Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Napravi kodeks 93 Barkode lako: vodič koraka po korak
2024-04-10

Kod 93 je simbologa jednodimenzionalnog barkoda. Ima visoka gustina podataka i može kodirati više podataka u manjem prostoru od drugih barkoda. Ovaj članak će istražiti svoje specifikacije, aplikacije, kako se uspoređuje sa Kodom 39, i voditi vas kroz stvaranje vašeg koda 93 barkoda.

What is Code 93?

INTERMEC je 1982. izumio kodeks 93 kako bi postigao bolju gustinu informacija (u usporedbi sa Kodom 39).

Kod 93 dobija svoje ime iz strukture: svaki lik je 9 modula širok, sastavljen od tri rešetaka i tri prostora. To je stalna, varijantna barkodska simbologa, koristi se široko u upravljanju brodovima i inventorima.

Kod 93 je visoka gustina, alfanumerska barkoda sa sposobnošću kodiranja 47 likova, uključujući glavne pisma, brojeve i nekoliko posebnih likova.

Na osnovu koda 93, šifra 93 prošireno vodi punu ASCII postavu koristeći specijalni kontrolni karakter kako bi se pretvorio u prošireni stol kodiranja.

Primjer koda 93.png

Kakva je razlika između koda 93 i drugih tipa Barcode?

1. Kod 93 protiv koda 39

Kakva je razlika između Koda 93 i Koda 39?

The key difference between Code 93 and Code 39 is their character sets. Kod 93 može kodirati širi niz znakova, uključujući glavne pisma, brojeve i posebne znakove.

Za razliku od toga, Kod 39 je ograničen na 43 znakova, napuštajući pisma i neke posebne znakove.

Kod 93 se slavi kompaktnijim dizajnom, omogućavajući gustiju informaciju kodiranje unutar manjeg prostora. Međutim, zaboravlja jednostavniji mehanizam samopouzdanja Koda 39 kako bi se ubrzao širi set karaktera.

2. Kod 93 protiv koda 128

U usporedbi sa Kodom 128, koji koristi format varijabilne dužine i može kodirati pun set ASCII 128 karaktera, Kod 93 ima sužan set karaktera ali veća gustina. To čini kod 93 prikladniji za aplikacije koje zahtevaju visoke gustoće i varijačne šifre.

Kakve su aplikacije Koda 93?

Pripasti Barkodski kod 93.png

What is Code 93 used for? Koristi se u vojsci, automobilskoj industriji i Kanadi Post za kodiranje specifičnih informacija o dostavljanju.

Evo nekih aplikacija Koda 93:

1. Praćenje paketa

Poštanske usluge, poput Kanade Post, koriste kodove 93 za kodiranje dodatnih informacija o dostavljanju paketa.

2. Uprava ulaganja

Kod 93 se koristi proizvodnja kompanija da prate razine inventara i pokrete sirovina, komponenta i završene proizvode unutar njihovih objekata. Svaki predmet može biti označen kodom 93, omogućavajući učinkovitu skeniranje i aktualizaciju inventarnih baza podataka.

3. Identifikacija automotivnih delova

U automobilskoj industriji, kodovi 93 se često koriste za označavanje pojedinih dijelova i komponenta.

4. Healthcare

Kod 93 barkoda se koristi u različitim industrijama, uključujući zdravstvenu pomoć, za ciljeve poput identifikacije i praćenja lijekova, identifikacije pacijenata i upravljanja inventarijama. Kodeks 93 doprinosi to čnoj administraciji lekova i racionaliziranim procesima inventara.

5. Proizvodnja

U proizvodnji kodovi 93 se često koriste za različite svrhe, uključujući praćenje imovina, identifikaciju proizvoda.

Proizvođači koriste kodeks 93 barkode na komponentima, sirovinama, gotovim proizvodima i opremu za streamlinaciju proizvodnje procesa, prate nivoe inventara i osiguravaju praćenost širom lanca opskrbe.

Kako da Generiše Kod 93 Barcode?

Korak 1: pristupite slobodnom kodu Online 93 Generator Barcode.

Pristupite Generatoru slobodnog koda 93.

Pripasti Barkodski kod 93.png

Step 2: Input the Data and Create the Barcode

Unesite specifične podatke ili alfanumerijske znakove koje želite kodirati unutar koda 93. Sledeće, kliknite na dugme „Stvorite Barcode“.

Korak 3: Pripremite Barcode

Nakon stvaranja barkoda, pokrenite proces generacije barkoda kako bi stvorili sliku koda 93 barkoda. Ovaj proces će se mijenjati u ovisnosti o specifičnom alatu ili softveru koji se koristi.

Naš generator barkoda pruža različite prilagodbe za Kod 93, uključujući:

● Пријављавање дезима баркода (ширина и височина)

● Izaberanje barkoda i boja pozadine

● Izabranje stila fonta i velièine Koda 39

● Modifying text color options

Pripasti Barkodski kod 93.png

Korak 4: Skini i spasi Barcode

Uhvatite svoj šifru u format koji vam treba! Dok se podrazumijeva kao PNG, možete izabrati iz nekoliko formata koje vam treba. To će vam omogućiti da koristite sliku barkoda u različitim aplikacijama koliko je potrebno.

Prateći te korake, možete efektivno stvoriti šifru kod 93 korištenjem generator a barkoda internetskog centra alata.

Korak 5: Proveri Barcode

Generalno se skeneri barkoda koriste za verifikaciju barkoda.

Poziv za štampanje i skeniranje koda 93 Barcode

U prijevozu, logistiki, zdravstvenoj zaštiti i proizvodnji sektori, proizvođači često optužuju visokokvalitetne štampače barkoda da štampaju etikete koda 39. This ensures the precise and accurate replication of the barcode's narrow bars and spaces, a critical factor for reliable scanning.

Osim toga, treba razmotriti i sljedeće faktore:

● Kod 93 zahteva mirnu zonu koja je barem širina deset uskih rešetaka. Visost bara bi trebala biti najmanje 15% dužine simbola ili 0,25 inča (6,4 mm), koliko god je veća mjera.

● Provjerite kontrast između rešetaka i pozadine barkoda. Izbjegavajte koristiti boje koje su previše slične, jer to može utjecati na skeniranje barkoda.

Kada birate skener 1D barkoda za čitanje koda 93, potražite modele sa brzom skeniranjem i dekodiranjem brzina, i osigurajte da udaljenost skeniranja odgovara vašim zahtevima za aplikaciju.

Za upotrebu u širokom nizu radnih situacija, potražite skenere koji su vrlo izdržljivi, otporni na vodu i otporni na prašinu.

Osim toga, osigurajte kompatibilnost birajući odgovarajuću vrstu interfejsa za bezveznu vezu sa vašim trenutnim sistemima.

Za okončanje, Kod 93 je versativna, visoka gustoća barkodska simbologa odgovarajuća za industrije koji trebaju kompakt, efikasno kodiranje podataka. With Online Tool Center barcode maker, generating Code 93, Code 39, and other linear and 2D barcodes is simple and free. Pokušaj sada!

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111