Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako da podnesemo zarobljeni Barcode? Tipovi i rješenja
2024-06-28

Barkodi su osnovni deo modernog upravljanja inventarijama, praćenja prodaja i logističkih operacija.

Međutim, zajednički problem sa kojim se mnogi poduzetnici suočavaju je problem razbijenog barkoda.

Kada se šipka raspada, oštećena ili drugačije ugrožena, može prekinuti cijeli proces skeniranja, što dovodi do neiefikasnosti i potencijalnih gubitka.

U ovom članku istražit ćemo uzroke oštećenja barkoda, utjecaja na poduzeće i praktična rešenja za smanjenje tih problema.

Skinuti barcode.jpg

Šta je uzrokovalo Ripped Barcode?

Nekoliko faktora mogu dovesti do razbijenog barkoda:

1. Vođenje i prevođenje: tokom pokreta roba, barkodi mogu biti podignuti teškom rukovanju. To uključuje povlačenje, padanje ili stiskanje stvari, što može uzrokovati da se etikete suze.

2. Eksplozicija vlažnosti, ekstremne temperature i direktno sunčevo svetlo može oslabiti etikete barkoda, èiniti ih prikladnom sušenju ili izbjegavanju.

3. Jadne etikete kvalitete: Koristenje niskokvalitetnih materijala za etikete barkoda može izazvati lako raspadanje. Investiranje u etikete visokokvalitete dizajnirane za trajanje može spriječiti ovaj problem.

4. Nepravilna aplikacija: ako se etikete barkoda ne primjenjuju ispravno, kao na neobičnim površinama ili preko ivica, verovatnije će biti oštećene.

Učinak oštećenog barkoda na poduzeća

Barkodirana oštećena može imati nekoliko negativnih posledica:

1. Skeniranje grešaka: Primarno pitanje sa raskinutom barkodom je da se ne èit a skeneri. To vodi do kašnjenja na pogrešno upravljanje inventorima i grešaka u praćenju pošiljka.

2. Povećane troškove: oštećeni barkodi često znači da se proizvodi moraju ponovno osloboditi, koji dovode do dodatnih troškova za materijale i rad.

3. Nezadovoljstvo klijenta: Neefikasno skeniranje barkoda može dovesti do dužih vremena čekanja klijenata, uzrokujući frustraciju i potencijalno štetu vašoj poslovnoj reputaciji.

4. Operativna nepoštovanja: sistemi ulaganja se teško oslanjaju na preciznu skeniranje barkoda. Oštećeni barkodi prekidaju ovaj tok, dovedeći do nepravednih nivoa dionica i naređujući probleme ispunjavanja.

Hoće li još uvijek skenirati zarobljeni Barcode?

Razbijen barkod može i dalje skenirati ako je šteta minimalna i ne utiče na kritične dijelove barkoda, poput početka, stanka i provjere cifre.

Međutim, značajne suze ili nestale sekcije obično čine šifru neočitljivim, što dovodi do skeniranja grešaka i operacionih kašnjenja.

Najbolje je provjeriti i, ako je potrebno, zameniti oštećene barkode kako bi osigurali tačnu skeniranje.

Kako se obraæati ošteæenim i ošteæenim barkodama?

1. Preventivne mjere

● Izaberite etikete visoke kvalitete: investirajte u trajne, visoke kvalitetne etikete barkoda koje mogu podnijeti različite okoliša i procese rješavanja.

● Prave tehnike aplikacije: osigurajte se da se etikete primjenjuju glatko i sigurno na čiste, ravne površine. Izbjegavajte da ih stavite preko sjedišta ili ivica.

● Zaštitni pakiranje: Koristite zaštitni pakiranje da biste štitili barkode od fizičke oštećenja tijekom transporta i skladišta.

● Pravilna inspekcija: provodite redovne inspekcije etiketa barkoda kako bi se osigurali da ostanu nepotpuni i čitljivi. To može pomoći da identifikuje potencijalne probleme pre nego što utiču na operacije.

2. Poèetni akcije

● Ručni ulaz: U slučajevima u kojima je oštećen barkod ne može da se skenira, zaposlenici mogu ruèno uvesti broj barkoda. Dok je ovo potrošenje vremena, osigurava se da su podaci još uvek uhvaćeni.

● Predstavljanje etiketa: Za proizvode sa razbijenim barkodima razmislite o repriniranju etiketa barkoda. To osigurava nastavku čitljivosti i tačnog praćenja.

● Pomoćne etikete: Postavite više kodova etikete na različite dijelove proizvoda ili pakiranja. Ako je jedna etiketa oštećena, ostale mogu da se skeniraju.

● Koristenje tehnologije: provesti naprednu tehnologiju skeniranja koja može pročitati djelomično oštećene barkode. Skeneri visoke kvalitetne barkode sa povećanim sposobnostima za dekodiranje ponekad mogu pročitati barkode čak i ako su delimično razbijeni.

Ispitivanje slučajeva: Efektivno upravljanje zarobljenim barkodama

Razmislimo o hipotetičkom slučaju online maloprodajnika. Kompanija se suočila sa češćim pitanjima sa razbijenim barkodima tokom pošiljke. Odlučili su da podnese nekoliko mjera:

1. Upgradena etiketa: prebacena na visoke kvalitete, suze otporne etikete.

2. Poboljšan proces aplikacije: obučeni osoblji na pravim metodama aplikacije etikete.

3. Zaštitno pakiranje: Uveli su nove materijale pakiranja koje su pružile bolju zaštitu za etikete barkoda.

4. Regularno praćenje: provedeno je sistem za redovnu inspekciju barkoda.

Ovi koraci su rezultirali značajno smanjenje oštećenih barkodova, poboljšanje učinkovitosti skeniranja i poboljšanje zadovoljstva mušterija.

U kratkom slučaju, poslovanje sa razbijenim barkodom efikasno je ključno za održavanje efikasnosti i tačnosti vaših poslovnih operacija.

Razumejući uzroke i uticaj oštećenja barkoda i provedbe preventivnih i središnjih mjera, poduzeća mogu smanjiti poremećaje i održati glatke radne tokove.

Za pouzdanu generaciju barkoda, besplatno posjetite online barcode generator. Napravi pametan izbor danas i drži svoj barkodni sistem jak i efikasan.