda.

● Test Barkoda: pre nego što lansirate svoj proizvod, koristite skener barkoda kako bi osigurali da je barkoda skenirana i da se pokazuju ispravne informacije.

● Update Your Inventory System: Insert the UPC numbers into your inventory management system so they align with your stock levels.

Napravi Barcode Online za Free.png

Za završetak, stvaranje UPC barkoda je kritičan korak u donošenju vašeg proizvoda na tržište. Od GS1 registracije do generiranja slike barkoda sa generatorom UPC barkoda, svaki korak mora biti pažljiv praćen kako bi se osigurala ispunjenje i čitljivost.

Ako ste spremni da napravite UPC barcode za vaše proizvode, počnite koristeći besplatni generator UPC barkoda. To osigurava tačnost i pomaže izbjegavati zajedničke sažaljenje u procesu.

Prateći te korake, vaš posao će biti spreman za bezvezan uspeh u trgovini, i u trgovinama i online.

Prev: Nema DATA.
Sledeæi: Nema DATA.
Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111