Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako da generiramo i primjenimo Barcode na bočicama
2024-06-05

Za poduzeće koje se bave flaširanim proizvodima, barkod na bocama osigurava tačno praćenje od proizvodnje do prodaje, bilo da li je proizvod piće, farmaceutski ili bilo kakve druge bočice.

Ovaj vodič pokriva vrste barkoda korištenih na bocama, kako da ih proizvede i primjene, i najbolje prakse za osiguranje da su čitljivi i ispunjeni industrijskim standardima.

Tipovi Barcode na bočicama

UPC-A:Često korišteno u SAD i Kanadi, UPC-A barkodi su dugi 12 cifra. Oni se široko prepoznaju i koriste za malopravne proizvode.

EAN-13:This barcode is used globally, including in Europe. Dugo je 13 cifra i međunarodni standard za barkode o malopravnim proizvodima.

ITF-14 i SCC-14:Ovi šifre se koriste za brodove i vanjske slučajeve. Oni su ključni za logistiku i distribuciju, osiguravajući da su slučajevi i paleti ispravno praćeni.

Kako izabrati desni Barcode na bočicama?

Povratni proizvodi: Za stvari koje se prodaju individualno, EAN-13 ili UPC-A su najprikladniji izbori. Oni su dizajnirani za malopravno okruženje i lako su skenirani na trenutku prodaje.

Logistika i distribucija: Za slučajeve i palete, ITF-14 ili GS1-128 barkodi su prikladniji. Ovi barkodi su dizajnirani da se čitaju u skladištu i logističkim okruženjima, olakšavajući praćenje većih pošiljka.

How to Generate Barcode on Your Bottles?

1. Избери тип баркода

Otkrivanje odgovarajućeg tipa barkoda je važno. Izbor zavisi od vaših potreba za proizvodom i tržištem. Na primjer, ako prodajete proizvode na međunarodnom nivou, EAN-13 bi mogao biti više od UPC-A.

UPC Generator barkoda.png

2. Generiraj Barcode

Možete stvoriti barkode korištenjem besplatnog generator a online barkoda. Osigurajte se da je barkod koji proizvodite globalno jedinstven i ispunjen industrijskim standardima.

3. Формат и размер баркода

Following guidelines for barcode dimensions and the placement of human-readable text is crucial. Barkodi moraju biti ispravno formatirani kako bi bili skenirani i ispunjeni industrijskim standardima.

4. Ottiskaj Barcode

Koristenje štampača barkoda je ključno da bi se osiguralo da su barkodi čitljivi. Izbjegavajte truncaciju i zadržite odgovarajući odnos široke do visine.

Društvo kvalitete sprječava probleme poput mrljanja i krijumčarenja, što može spriječiti skeniranje barkoda.

Najbolja vježba za primjenu baroda na bočice

Постављање

Kodovi položaja bara u lokaciji gde su lako skenirani. Osigurajte jasnu “ Quiet Zone” oko barkoda, prazan prostor koji pomaže skenerima da čitaju barkode bez smetnje.

Razmišljanja o materijalnim i okolišću

Izaberite materijale za etiketu koji mogu podnijeti bocu okruženje.

Na primjer, ako se boce ohladiše ili izlože vlagu, etikete moraju biti trajne pod tim uslovima.

Testiranje barkoda pod različitim okoliša osigurava njihovu izdržljivost i čitljivost tijekom vremena.

FAQs

Koji je barkod na flaši pića?

Barkoda na flaši pića je obično EAN-13 ili UPC-A barkoda. These barcodes are essential for retail products, enabling efficient tracking, inventory management, and sales transactions.

EAN-13 barkod, koji se koristi globalno, sadrži 13 cifre, dok UPC-A barcode, koji je zajednički u SAD i Kanadi, ima 12 cifre.

2. Da li različite veličine boce zahtevaju različite barkode?

Da, svaka veličina i varijacija trebaju jedinstveni barkod da bi precizno pratili inventar.

U svemu, odgovarajući barkod na bocama je važno za efikasno upravljanje inventorima i praćenje prodaje.

Pravljajući vodiče i najbolje prakse navedene u ovom vodiču, možete osigurati ispunjavanje i operacionu efikasnost.

Koristite slobodan generator barkoda na internetu i ostanite aktualizirani sa industrijskim standardima kako bi održali preciznost i efikasnost u vašim operacijama.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111