Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Barkodni štampači: materijali, štampači i kako stvoriti etikete
2024-09-06

Njihova uloga u streamlinaciji upravljanja inventorijama, etiketiranja proizvoda i cena čini ih neophodnom za poduzeće svih veličina.

U ovom vodiču, razgovarat ćemo o nalepcima barkoda, korištenim materijalima, potrebnim vrstama štampača, i najboljim praksema za stvaranje visokokvalitetnih barkodnih etiketa. Takoðe æemo rešiti kako da stvorimo barkode koristeći generator barkoda i pokrivamo neophodne tehnièke razmišljanje.

Šta su Barcode Stickers?

Barkodni naljepnici su etikete koje imaju barkode koje prodaju kodirane podatke. Ovi barkodi su za praćenje proizvoda, upravljanje inventorima i cenama.

Etikete barkoda dolaze u različite veličine i materijale ovisno o njihovom primjenu, da li se koriste u skladištu, trgovini trgovini ili zdravstvenom objektu.

Dajući tačne, skenirajuće podatke za mašinu, štapiće za barkode pomažu poduzećama da uštede vrijeme, smanjuje ljudsku grešku i povećava operacionu efikasnost.

Типове материала користени за маркод

Izabranje pravog materijala za vaše štapiće za barkode je ključno, jer utiče na trajnost i čitljivost. Nekoliko vrsta materijala je dostupno, svaki odgovarajući različitim okruženjima:

1. papir:

Etikete papira su koštane i idealne za unutrašnje okoline, poput upotrebe maloprodajnih i kancelarija. Međutim, oni ne mogu dobro održati u okolijima izložene vlažnosti, kemikalijama ili ekstremnim temperaturama. To se obično koristi za kratkoročne aplikacije, kao što su barkodni nalepci za cenu u trgovini.

Polypropylene:

Više izdržljive opcije od papira, polipropilni barkodni nalepci su otporni vodi, hemikalijama i umjerenim rukovanjem. Èesto se koriste u industriji gde je potrebna trajanja, ali ne u ekstremnim uvjetima. Na primer, frižiderna roba često koristi etikete polipropilna.

3. Poliester (PET):

Poliester je opcija visoke izdržljivosti, otporna na teške okoline kao što su industrijske postavke ili izvana aplikacija. Poliesterski naljepnici barkoda mogu podnijeti visoke temperature, hemijsko izloženje i široku rukovanje, čineći ih idealnim za dugotrajne aplikacije.

4.Vinil:

Vinilbarkodni nalepci su fleksibilni i izdržljivi, èesto se koriste u vanjskim okolišæama gde je kljuè otpora vremena. Ove etikete mogu izdržati izloženost UV zraka, vlaga i abrazije. Za poduzeće koje zahtevaju dugoročne, teške etikete, vinil je odlična opcija.

Izabrajući pravi materijal, osigurajte da su štapići za barkode skenirani i trajni tokom životnog ciklusa proizvoda.

Kako da štampamo Barcode Stickers?

Stavci za štampanje barkoda precizno zahtevaju pravu opremu i razumevanje materijala i formata etikete. Evo primarnih metoda:

1. Koristi štampaè Barcode Sticker a

Принтер баркода напечатка је важно за бизнесе који треба велики облом баркод маркета или инставиране отпечатке. Postoje dve glavne vrste štampara koje se uobičajeno koriste:

Термални преносители:

Ovi štampači koriste toplinu da prenesu tintu sa ribona na etiketni materijal. Termalni prijenos je idealan za trajne materijale poput poliestera ili vinila, i proizvodi dugoročne, krisp barkode. Ovi štampači se često koriste u industrijskim okolišama gde je trajnost ključna.

● Direktni termalni štampači:

Direktni termalni štampači koriste etikete osjetljive toplote i ne zahtevaju tintu ili toner. Ovi štampači su koštački efikasni za kratkoročnu upotrebu, kao što su etikete za isporuku ili štampe za cenu barkoda.

Tražiš termalni štampar koji može sve da uradi? Pogledaj HPRT SL32. Ovaj mali tip može da štampa etikete za sve od hrane do pošiljke, i super je lako koristiti na tvom kompjuteru ili telefonu. Plus, dolazi sa slobodnim softverom da vam pomogne da dizajnirate savršene etikete.

Međutim, direktne termalne etikete nisu toliko trajne, kao što mogu da nestane preko vremena, posebno kada su izložene sunčevom svetlošću ili toplinom.

2. Izvod profesionalnih štampanja

Za poduzeće koje trebaju visoki kvalitetni barkodni etiketi, ali nemaju štampač štampanja barkoda, izveštavanje zadatka profesionalnoj službi je održiva opcija. Ove usluge mogu proizvesti etikete u velikim količinama i ponuditi razne materijale i završetak da bi ispunili vaše potrebe.

Bez obzira na koju opciju za štampu odaberete, testiranje skeniranja i trajanja etiketa prije nego što je masovna proizvodnja ključna.

Generiram Barcodes za Vaše Stickers

Da bi stvorio pravi barkod koji će biti štampani na nalepcima, trebate pouzdan generator barkoda. Generator barkoda vam omogućava da stvorite barkode u različitim formatima poput QR kodova, UPC ili Koda 128, ovisno o vašim specifičnim potrebama.

barcode u visokoj rezoluciji.png

Jedna korisna karakteristika je sposobnost da skinete vaš šifru u visokorešenim formatima kao što su šifru nalepili PNG. To osigurava da se kvalitet slika održava tijekom štampanja.

Generator online barkoda nudi lak i slobodan način da stvori vaše barkode za štampu.

Najbolja vježba za primjenu barkodskih štapiæa

Kada dobijete nalepke za barkode, kako ih primjenjujete može uticati na njihovu korisnost i dugost. Evo neke najbolje prakse:

● Pozicija:

Uvjerite se da se šifra stavlja u područje proizvoda gde neće biti oštećen ili iskrivljen. Izbjegavajte stavljanje barkodnog naljepnika preko zakrivljenih površina koje bi mogle otežati skeniranje brodskim skenerima.

● Testiranje:

Uvek testirajte uzorak vaših štapiæa barkoda pre pune proizvodnje. Pobrinite se da je šifra pročitana iz višestrukog ugla i pod različitim uvjetima svjetlosti.

● Razmišljanja o okruženju:

Za predmete koji će biti izloženi teškim uslovima, poput napolju opreme ili industrijskih proizvoda, odaberite trajne materijale poput poliestera ili vinila i osigurajte da barkod ostane skeniran čak i nakon produženog izloženja ekološkim elementima.

Za skupljanje, izabrati prave materijale i metode štampanja za vaše barkodne nalepke osiguravaju da ispunjavaju potrebe vašeg posla. Bilo da označavate proizvode za trgovačke ili praćenje imovine u skladištu, štapići barkoda pojednostavljaju te zadatke i poboljšavaju tačnost.

Koristeći slobodan generator barkoda omogućava vam dizajnirati barkode odgovarajuće vašim specifičnim potrebama. Povezani sa pravim štampačem štampanja barkoda, lako možete stvoriti visokokvalitetne štampanja barkoda koji podržavaju test vremena.

Od papirnih etiketa za kratkoročne malopravne aplikacije do trajnih vinilnih nalepnica za korištenje izvana, razumevanje nuanca barkodnih nalepnica pomaže vam da donesete informativne odluke za vaš posao.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111