Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako skenirati Barcode sa telefonima
2024-05-07

U današnjim digitalnim godinama, korištenje vašeg smartphone za skeniranje barkoda i QR kodova postalo je svakodnevna prikladnost. Bilo da li si ti? u potrazi da usporedite cijene ili dobijete brz pristup detaljima proizvoda, razumete kako koristiti kameru vašeg telefona za skeniranje može vam sačuvati vrijeme i poboljšati digitalni alat. Ovaj vodič će ti pomoći da naučiš osnovne stvari da koristiš telefon kao moćni skenirački alat.

skeniranje barkoda.png

Understanding Barcodes and QR Codes

Prvo, važno je da se razlikuješ između dva primjernog tipa kodova koje si ti rekla. Naći ću se.

Barcodes are typically used for tracking inventory and speeding up the checkout process in retail environments.

QR kodovi, koji mogu držati široku seriju informacija i lako se čitaju pametnicima, koriste se za sve od marketing a do lične upotrebe, često povezuju sa veb sajtovima, video i više.

Izabranje desne aplikacije

Većina modernih pametnih telefona dolazi opremljena izgrađenim kamerama sposobnim skeniranjem QR kodova bez potrebnih dodatnih aplikacija.

Međutim, za više naprednih karakteristika ili specifičnih potreba, kao što su skeniranje tradicionalnih barkoda ili stvaranje QR kodova, možete razmotriti da skinete posebnu skeniračku aplikaciju.

Aplikacije poput QuickScan, ShopSavvy i drugih nude povećanu funkcionalnost poput usporedbe cena, detaljne informacije o proizvodima poput hraničnih činjenica o hranama i pristup pregledima proizvoda.

Usput, da bi stvorili prilagođene QR kodove za vašu online prodavnicu, restoran ili promaknuće maloprodajnosti, ili da bi uključili promotivne QR kodove u vaše marketinške brošure, veoma je preporučeno da koristite posvećeni QR kodni generator.

How to Scan a Barcode

Da skeniram tradicionalni barkod koristeći vaš smartphone:

1. Otvorite program skeniranja ili kamere ako podrži direktno skeniranje.

2. Hold your device steady over the barcode. Uvjerite se da je šifra dobro upaljena i kamera je fokusirana.

3. Èekaj aplikaciju da prepozna barkodu. Kada se otkrije, obièno će pipnuti ili vibrirati i pokazati informacije povezane sa barkodom, poput cijene ili detalja proizvoda.

Kako skenirati QR kodeks

Skeniranje QR koda je slično skeniranju barkoda, ali obično je jednostavnije zbog automatskog detektiva u mnogim kamerama aplikacijama:

1. Otvori aplikaciju kamere i pokaži ga na QR kod. No need to take a photo; fokusiraj kameru na QR kod.

2. Obavijesti bi trebalo da se pojavi sa prometom akcije (npr. otvorite link, pogledajte video). Tap to complete the action.

Подговори за успешно сканиране

1. Osigurajte dobro osvjetljenje da vaša kamera lako proèita šifru.

2. Ako je kod na ekranu (kao što je drugi telefon ili kompjuter), smanjite pogled ekrana prilagođavajući svetlost ili uglu.

3. Držite telefon stabilan da izbjegnete bleniranje, posebno u niskim svetlosnim uvjetima.

Skeniranje barkoda i QR kodova sa vašim telefonom je brz i lako pristup bogatstvu informacija. Sa pravim alatima i malo prakse, vaš smartphone može postati još moćniji alat u digitalnom arsenalu.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111