Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Vodič za SCC 14 Barcodes: struktura, korištenje i generacija
2024-09-03

Među različitim tipovima barkoda, SCC 14 (Kod brodskog kontejnera 14) je neophodan za poduzeće koji se bave velikim pošiljkama. Ovaj vodič otkriva intrikacije SCC 14 barkoda, njihove strukture, aplikacije i kako ih lako možete stvoriti za svoj posao.

Šta je SCC 14?

SCC 14 je 14-cifreni barkod koji se koristi prvenstveno na vanjskim kontejnerima, poput kartona ili paleta, kako bi identifikovao sadržaj unutra. To je dio GS1 sistema, globalno priznatog standard a za upravljanje lancima snabdevanja. SCC 14 barkoda kodira broj globalnih trgovinskih predmeta (GTIN), pružajući jedinstven identifikator za proizvode tokom tranzita.

SCC 14 barcode za brodske konteinere.jpg

Баркод тип SCC 14

ITF-14 je određen broj barkoda dizajniran za kodiranje broja 14-cifra globalnog trgovinskog elementa (GTIN) korištenog u SCC 14.

"ITF" znači "Interleaved 2 of 5", što je simbologa koja se koristi za kodiranje podataka. ITF-14 barkodi se često koriste na pakiranju i pošiljkama kako bi identifikovali proizvode na višem nivou pakiranja, poput kutija ili paleta.

Ključne karakteristike ITF-14:

● Gruba granica: ITF-14 barkodi su obično zaključani na debelu crnu granicu, poznatu kao "barka za nosače". Ova granica pomaže da spriječi pogrešne proèitanje osiguravajući da skener uhvati cijeli barkod.

● Kodiranje: ITF-14 koristi Interleaved 2 od 5 simbologa, koja kodira podatke u par cifre.

ITF-14 se posebno koristi za vanjsko pakiranje, kao što su korumpirane kutije, i dobro odgovara okolinama u kojima treba štampati barkode direktno na kartonu ili drugim grudima površinama.

Aplikacije SCC 14 Barcode

1. Upravljanje logatike i sladoleda

SCC 14 barkodi se široko koriste u praćenju velikih pošiljka, poput paleta i kutija, na različitim fazama lanca opskrbe. Skenirajući te barkode, kompanije mogu pratiti pokret roba iz skladišta do konačne destinacije, osiguravajući tačnost i efikasnost.

Na primer, kompanija za piće brodovi flaširanih voda za prodavača. Svaka paleta je označena širom SCC 14, omogućavajući da osoblje skladišta brzo skeniraju i provjere pošiljke tijekom opterećenja, tranzita i isporuke, smanjujući rizik grešaka i kašnjenja.

2. Upravljanje računa za povratak

Retailers koriste SCC 14 barkode za upravljanje većim inventorima. Ovi barkodi pomažu u organizaciji nivoa dionica i racionalizaciji procesa obnovivanja identifikovanjem i praćenju velikih količina proizvoda odjednom.

Supermarketa prima pošiljku konzerviranih roba. Vanjska kutija je označena SCC 14 barkodom. Skeniranjem ovog barkoda, inventarni sistem automatski aktualizuje nivo dionica i olakšava se efektivno upravljati i reordinirati proizvode.

SCC 14 Barcodesfor Supply Chain.jpg

Kako da Generiše SCC 14 Barcodes?

Korak 1: Razumijete strukturu SCC 14

Prije nego što stvorimo šifru SCC 14, važno je imati jasno razumijevanje njegove strukture:

● Broj indikatora: Prvi broj (0-9) identifikuje nivo pakiranja. Na primer, "1" može ukazati na slučaj ili kutiju, dok se "0" može koristiti za pojedinačne predmete.

● GS1 Company Prefix: Ovo je jedinstven broj koji je vašoj kompaniji dodijeljen GS1, obično od 6 do 10 cifera.

● Odbor: Ovaj deo, u kombinaciji s prefiksom GS1 kompanije, jedinstveno identifikuje proizvod u vašoj kompaniji.

● Провери цифру: Poslednji цифр је чекова сума, изчислена за да се гарантира да је баркод правилно сложен.

Korak 2: Računaj broj provjere

Broj čekanja je ključni za tačnost vašeg barkoda. Izračuna se koristeći algoritam modula-10. Evo kako ga raèunati:

● Od desne strane, dodajte alternativnu težinu od 3 i 1 na svaki broj broja 13 cifera (osim broja provjere).

● Pomnožite svaki broj po odgovarajućoj težini.

● Sve proizvode.

● Naðite ostatak kada je ova suma podijeljena 10.

● Skinite ostatak od 10 da dobijete broj provjere. Ako je ostatak 0, broj provjere je 0.

Na primjer, ako je vaš broj 13-broja 0123456789012:

Pomnožite brojeve drugačije po 3 i 1, počevši od desne strane.

Skupite rezultate.

Skini ostatak od 10 da nađeš broj čeka.

Korak 3: Izaberite desnu barikodsku simbologu (ITF-14)

SCC 14 barkodi se proizvode koristeći ITF-14 simboliju. ITF-14 je varijacija Interleaved 2 od 5 (ITF) barcode format a, optimizirana za kodiranje brojeva 14 cifra. Ovaj format je izabran za svoju pouzdanost i lakost skeniranja na teškim ili korumpiranim površinama, tipično brodskim kontejnerima.

Kada stvara ITF-14 barcode:

● Pobrinite se da barcode ima bar za nosače (debela granica oko barkoda) kako bi spriječio pogrešne èitanje.

● Barkoda bi trebala biti dovoljno velika da se lako skenira, ali ne toliko velika da bi potrebno nepotrebno prostor na pakiranju.

Korak 4: Ulazni podaci u Barcode softver

Kada imate broj 14-cifra i proračunate broj provjere, uvedite ovu informaciju u softver za generaciju barkoda. Uvjerite se da softver podržava ITF-14 simboliju i omogućava prilagodbu rešetaka za nosače.

Kada ulazimo u podatke:

● Dvostruko provjerite prefiks kompanije GS1 i predmet za preciznost.

● Pobrinite se da je broj provjere ispravno postavljen na kraju broja.

● Izaberite ITF-14 kao simbologa za stvaranje barkoda u odgovarajućem formatu.

Korak 5: Ottiskaj Barcode

Nakon stvaranja barkoda, vreme je da ga štampamo.

● Visokokvalitetno štampanje: Koristite visokokvalitetni štampač barkoda koji može proizvesti krisp, čiste šifre. Izbjegavajte krijumčarenje mastila, jer ovo može dovesti do skeniranja grešaka.

● Prikladno veličine: osigurajte se da je barkod dovoljno velik da se lako skenira, ali ne nadgleda za pakiranje.

● Postavljanje: stavite šifru u stan, neobstrukciji područje pakiranja. Barkoda bi trebala biti pristupljiva i vidljiva skenerima tokom logističkih operacija.

Korak 6: Test the Barcode

Prije primjene barkoda svim vašim brodskim kontejnerima, kritično je testirati:

● Koristite Barkodski skener: skenirajte bar kod sa standardnim skenerom barkoda kako bi se osiguralo da se ispravno i konsekventno èit a.

● Provjerite greške: Veruj da se skenirani podaci odgovaraju originalnom broju 14 cifra, uključujući ispravan broj provjere.

● Provjerite kvalitet skeniranja: isprobajte šifru u različitim okolištima (npr. na niskom svjetlu, na pojasu konverzacije) kako bi se osiguralo da ostane skenirajuće pod različitim uvjetima.

Korak 7: Primijenite Barcode na vaše brodske konteinere

Kad vaš barcode prolazi sve testove, možete ga sigurno primijeniti na vaše brodske kontejnere. Uvjerite se da je svaki kontejner označen ispravnim kodom SCC 14 da održi konsekvenciju kroz vaš lanac opskrbe.

Napravi Barcode Online za Free.png

Za okončanje, SCC-ovi barkodi su kritični alat za poduzeće koji upravljaju velikim pošiljkama i moraju održati tačno praćenje inventara.

Razumejući strukturu i aplikaciju SCC 14 barkoda, možete povećati svoj logistički i lančani procesi snabdevanja. Osim toga, koristeći generator SCC 14 barkoda pojednostavlja proces stvaranja, osiguravajući da su vaši barkodi tačni i ispunjeni globalnim standardima.

Da bi stvorili vaše barkode, probajte naš besplatni generator barkoda. To je dizajnirano da vam pomogne da stvarate precizne i pouzdane barkode koje ispunjavaju vaše poslovne potrebe.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111