Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Potpuni vodič za garantne barkode: tip, koristi i najbolja vježba
2024-06-20

Šta su Garment Barcodes?

Garmentski barkodi su kodovi koji se koriste za identifikaciju proizvoda u industriji odjeće i praćenje proizvoda na svakoj fazi lanca opskrbe. Tipično se primjenjuje na etikete odjeće i zaštite, te šifre omogućavaju maloprodajnicima i proizvođačima da upravljaju inventarnim procesima, streamliniraju prodaju i osiguraju efikasnu logistiku.

Informacije kodirane u barkodima odjeće mogu uključiti imeno, identifikator proizvođača, identifikator proizvoda i detaljne informacije o proizvodima poput veličine, boje i cene, osiguravajući tačno upravljanje podacima širom lanca opskrbe.

Garment Barcode.jpg

Šta su Garment Barcode Labels?

Etikete za zašivanje barkoda se odnose na adhesive naljepnice koje se primjenjuju na etikete odjeće ili vanjske pakiranje, kao i etikete zašivane i etikete zaštite na odjeću. Kao jedinstveni identifikator odjeće, šipke odjeće su često dizajnirane zajedno sa drugim informacijama o odjeći i otisnuti na ovim etiketama i etiketama.

Materijalni materijali za ove etikete barkoda odjeće mogu široko da se razlikuju, uključujući:

● Termalni adhesivni naljepnici

● Oblivan papir adhesiv

● Poliester ili visokokvalitetna Taffeta

● Satin

Kada štampaju te etikete barkoda, važno je osigurati da je tekst jasan i da je šifra čitljiva.

barkodi za odjeću.jpg

Типове баркода користени у Гармменту

U industriji odjeće se koriste različite vrste barkoda, svaki koji služi određene svrhe. Evo najčešće:

● UPC (Universal Product Code)

UPC je široko korišteni tip barkoda, posebno u tržnici. sastoji se od 12 brojnih cifre i koristi se uglavnom za praćenje stvari u prodavnicama. UPC kodovi pomažu u brzom skeniranju na kontroli i upravljanju inventorima.

● EAN (broj evropskih članaka)

EAN je sličan UPC-u, ali se primarno koristi u Evropi. Dolazi 13 cifera i zaposleni su za međunarodnu trgovinu, olakšajući praćenje proizvoda globalno.

● Kod 128

Kod 128 je linearni broj visoke gustine koji kodira velike količine informacija u kompaktnom formatu, što ga čini idealnim za detaljne upravljanje inventarijama i logističke svrhe.

Njegova sposobnost kodiranja pisma i brojeva pruža fleksibilnost u etiketi i praćenju različitih atributa odjeće, kao što su brojevi serije, veličine i datumi proizvodnje.

● QR kodi (brzi kod odgovora)

QR kodovi su dvodimenzionalni barkodi koji mogu čuvati značajnu količinu podataka. Često se koriste za svrhe marketinga, pružajući dodatne informacije o proizvodu, kao što su značke priče ili promotivne ponude, dostupne putem pametnih telefona.

● Ruèni Barcodes

Ručni barkodi mogu biti proizvedeni lako koristeći online barcode generator. Ovi barkodi mogu biti prilagođeni da odgovaraju specifičnim potrebama i koriste za manje poduzeće koje trebaju jednostavno rješenje za etikete koda odjeće.

Korisnici korištenja Garmenta Barcodesa

Koristenje barkoda odjeće nudi mnogo prednosti, uključujući:

Efikasno upravljanje proizvodima: Barcodes streamlinira praćenje proizvoda od proizvođača do maloprodajnika, osiguravajući tačne brojeve inventara.

Brzo i precizno skeniranje: smanjuje ljudsku grešku u točki prodaje i tijekom uzgajanja.

Poboljšan iskustvo klijenta: brži procesi provjere i lakši pristup informacijama o proizvodima povećavaju iskustvo kupovine.

Najbolja vježba za Garment Barcodes

Da biste se osigurali da dobijete visokokvalitetne kodove odjeće, pratite ove najbolje prakse:

1. Napravljanje visokokvalitetnih garmenta

Koristite pouzdane generatore barkoda i softver koji se pridržavaju industrijskim standardima. Uvjerite se da su datoteke barkoda visoke rezolucije, ispravno formatirane, neodređene i imaju dovoljno kontrasta.

2. Izštampanje visokokvalitetnih garmenta

Izaberite pravi štampar na osnovu materijala etikete:

● Za etikete tkanine i satinske zaštite sa kodovima odjeće, koristite termalni prenos sa rotarnim presjekom za efikasno štampanje i precizno presjekanje.

● Za barkodne nalepke na etiketama i paketima, direktni termalni štampar je brz i koštan efikasan izbor.

Osim toga, kad štampaju mali barkodi, izaberite termalni štampar sa odgovarajućom rezolucijom DPI.

3. Izabranje desnih skenera Barcode

Koristite skenere barkoda kompatibilne sa vrstama barkoda koje stvarate. Tražite skener barkoda koji nudi visoku preciznost i može pročitati različite formate barkoda koji se koristi u industriji odjeće.

U sažetku, provedba barkoda odjeće u vašem poslu odjeće može značajno povećati efikasnost, tačnost i zadovoljstvo mušterija.

Razumejući različite vrste barkoda i njihove aplikacije, i prateći najbolje prakse za štampu i skeniranje, možete optimizirati svoje operacije i ostati konkurentni na tržištu.