Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Potpuni vodič za MRP Barcode Stickers za Retailers
2024-09-11

Potpuni vodič za MRP Barcode Stickers za Retailers

Barkodi su postali neophodni alati u malopravnoj industriji, nude efikasno i pouzdano upravljanje proizvodima.

Jedna ključna vrsta etikete u malopravnom kraju je naljepnik za barkode MRP. Kombinacija maksimalne mrežne cene (MRP) sa skenirajućim barkodom, osiguravajući bezobzirne transakcije i upravljanje inventarijama dok održava transparentnost cena potroša čima.

Ovaj članak će pružiti detaljni pregled nalepnica MRP-a sa barkodom, njihovom ulogom u malopravnoj industriji, procesu stvaranja njih, i najbolju praksi za njihovo efikasno korištenje.

Šta je MRP Barcode Sticker?

MRP barkodni naljepnik je etiketa koja pokazuje dve kritične informacije:

MRP (Maksimalna Retail Cena): Maksimalna cena potroša ča može biti optužena za proizvod.

Barkod: Kod za čitanje mašine koji kodira informacije o proizvodima, omogućava brzu skeniranje na proveru.

Ovi naljepnici se uobičajeno nalaze na malopravnim proizvodima, osiguravajući obezbeđenje zakona o cenama i poboljšanje operativne efikasnosti automatskim identifikacijom i cenama proizvoda.

Barkodi na nalepcima MRP-a obično čuvaju podatke kao što su brojevi globalnih trgovinskih elementa (GTIN), brojevi SKU-a ili lični identifikatori, čineći ih ključnim za kontrolu inventara i konsekvenciju cena u višestrukim malopravnim lokacijama.EAN 13 Primjer.png

Primjer MRP Barcode

Тип баркода: EAN-13

Uzorak podataka u Barcode:

GTIN (broj globalne trgovine): 8901234567890

MRP: 299

Broj serije: B1234

Datum isteka: 12/2024

Vidljiv na Stickeru:

Maksimalna cena Retail (MRP): 299

Ime proizvoda: Shampoo 500ml

Broj serije: B1234

Datum isteka: 12/2024

Objašnjenje:

U ovom primjeru MRP barkoda:

Barkoda (EAN-13) kodira jedinstven GTIN (8901234567890) za identifikaciju proizvoda. Ovaj broj omogućava maloprodajnicima da izvuku informacije o proizvodima iz baze podataka tokom provjere ili upravljanja inventorima.

MRP (‚299) je vidljivo štampljen na naljepnici, osiguravajući potrošače da znaju maksimalnu cenu.

Broj serije i datum isteka su uključeni i u tekst, pomažući praćenju proizvoda i osiguravajući odgovarajuću rotaciju stoka za vreme osjetljive robe poput hrane ili kosmetike.

Sama šifra ne uvek nosi MRP, nego povezuje se sa informacijama o proizvodu u sustavu maloprodajnika gde se cena prikuplja.

Važnost MRP Barcode Stickers u Retail

1. U skladu sa pravilima o cenama

U mnogim zemljama je zakonito potrebno da proizvodi pokažu svoj MRP. Koristivši štap za barkode MRP-a, malopravnici osiguravaju da ispunjavaju lokalne i nacionalne regulacije o cenama. Ovo je posebno važno na tržištima poput Indije, gde se zakoni o MRP-u strogo primjenjuju kako bi spriječili smanjenje cena i osigurali zaštitu potrošača.

2. Efikasnost u Retail Operacijama

Barkodi omogućavaju brzu i tačnu skeniranje informacija o proizvodu na proveru, smanjenje ljudske greške i ubrzavanje vremena transakcije. Kada se šifra integriše sa MRP-om, pojednostavlja cijeli proces prodaje, jer se cene automatski donose iz sistema.

3. Streamlined Inventory Management

Barkodi omogućavaju praćenje nivoa dionica u pravom vremenu, osiguravajući da maloprodajnici mogu održati tačne podatke proizvoda dostupnih u trgovinama i skladištovima. MRP štapićice sa barkodima takođe pomažu automatskim sistemima reorderiranja, smanjiti rizik od skladišta ili nadoknade.

Типове баркодова користени на MRP-овима

Razne vrste barkoda se mogu koristiti na nalepcima za barkode MRP, ovisno o regionu i zahtevima proizvoda. Dvije najčešće korišćene formate barkoda u malopravnom tržištu su UPC i EAN, oboje su priznate globalno i podržavaju efikasnu identifikaciju i cenu proizvoda.

1. UPC (Universal Product Code)

Primjer: UPC barcode za bocu šampona može izgledati ovako:

GTIN (UPC-A): 036000291452

UPC Barcode.png

U ovom slučaju, broj 12 cifera kodira specifične informacije o proizvodima koje se mogu skenirati na provjeri ili koristiti za praćenje inventara.

Koristenje: UPC barkodi su standardni u SAD i Kanadi, i obično su pronađeni na malopravnim proizvodima poput hrane, pića i potrošačke robe. Ove barkode često prate vidljive MRP informacije o naljepnici.

2. EAN (broj evropskih članaka)

Primjer: Za paket prodajenog građevina u Evropi, šifru EAN može da se pojavi kao:

GTIN (EAN-13): 4006381333931

EAN 13 Barcode.png

Ovaj broj 13-broja jedinstveno identifikuje proizvod na međunarodnim tržištima.

Koristenje: EAN-13 barkodi se koriste globalno za malopravne proizvode i mogu sadržati iste osnovne informacije o proizvodima kao kod UPC-a. Lijepnik će često pokazati MRP pored EAN barkoda.

I UPC-ovi i EAN-ovi barkodi su efikasni alati za upravljanje proizvodima, omogućavajući maloprodajnicima da integriraju cenu, kontrolu inventara i transakcije klijenata bez obzira na to. Međutim, u mnogim regionima, MRP se odvoji na naljepniku i nije kodiran u samom barkodu.

Kako da Generiše MRP Barcode Stickers?

Stvaranje MRP barkodnih naljepnika je jednostavnije nego što mislite. Ovo je korak po korak proces za stvaranje njih koristeći online barcode generator:

Korak 1: Izaberite tipa Barcode

Prvo, odredite tip barkoda koji odgovara vašim proizvodima. Za malopravne stvari, UPC ili EAN-13 su najčešći izbori. Ako se vaši proizvodi prodaju na međunarodnom nivou, savjetovatno je da odaberete EAN-13 za širu kompatibilnost.

Korak 2: Informacije o ulaznom proizvodu

Uvedite ključne detalje proizvoda u generator barkoda, uključujući broj globalnih trgovinskih predmeta (GTIN) ili bilo koji jedinstveni identifikator koji koristi vaš posao. Ako koristite QR kod, možete uključiti dodatne detalje kao što su veze na proizvodnje veb sajtove, promocije ili informacije o garanciji.

Korak 3: Ukljuèi MRP podatke

Dodaj MRP u dizajn naljepnika. To bi trebalo da se pokazuje kako bi se osiguralo vidljivost i ispunjenje lokalnih zakona. Neki poduzetnici takođe štampaju dodatne informacije poput brojeva serije, datuma proizvodnje ili datuma isteka.

Korak 4: Pripremite Sticker

Da biste održali konsistenciju znakova, možete da uključite logove, opise proizvoda ili promotivne poruke na nalepku za barkode MRP-a. Budite sigurni da šifra ostane skandabilna, sa adekvatnim bijelim prostorom oko nje da bi osigurala visoke readability.

Korak 5: Ottiskaj i primjeni

Kada dizajn naljepnika bude završen, štampajte ga koristeći štampač barkoda na trajnom, visokokvalitetnom naljepniku materijalu. Osigurajte se da se štampani barkodi pridržavaju industrijskim standardima kako bi se lako skenirao svaki POS sistem.

Možete koristiti online alat poput generatora barkoda da bi stvorili nalepke za barkode MRP brzo i efikasno.

Najbolja vježba za MRP Barcode Stickers

Kada dizajniramo i proverimo nalepke za barkode MRP, postoji nekoliko najboljih prakse za praćenje:

1. Osigurajte legibilnost

MRP bi trebalo da se štampa u jasnom, hrabrom fontu, olakšajući klijentima da vide. Barkodi bi takođe trebali biti dovoljno veliki da se skeniraju bez teškoća, čak i od udaljenosti.

2. Zadrži integritet Barcode

Barcode mora ostati slobodan od krijumčarenja, suza ili poremećaja. Jadni štampati kvalitete ili oštećeni nalepci mogu dovesti do skeniranja, uzrokujući kašnjenje na provjeru i prekidanje praćenja inventara.

3. Koristite visoke kvalitetne materijale

Investirajte u trajne nalepke materijale kako bi osigurali da vaši nalepci za barkode MRP mogu podnijeti rukovanje tijekom pošiljke i na polici trgovine. Opcija za materijale otporne od vode ili otporne od ogrebotine, ako je potrebno.

4. Obične aktualizacije

Uvjerite se da se barkodi i vrijednosti MRP-a redovno aktualizuju, posebno kada se cena ili pravila promene. Prošle informacije o cijenama mogle bi uzrokovati zabrinutost za pristupanje i neprijatnost klijenata.

Napravi Barcode Online za Free.png

Pravilna ispoštovanja, povećana povjerenja klijenata i operaciona efikasnost su samo nekoliko prednosti da integrišu nalepke za barkode MRP-a u vaše malopravne operacije.

Koristeći generator online barkoda, lako možete stvoriti prilagođene MRP nalepke za sve vaše proizvode.

Osigurajući jasnu cenu i integraciju efikasne barkodne tehnologije, malopravnici mogu streamlinirati svoj proces i poboljšati zadovoljstvo klijenata i poslovne funkcije.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111