Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako da stvoriš i koristiš Etsy QR kod za tvoju kupovinu?
2024-05-27

Kao prodavač Etsy, uvijek tražiš načine da se izvučeš na gužvom tržištu. QR kodovi nude dinamični i efikasni naèin da poboljša marketing vaše trgovine i suraðuje sa mušterijama.

Ovaj članak će vas voditi kroz koristi korištenja QR kodova za prodavnice Etsy, kako ih stvoriti i kako ih učinkovito integrirati u vašu strategiju marketinga.

Koji je Etsy QR kodeks?

Kod Etsy QR je skenirajući matrički barkod koji upućuje mušterije u vašu prodavnicu Etsy ili specifičnu listu. Skenirajući QR kod sa svojim pametnim telefonima, mušterija mogu odmah pristupiti vašim detaljima, stranicama proizvoda, promocijama ili drugim relevantnim informacijama.

Ova bezobrazna veza između iskustva offline i online može značajno povećati angažman klijenta i jednostaviti proces kupovine.

Zašto koristite QR kodove za Etsy Shop?

Mnogi prodavači Etsy uspešno su integrirali QR kodove u svoje strategije marketinga. A jewelry maker on Etsy incorporated QR codes into their product tags, directing customers to their online store. Ovaj strateški potez rezultirao je nevjerojatno povećanje online prodaje od 20%.

1. Povećavanje iskustva klijenta

● Brzi pristup trgovini detaljima: QR kodovi mogu pružiti klijentima odmah pristup domaćoj stranici vaše trgovine ili određenom sekciji, poput vaše stranice O stranice, gde mogu naučiti više o vašem znaku i proizvodima.

● Bezbežna navigacija na spisak proizvoda: Stavljajući QR kodove na vaše poslovne kartice, letelice ili etikete proizvoda, olakšavate mušterije da pronađu i istražuju listove vaših proizvoda bez ručno pretraživanja Etsy.

2. Advantage za markering

● Streamlined Promotions: Koristite QR kodove da povežete direktno na promocione stranice, sezonske prodaje ili nove kolekcije. To je jednostavnije za mušterije da ostanu aktualizirani sa vašim poslednjim ponudima.

● Lako podeljenje na društvenim medijima: QR kodovi mogu biti podijeljeni na platformama društvenih medija, omogućavajući sljedbenicima da brzo pristupe vašoj trgovini Etsy ili posebnoj stranici proizvoda. To ne samo povećava saobraćaj, nego takođe ohrabruje društveno dijeljenje.

3. Boosting Sales and Engagement

● Direktne veze sa stranicama za kupovinu: QR kodovi mogu voditi klijente direktno na kupovinu stranica, smanjiti korake potrebne za završavanje transakcije. Ova prikladnost može pomoæi da poveæa prodaju.

● Pokušavajući ponavljanje mušterija: uključujte QR kodove u pakovanje ili zahvalite karte za poticanje ponovnih kupovina. Povezanje sa lojalnim programom ili ekskluzivnim diskontima može dalje podsticati ponovni posao.

Kako da stvorimo QR kodeks za Etsy Shops?

1. Izabranje QR koda Generator a: Koristite slobodan QR kodni generator za stvaranje vaših QR kodova.

2. Primjenjujući vaš QR kodeks: osobizirajte svoj QR kodeks prilagođavajući boje, dodajući logo ili mijenjajući oblik kako bi odgovarao vašem znaku.

QR kod za etsy shop.png

3. Povezivanje QR koda sa Vašim Etsy Shop ili specifičnim proizvodima: osigurajte se da je URL s kojim se povezujete tačno i funkcionalno. You can link to your main shop page, a specific product listing, or a promotional page.

Najbolja vježba za QR kodiranje

● Osigurajte skenabilitet: izbegavajte kompleksni dizajni koji mogu da utiču na čitljivost QR koda.

● Testiraj QR kodeks: Uvek skeniraj svoj QR kodeks sa višestrukim uređajima kako bi se osigurao da radi ispravno.

● Pridržite Brand Consistency: pripremite svoj QR kodeks da odražite boje i stil vašeg znaka, činite to prepoznatljivim vašim mušterijama.

Tipe Etsy QR kodova

1. Etsy Shop QR kodeks

Povezivanje na glavnu stranicu Shop: direktne mušterije na domaćoj stranici vaše prodavnice Etsy gdje mogu pregledati sve vaše proizvode.

Koristite te Etsy radnje QR kodove na poslovnim karticama, pakiranju i društvenim medijima da vozite saobraćaj u glavnu radnju.

2. Etsy QR kod znak

Using QR Codes in Physical Signs: Place QR codes on storefront signs, market stalls, or product displays to attract customers.

Dizajnirajte savete za efektivne znakove: osigurajte se da je QR kodeks prominentno pokazan i praćen pozivom na akciju, kao što je "Skenirajte za kupovinu sada!"

3. QR kodovi za posebne proizvode ili promocije

Stvaranje jedinstvenih QR kodova za individualne liste: Generirajte odvojene QR kodove za najbolje prodajenje proizvoda ili novi dolazak.

Vremenom ograničenim promocijama i diskontima: Koristite QR kodove za promoviranje posebnih ponuda. Na primjer, QR kod na letaču može povezati sa stranicom diskonta koja je validna na ograničeno vrijeme.

Integracija QR kodova u Vašu strategiju za tržište Etsy

1. Опечати медија

Poslovne kartice: Uključujte QR kodeks koji povezuje sa vašom prodavnicom ili poseban dobrodošli diskont za nove mušterije.

Leteći i Brošuri: distribuirajte štampljene materijale sa QR kodovima na vilama ili lokalnim događajima kako bi crtali potencijalne mušterije.

2. Online mediji

Socijalni medijski poštovi: Podijelite QR kodove u vašim postima društvenih medija kako bi bilo lako sledećima da pristupe vašoj prodavnici ili specifičnim proizvodima.

Kampanje za tržište e-maila: Uključite QR kodove u vašim novinskim pismima da vozite saobraćaj u vašu prodavnicu ili posebno unapređenje.

3. U osobnim događajima

Craft Fairs and Markets: Pokažite QR kodove u vašoj čizmi da pružite lako pristup vašoj online prodavnici klijentima koji vole da pretražuju kasnije.

Pop-Up Shops: Use QR codes to link to your online inventory, making it easy for customers to purchase products not available on-site.

U zaključku, počnite integrirati QR kodove u vašu marketinšku strategiju danas. Koristite generator QR koda da bi stvorili i prilagodili vaše QR kodove besplatno.

FAQs

1. Mogu li koristiti QR kodove da povežem sa specifičnim Etsy listama?

Da, možete stvoriti QR kodove koje povezuju direktno sa individualnim listama proizvoda, promocionim stranicama ili bilo kakvim specifičnim URL na Etsy.

Šta da uključim u svoj znak kod Etsy QR?

Sigurno je vaš znak jasan i lako čitati. Uključujte poziv na akciju, kao što je "Skenirajte da kupite našu kolekciju!" i osigurajte da je QR kodeks dovoljno velik da se lako skenira.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111