Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Potpuni vodič za stvaranje HIBC Barcodesa
2024-04-17

What is HIBC?

Definicija i razvoj HIBC standarda

Kodeks zdravstvene industrije Bar (HIBC) je sistem kodiranja dizajniran za podršku zdravstvenoj industriji u praćenju i kontroli medicinskih proizvoda. Razvijene pod nadzorom Vijeća za poslovne komunikacije zdravstvene industrije (HIBCC), standardi HIBC su sastavljeni kako bi se bezvezno integrirali sa globalnim regulatornim zahtjevima, uključujući one koje su mandatorirale FDA i Evropska unija.

Role Saveta za poslovne komunikacije zdravstvene industrije (HIBCC)

HIBCC igra kritičnu ulogu ne samo u razvoju, već i u trenutnoj refinenciji i promociji HIBC standarda. Ova organizacija osigurava da standardi ostanu relevantni i nastavljaju da ispunjavaju razvojne potrebe pružatelja zdravstvene pomoći i regulatora.

Razumevanje HIBC strukture

Komponenti HIBC

Barkoda HIBC sastoji od nekoliko ključnih elementa, koji zajedno olakšaju sveobuhvatljivo praćenje i identifikaciju:

System Identifier:Prefiks koji pokazuje da je šifra HIBC.

Kod identifikacije etiketera (LIC):Unikatni kod koji je dodijeljen proizvođa ču.

Kod proizvoda:Kod koji je dodijeljen etiketom da identifikuje određeni proizvod.

Indeks pakiranja:Opcionalni element koji se koristi za pokazivanje konfiguracije pakiranja.

HIBC Barcode Structure and UDI-DI

Barkoda HIBC uključuje ključne elemente podataka kao što je identifikator jedinstvenog uređaja (UDI), ključno za regulatornu ispunjavanje. The UDI-DI (Device Identifier) portion of the UDI system provides globally unique product identification, vital for product recalls and safety monitoring.

Tipovi HIBC Barcodes i njihovih korištenja

Sistem HIBC uključuje različite vrste barkoda, svaki barkodni format služi određenu svrhu, pružajući način da kodiraju različite podatke o zdravstvenim proizvodima na način na koji se ispunjava industrijski i regulatorni standardi.

1. HIBC Kod 128

HIBC Kod 128 je versativni i široko korišteni barkodski format zbog kapaciteta uključivanja širokih podataka u kompaktni simbol. Idealno je za aplikacije gdje je prostor na etiketi ograničen, ali mora biti kodirana značajna količina podataka.

2. HIBC Kod 39

Poznat za svoju jednostavnost i pouzdanost, HIBC Kod 39 je još jedan popularni izbor u zdravstvenim nastavama. Ovaj format je posebno korisno za označavanje manjih predmeta gde je potrebno manje znakova podataka. Obično se koristi za male alate i opremu u medicinskim objektima.

3. HIBC Aztec Code

HIBC Aztec kodeks je 2D matriks barkodeks koji može kodirati veliku količinu podataka u malom prostoru. Često se koristi za lekove i male medicinske uređaje gde je prostor na premiju, ali je potrebna visoka kapaciteta podataka. Ovaj tip koda se takođe može pročitati pametnicima, čineći odgovarajući za aplikacije koje bi mogle zahtevati mobilno skeniranje.

4. HIBC PDF417

HIBC PDF417 je postavljen linearni simbol barkoda koji se široko koristi za dokumente i etikete u zdravstvenim nastavama. Ona je sposobna za kodiranje velikih količina podataka, uključujući fotografije i biometriju, i koristi se za dosije pacijenata i identifikacijske grupe.

5. HIBC QR Kod

Ovo je popularan izbor za aplikacije koji zahtevaju brz pristup informacijama putem skeniranja, jer QR kodovi lako čitaju većina skenira barkoda i mobilnih uređaja. HIBC QR kodovi se često koriste na uputama o informacijama pacijenata, medicinskim podacima i vezama sa instrukcijskim snimkama ili drugim online resursima.

HIBC and UDI Compliance

Vezanje između HIBC i jedinstvenog sustava identifikacije uređaja (UDI)

Kodovi HIBC su potpuno kompatibilni sa UDI sistemom, što je zahtev za identifikaciju medicinskih uređaja pod propisima FDA i EU. Ova pristupnost je ključna za osiguranje da su medicinski uređaji praćeni na globalnoj skali, poboljšanje sigurnosti i kvalitete zdravstvene zaštite.

Aplikacije za HIBC

1. Uprava ulaganja

HIBC barkodi olakšavaju precizno praćenje i upravljanje medicinskim inventorima. Pomažu u streamliniranju procesa kontrole inventara pružajući precizne informacije o lokaciji, statusu i pokretu svakog predmeta unutar objekta.

Na primjer, bolnica koristi HIBC barkode na svim svojim medicinskim zalihe kako bi pratila nivoe dionica u stvarno vreme, smanjila prekoračenje i sprečavala nedostatak kritičnih predmeta poput hirurških instrumenta i lekova.

2. Sigurnost pacijenata

HIBC pomaže da pacijenti primaju pravu lek i liječenje omogućavajući praćenje medicinskih uređaja i farmaceutskih lijekova od proizvođača do pacijenta. Pacijent koji zahteva specifičnu medicinsku uređaj, kao što je pacemaker, osiguran je ispravnu i sigurnu verziju proizvoda skenirajući HIBC barkode, koji potvrđuje njegovu autentičnost i osigurava se da se ne sjeća.

Upravnica za korak po korak za stvaranje HIBC Barcodesa

Step1: Obtain an LIC

Počnite sa dobivanjem koda identifikacije etiketera (LIC) iz HIBCC-a.

Korak 2: Izaberite tipa Barcode

Izaberite odgovarajući HIBC barcode format za vaš proizvod.

Korak 3: Unesite detalje proizvoda

Uvedite šifru proizvoda i bilo koju drugu potrebnu informaciju u generator HIBC barkoda.

HIBC Barcode Generator.png

Korak 4: Generirati i testirati

Proizvodi barkode i provodi testove kako bi se osigurala čitljivost i ispunjavanje.

Da bi stvorili HIBC barcode, korisnici mogu iskoristiti specijalizovane alate kao što je generator besplatnog internetskog barkoda dostupan na onlinetoolcenter.com. Ovaj alat pruža jednostavnu, korisnu platformu za stvaranje odgovarajućih HIBC kodova koji odgovaraju regulatornim i praktičnim potrebama u logistiki zdravstvene zdravstvene zaštite.

FAQs

1. Koja je razlika između HIBC i drugih standarda barkoda?

HIBC je posebno dizajniran za zdravstvenu industriju, pružajući karakteristike koje održavaju stroge potrebe za praćenjem i sigurnošću u medicinskoj logistiki i upravljanju proizvodima.

2. Kako da osiguram da moje HIBC barkode ispunjavaju standarde ispunjenja?

Uvjerite se da svi elementi barkoda (LIC, kodirani proizvod i proverite karakter) ispunjavaju uputstva HIBCC-a. Koristi potvrđene alate kao što je onlinecentertool.com-ov HIBC UDI-Builder za stvaranje odgovarajućih barkoda.

Može li se HIBC koristiti međunarodno?

Da, HIBC je dizajniran da bude kompatibilna sa međunarodnim standardima, uključujući sistem UDI koji se koristi u SAD i EU, čineći to odgovarajućim za globalne lance za opskrbu zdravstvene zaštite.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111