Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Sve što trebaš znati o stranici pasoša
2024-08-22

Kada razmislite o vašem pasošu, vjerojatno se fokusirate na stranicu sa fotografijom i ličnim detaljima.

Međutim, postoji još jedan ključni element na koji možda niste obratili mnogo pažnje na stranicu putovnog koda. Ova stranica je ključna za moderne međunarodne putovanje, i razumevanje njegove uloge može vam pomoći u navigaciji granične kontrole glatko.

U ovom vodiču, istražit ćemo šta je stranica šifre pasoša, gde ga možete pronaći, i zašto je tako važno. Odgovorećemo na zajedničke pitanja, posebno u vezi stranice američkog pasoškog barkoda.

Koja je Pasoška Barcode stranica?

Паспортова баркод страница је специфична страница у вашем паспорту која sadržи баркод код ваших личних информација.

Ovaj šifra skenira granični policajci i drugi vlasti da brzo uzmu i potvrde vaše detalje, poput vašeg imena, nacionalnosti i broja pasoša.

Barkoda takođe pomaže da streamlinira proces putnika, smanjuje vreme čekanja na carinskim i imigracionim kontrolnim to čkama.

Паспортни баркод страници.jpg

Kakva je vrsta pasoša?

Za držače pasoša SAD, stranica za barkode je posebno važna jer se pridržava međunarodnim standardima koji osiguravaju glatke putovanje preko granica.

Ovi standardi olakšaju američkim građanima da prolaze kroz carine u stranim zemljama.

Tip barkoda koji se uobičajeno koristi u modernim pasošima je šifra PDF417. Ovo je 2D barkodni format koji može čuvati veliku količinu podataka, uključujući tekst, brojeve i čak i binarne podatke. PDF417 barkoda se često koristi zajedno sa Zonom za čitanje mašine (MRZ) u pasošima za sigurno kodiranje dodatnih informacija.

Kako Barcode na pasošu radi

Barkoda na vašem pasošu je obično 2D barkoda poznat kao PDF417 ili QR koda. Ove vrste barkoda mogu čuvati veliku količinu podataka u kompaktnom formatu.

Kada granični službenik skenira šifru, njihov sistem dekryptira informacije i potvrđuje je protiv baze podataka. Ovaj proces je automatski, znači da je i brz i tačan.

Za one koji drže stranu američkog pasoškog barkoda, informacije koje su skladištene u barkodu uključuju sve što je vidljivo na biografičkoj stranici, plus dodatne šifrovane podatke koje možda ne budu odmah jasne.

Пример паспорта PDF417 Баркод

Evo jednostavnog primjera kako bi PDF417 barkoda izgledala u pasošu, iako je stvarni sadržaj mnogo kompleksniji i sadrži šifrovane podatke:

PDF417 Barkodski primjer sadržaja:

Пример паспорта PDF417 Barcode.png

U ovom primjeru:

● P

● DOE

● Broj pasoša.

● SAD: nacionalnost državlja pasoša.

● 6408123: Datum rođenja (format YYMMDD) nakon èeka.

● M: Gender (M = muškarac).

● 1508120: Datum isteka (format YYMMDD) nakon èeka.

Пример баркода PDF417.png

Gde je Barcode stranica na pasošu?

Mnogi putnici se često pitaju, "Gde je stranica barkoda na pasošu?" U većini pasoša, uključujući američku verziju, barkoda se nalazi na istoj strani kao vaša lična informacija, koja je obično prva ili druga strana unutar pokrivača.

Ova stranica, takođe poznata kao biografička stranica, uključuje vašu fotografiju, ime, datum rođenja i broj pasoša, zajedno sa barkodom.

U nekim slučajevima, posebno sa starijim pasošima ili onima koje izdaju različite zemlje, šifru može da se nalazi na odvojenoj stranici, obično blizu kraja dokumenta.

Зашто је Паспорт Баркод страница важна

Паспортна баркод страница служи неколико критичних функција:

1. Brzina i udobnost: Kada se skenira vaš pasoš, baršić omogućava da instantno uzme vaše informacije, što će brže proći kroz sigurnosne provjere.

2. Povećana sigurnost: šifrovana je šifrovana, što znači da su vaši detalji zaštićeni od neovlaštenog pristupa. Ova šifracija takođe pomaže da sprijeèi prevaru i lažnost.

3. Globalna složenost: Barkoda na vašem pasošu, posebno na stranici barkoda SAD-a, ispunjava međunarodne standarde koje je postavila Međunarodna organizacija civilne avijacije (ICAO). Ovo osigurava da vaš pasoš bude priznat i prihvaćen svijetom.

Обични питања о паспортном баркоду страници

1. Je li šifra isto kao i Zona za čitanje mašine (MRZ)?

Ne, stranica šifre pasoša i MRZ služe različite funkcije. MRZ, koja se pojavljuje kao dvije ili tri linije teksta na dnu biografičke stranice, je dizajnirana za brzo optičko prepoznavanje karaktera.

Na drugoj strani, šifra je naprednija tehnologija koja može čuvati detaljnije i šifrene informacije.

Šta da radim ako je barkod na mom pasošu oštećen?

Ako je barcode djelomično oštećen, ali još uvek čitljiv, možda nemate problema na granici.

Međutim, ako je oštećenje teška i barkod ne može da se skenira, morate razmotriti da zamenite svoj pasoš pre putovanja. Oštećena stranica barkoda pasoša može uzrokovati kašnjenje i komplikacije u carini.

3. Jesu li stariji pasoši bez barkoda još uvek validni?

Da, stariji pasoši bez barkoda su još uvek validni dok nisu istekli. Međutim, preporučuje se poboljšati na novu verziju, ako je moguće, jer barkodirani pasoši nude poboljšanje sigurnosti i brže se obrađuju na graničnim kontrolama.

Napravi Barcode Online za Free.png

U svemu, na stranici Pasoškog barkoda je ključna komponenta vašeg pasoša koja osigurava da možete da putujete sigurno i efikasno.

Za one sa stranom američkog pasoškog barkoda, ova funkcija je još kritičnija, jer se uključuje sa globalnim standardima koji olakšaju glatko prolaz kroz carine i imigraciju.

Uvek osigurajte vaš pasoš, posebno stranicu barkoda, u dobrom stanju pre putovanja.

Ako morate stvoriti ili raditi sa barkodima za druge svrhe, poput poslovanja ili ličnih projekta, razmislite o korištenju besplatnog generator a barkoda koji je prijateljski korisnicima i može vam pomoći da stvorite razne barkode za različite potrebe.

Razumejući ulogu i važnost stranice pasoškog barkoda, bit ćete bolje spremni za sledeće međunarodno putovanje.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111