Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Povećana realnost QR kodovi: vodič za povećanu interakciju AR
2024-05-21

Povećana realnost (AR) je jedna takva tehnologija koja je revolucionisala razne industrije. Kada se kombinira sa povećanjem realnosti QR kodovima, AR nudi moćnu alat za stvaranje interaktivnih i nepromišljivih iskustava.

Koji je AR QR kodeks?

AR QR kodovi su napredni oblik tradicionalnih QR kodova koji uključuju povećanu realnu tehnologiju.

Kada se skenira sa telefonskim ili AR-aktivnim uređajem, ovi kodovi okidaju AR iskustva kao što su 3D animacije, interaktivni sadržaj ili informativni pregled u stvarnom svijetu.

Za razliku od tradicionalnih QR kodova koji preusmjeravaju korisnike na statičnu veb stranicu ili pokazuju prosti tekst, AR QR kodovi pružaju dinamično i uključujuće iskustvo korisnika.

augmented reality qr code.jpg

Tehnologija iza AR QR kodova

Tehnologija iza kodova AR QR uključuje nekoliko ključnih komponenta:

● AR softver: To uključuje AR razvojne platforme i SDK (Software Development Kits) koje omogućavaju stvaranje sadržaja AR.

● QR kodovi Generatori: Generator online QR kodova omogućava korisnicima da stvore i prilagode QR kodove ugrađene sa okidačima AR.

● AR Viewer Apps: Ove aplikacije su potrebne za skeniranje i pokazivanje sadržaja AR. Mnogi pametni telefoni sada dolaze sa izgrađenim sposobnostima AR, olakšajući korisnike pristup AR iskustvima.

Korisnosti AR QR kodova

1. Повећање користера

Kodovi AR QR su vrlo efikasni u hvatanju i zadržavanju pažnje korisnika. The interactive nature of AR experiences makes them more engaging than traditional media, leading to longer interaction times and increased user satisfaction.

2. Poboljšana kolekcija podataka

Zauzetnici mogu koristiti AR QR kodove za okupljanje detaljnih podataka o interakciji korisnika. Ovi podaci mogu uključiti kako korisnici uključuju sadržaj AR-a, koji mogu pružiti vrijedne uvide za poboljšanje budućih kampanja i strategija.

3. Povećane stope konverzije

Nudeći učestvovanje i interaktivno iskustvo, kodovi AR QR mogu značajno povećati stope konvertacije. Klijenti koji interakuju sa sadržajem AR-a vjerojatniji su da će kupiti ili poduzeti željenu akciju.

Praktične aplikacije AR QR kodova

1. Retail i e-commerce

U malopravnim i e-trgovinskim sektorima, AR QR kodovi transformišu iskustvo kupovine. Customers can use these codes to virtually try on products like clothing and accessories or see how furniture fits in their homes before making a purchase.

2. Marketing and Advertising

AR QR kodovi su otvorili nove avente u marketingu i reklami. Brendovi koriste ove kodove kako bi stvorili interaktivne kampanje koje su zarobljeni i uključivali mušterije.

Na primer, kompanija za piće bi mogla koristiti AR QR kodove na pakovanju kako bi mušterijama dozvolila da vide 3D animaciju njihovog putovanja proizvoda sa farme do stola.

Ispitivanja slučajeva pokazala su da takve interaktivne kampanje značajno povećavaju uključenje korisnika i sećanje branda.

3. obrazovanje i obuka

Ar QR kodovi takođe čine napore u obrazovanju i obuci.

Edukatori mogu koristiti ove kodove da bi studentima pružili interaktivno iskustvo učenja.

Na primjer, učitelj biologije može koristiti AR QR kodove kako bi uveo 3D modele ćelija i organizma u učionicu, olakšao kompleksne subjekte da razumeju.

4. Tourism and Navigation

Turizm je druga industrija koja koristi AR QR kodove. Turističke atrakcije mogu poboljšati iskustvo posjetitelja pružajući putovanje AR-ovim putem i interaktivne informacije.

Na primer, skeniranje QR koda na istorijskom sajtu može pokazati 3D rekonstrukciju kako je sajt izgledao u prošlosti.

Kako da stvorimo AR QR kodove?

Da bi stvorili AR QR kodove, trebate pouzdan i online QR kodni generator.

Stvaranje AR sadržaja je ključno za uspeh vaših AR QR kodova. Razmislite o kakvom vrstu AR iskustva će biti najzanimljivije za vašu publiku.

Bilo da je to 3D animacija, interaktivna nastavnica, ili virtualni proizvod pokušaj-on, sadržaj bi trebao biti vizualno privlačan i lako interakcija s a njim.

Kada napravite AR iskustvo, koristite kodni generator da stvorite QR kodove. It's essential to test the codes thoroughly to ensure they work correctly across different devices and AR viewer apps.

Za maksimalni utjecaj, integrirajte AR QR kodove u vašu širu marketing, obrazovanje ili poslovnu strategiju. Koristite ih u kampanjama, pakiranju proizvoda, obrazovnim materijalima, ili unapređenja događaja kako bi poboljšali uključenje korisnika i ostvarili svoje ciljeve.

Budućnost AR QR kodova izgleda obećavajuće jer tehnologija nastavlja napredovati. Uz poboljšanje AR softvera i povećanje dostupnosti uređaja koje su uključene AR, potencijalne aplikacije kodova AR QR se šire. Poduzeća u raznim sektorima mogu uticati na ovu tehnologiju da stvore inovativno i uključuju iskustvo za njihove mušterije.

U sažetku, QR kodovi i povećana realnost nude moćan način da se uključi korisnici, sakupi vrijedne podatke i povećaju stope konvertacije.

Poènite da utièete na potencijal AR QR kodova danas sa generatorom koda QR-a i odvedite vašu marketing, obrazovanje ili poslovnu strategiju na sledeæi nivo.

Frequently Asked Questions about AR QR Codes

1. Kako se QR kodovi koriste kao okidač za AR?

QR kodovi se koriste kao okidač za povećanu realnost (AR) uključujući informacije koje mogu aktivirati sadržaj AR kada se skeniraju sa smartphone ili AR-aktivnom uređajem.

Kada korisnik skenira QR kodiranje, kodirani podaci upućuju uređaj na AR aplikaciju ili platformu, koji onda pokazuje interaktivni i nepristojni sadržaj poput 3D modela, animacija ili informacionih pregleda u stvarnom svijetu.

2. Koja je razlika između AR markera i QR kodova?

Glavna razlika između AR marker i QR koda leži u njihovom dizajnu i funkciji.

AR marker je obično različita slika ili obrazac dizajniran posebno da se prepozna AR softver, što onda prebacuje digitalni sadržaj na fizičku lokaciju marker.

Za razliku od toga, QR kod je tip barkoda koji čuva podatke u mreži crnih i bijelih kvadrata i koristi se primarno za povezivanje korisnika sa sajtovima, aplikacijom ili drugim digitalnim sadržajem kada se skenira.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111