Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako da stvorimo QR kodeks na Billboard za efektivne reklame
2024-06-19

QR kodovi bilbordi kombiniraju tradicionalnu reklamu sa digitalnom angažbom, nude dinamični način interakcije sa potroša čima. Ovaj članak će otkriti koncept biljardi QR-a, njihove koristi, dizajnske strategije, najbolje prakse i primjere.

Šta je QR Kod Billboard?

QR kod bilbord je reklama koja uključuje QR kod, koja gledatelji mogu skenirati svojim pametnim telefonima.

Ovaj kod može dovesti do sajta, video, skidanja aplikacije ili bilo kojeg digitalnog sadržaja.

Integracija biljardi sa QR kodovima povećava tradicionalno reklamno iskustvo pružanjem odmah, interaktivnog elementa koji direktno uključuje publiku.

Korisnosti korištenja QR kodova na Billboards

1. Povećana Engagement

QR kodovi pretvaraju pasivne gledatelje bilborda u aktivne učesnike. Skenirajući broj QR koda, korisnici mogu odmah interakciju sa brendom, što vodi do višeg stopa angažmana u usporedbi sa tradicionalnim bilbordama.

2. Mjerljive analitike

Sa kodovima bilborda QR, reklamaci mogu pratiti skeniranje i skupiti podatke o interakciji korisnika. Ovi podaci pružaju uvid u učinkovitost kampanje, demografiju korisnika i vrijeme uključenja, pomažući optimizaciji budućih tržišnih strategija.

3. Direktna konverzija

QR kodovi mogu streamlinirati putovanje klijenata povezanjem direktno sa stranicom kupovine, skidanjem aplikacije ili promotivnoj ponudi. Ovaj direktni put preobraćanja smanjuje korake potrebne za djelovanje mušterija, povećavajući verovatnost prodaje ili drugih željenih akcija.

Kako napraviti Billboard sa QR kodom?

1. dizajniranje QR koda

Veličina QR koda na bilbordu je ključna. Mora biti dovoljno velika da se skenira sa udaljenosti.

Kao pravilo palca, QR kodeks bi trebao biti najmanje 2-3 stopa veličine, osiguravajući da je lako skenirati posmatrači iz različitih udaljenosti i ugla.

2. Opcije prilagođenja

QR kodovi mogu biti prilagođeni različitim bojama, logotima i ramenima kako bi odgovarali estetičkim znakovima. Koristenjem označenog QR koda sa generatorom QR koda čini ga prepoznatljivijim i privlačnijim.

Međutim, važno je održati dovoljno kontrasta između koda QR-a i njenog pozadine kako bi osigurala skeniranost.

3. Konpiliranje poziva na akciju (CTA)

Jaka CTA je ključna za motivaciju gledatelja da skeniraju QR kod. Primjeri efikasnih CTA uključuju:

● "Traži diskonte"

● "Pazi sad"

● "Skini aplikaciju"

Ove brzine daju poglednicima jasan i smiješan razlog da se ukljuèuju sa QR kodom.

4. Testiranje i razvoj

● Testiranje pre lansiranja

Pre lansiranja bilborda, testirajte QR kod u različitim uvjetima kako bi se osiguralo da radi ispravno. Testiraj ga u različitim scenarijama svetlanja, vremena i udaljenosti kako bi osigurala pouzdanost.

● Osiguranje kompatibilnosti

Uvjerite se da je QR kod kompatibilan sa različitim uređajima i QR koderskim aplikacijama. Ova široka kompatibilnost će maksimalizirati broj korisnika koji mogu uspešno skenirati i interakciju sa kodom.

Najbolja vježba za QR kodove

1. Strategska pozicija

Postavite QR kod u deo bilborda gde je lako vidljiv i ne ometanje drugim elementima. Razmislite o prosječnoj daljini skeniranja i uglu kako bi se osigurali da posmatrači mogu prijatno skenirati kod.

2. Mobilne i prijateljske stranice sletanja

Sletanja stranica povezana sa QR kodom treba biti prijateljska i napunjena brzo. Dobro dizajnirana, odgovorna stranica sletanja osigurava bezobrazno iskustvo korisnika, držanje korisnika uključenih i smanjenje stopa izbjegavanja.

3. Povećanje iskustva realnosti

Integracija povećane realnosti (AR) sa QR kodovima može stvoriti neizmjerno iskustvo. Na primer, skeniranje koda bi moglo donijeti 3D model ili interaktivnu igru, dodajući novi sloj reklamnoj kampanji.

4. Integracija socijalnih medija

Povezivanje QR kodova na društvene medijske kanale ili ekskluzivni online sadržaj ohrabruje korisnike da se dalje uključe sa markam. To može uključiti snimke iza scene, sadržaj od korisnika, ili posebno unapređenje dostupno samo onima koji skeniraju šifru.

Istraživanje slučajeva Billboard sa QR kodima

1. Coca-Colin Interactive Billboards

Coca-Cola je koristila QR kodove na svojim bilbordima kako bi ponudila ekskluzivnu sadržaj i interaktivne igre.

Korisnici koji su skenirali šifru mogu sudjelovati u virtualnom iskustvu realnosti, značajno povećavajući angažman i interakciju brand a.

Coca cola qr kod billboard.jpg

2. Nikeova kampanja za lansiranje proizvoda

Nike je integrirao QR kodove u njihove biljarde tokom lansiranja novog proizvoda. Skeniranje koda omogućilo je korisnicima da prednaruče proizvod direktno iz njihovih telefona, što je dovelo do značajnog povećanja predprodaje.

Nike qr kod billboard.jpg

3. McDonald's Mobile Discounts

McDonald je koristio QR kodove za raspodjelu mobilnih kupona. Klijenti koji su skenirali šifru dobili su šifru diskonta za sledeću kupovinu, vozili i saobraćaj i prodaju.

4. Australijski AR iskustvo turizma

Turisma Australija je provela QR kodove na bilbordima koje, kada su skenirane, pružila povećanu turneju realnosti poznatih Australijskih znakova. Ova inovativna upotreba privlačila je značajnu pažnju i angažbu potencijalnih turista.

FAQs

Hoće li QR kod raditi na bilbordu?

Da, QR kodovi mogu efektivno funkcionisati na bilbordima ako su ispravno dizajnirani. Uvjerite se da je šifra dovoljno velika, ima veliku kontrast, i da se testira za različite uvjete kako bi garantirala skeniranost.

2. Kakav tip sadržaja mogu povezati sa QR kodom?

QR kodeks može povezati sa različitim vrstama sadržaja, uključujući veb sajtove, video, snimanje aplikacije, društvene medijske stranice, diskontiranje kupona, virtualno iskustvo realnosti i više.

U sažetku, budućnost biljardi QR koda je svetlost, sa novim trendovima i tehnologijama koje stalno povećavaju njihove sposobnosti.

Počnite dizajnirati i stvarati QR kodove i bilborde danas da ostanete ispred reklame i uključite publiku na inovativni način.

Za više informacija o stvaranju QR kodova za vašu kampanju bilborda, posjetite besplatnog generator a QR koda.