Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
TV QR kodeks: Pojačati kampanje za markering sa tipcima i primjerima
2024-08-29

Za poslednje godine, integracija TV QR kodova značajno je promijenila interakciju televizijske reklame i gledatelja. Ovi mali, kvadratni kodovi koji se pojavljuju na TV ekranima postali su moćni alat za tržište i stvorenje sadržaja da povežu tradicionalnu televiziju sa digitalnim platformama.

Postavljajući instantni pristup internetskom sadržaju, promotivnim ponudima i interaktivnim iskustvom, TV QR kodovi transformišu način na koji gledamo i interakcionišemo sa televizijom.

Kako QR kodovi na TV ekranima rade?

QR kod na TV ekranu funkcioniše na isti način kao QR kod na bilo kojoj drugoj površini, ali postoje jedinstveno razmišljanje zbog prirode televizijskih ekrana. Evo kako radi:

1. Pokaži i kodiranje: QR kodiran se proizvodi koristeći generator koda QR i ugrađen u šifru ili sami sadržaj. Ovaj kod je kodiran sa URL ili drugim podacima, koje gledatelji mogu skenirati koristeći svoju telefonsku kameru.

2. Skeniranje procesa: Kada se pojavi QR kod na televiziji, posmatrači mogu koristiti svoj smartphone da skeniraju kod. Telefonska kamera otkriva kodiranje i interpretira podatke, preusmjerenje korisnika na određeni sadržaj, kao što je sajt, stranica skidanja aplikacija ili interaktivna anketa.

3. Interaktivne funkcije: Kada se skenira, QR kodeks može pokrenuti razne akcije, kao što je otvaranje veb stranice, lansiranje video ili pružanje pristupa ekskluzivnom sadržaju. To čini QR kodove na TV ekranima versativnim alatom za unapređenje iskustva posmatranja.

qr kod televizije.jpg

Korisnosti korištenja QR kodova na televiziji

Postoji nekoliko koristi za integraciju QR kodova na televiziji:

1. Povećavajući pogledač: nudeći lako način da posmatrači interakciju sa sadržajem, kodovi QR na televiziji mogu značajno povećati uključenje. Bilo da je to promotivna ponuda, istraživanje ili dodatni sadržaj, gledatelji su vjerojatniji da će sudjelovati kada je proces jednostavan.

2. Imam povratak: QR kodovi na TV ekranima omogućavaju realnu interakciju. Na primjer, tokom živih događaja, posmatrači mogu odmah sudjelovati u anketama ili pristupu dodatnim informacijama, čineći iskustvo dinamičnijim i nepromišljivijim.

3. Povećane stope konverzije: reklame QR koda na televiziji mogu voziti veće stope konverzije u usporedbi s tradicionalnim reklamama. Odmah poziv na akciju koju QR kodeks pruža, da li je za diskont, kupovina proizvoda ili pristup sadržaja može dovesti do brzog i mjerenog rezultata.

Najbolja vježba za provedbu TV QR kodova

Da bi se maksimaliziralo učinkovitost TV QR kodova, važno je pratiti ove najbolje prakse:

1. Vidljivost i veličina: osigurajte se da se QR kodeks predstavlja na ekranu i dovoljno velik da se lako skenira iz tipične udaljenosti posmatranja. Kod bi se dobro kontrastirao protiv pozadine kako bi izbegao bilo kakve skeniranje probleme.

2. Oèistite poziv na akciju: ukljuèite QR kod sa pozivom na akciju. Izrazi poput "Skeniraj da nauči više" ili "Skeniraj ekskluzivni sadržaj" vodi posmatrač o tome šta da očekuje i zašto bi trebali da poduzmu akciju.

Napravi QR kod sa pozivom na akciju.png

3. Vreme i trajanje: pokaži QR kodeks za dovoljno vremena. Preglednici trebaju dovoljno vremena da prepoznaju šifru, izvade telefone i skeniraju ga. Idealno, šifru bi trebalo ostati na ekranu najmanje 10-15 sekundi.

4. Proveravanje preko uređaja: pre zračenja testirajte QR kod na TV preko različitih uređaja i veličina ekrana. To osigurava kompatibilnost i glatko iskustvo korisnika, jer neki uređaji mogu imati različite mogućnosti skeniranja QR kodova sa udaljenosti.

5. Praćenje i analitika: Koristite alate za praćenje kako bi pratili koliko ljudi skeniraju QR kodeks na televiziji i kakve akcije posle toga poduzimaju. Ovi podaci nisu vrijedni za optimizaciju budućih kampanja i razumevanje ponašanja posmatrača.

Uspješno korištenje QR kodova na TV-u

Da biste ilustruli učinkovitost TV QR kodova, razmotrite ove primjere stvarnog svijeta:

QR kodovi na TV sa Super Bowl ads.png

1. Super Bowl Commercials: Za poslednje godine nekoliko kompanija uključilo su QR kodove na TV u svoju reklamu Super Bowl. Ovi kodovi obično vode posmatrače do posebnih promocija, ekskluzivnog sadržaja ili snimanja aplikacija, što je rezultiralo značajnim začinama u saobraćaju i uključenju tokom utakmice.

2. Interaktivna realnost pokazuje: Neki reality TV emisije su koristili QR kodove na televizijskim ekranima kako bi promatrači mogli glasati za takmičare ili pristup snimkama iza scene. Ovaj interaktivni element drži posmatrače uključene i ulagane u ishod predstave.

Na primer, tokom živog emisije "Glasa", pojavljuje se QR kodeks na ekranu, omogućavajući gledateljima da odmah glasaju za njihov omiljeni pjevač. To ne samo povećava sudjelovanje posmatrača, nego i povećava društvenu medijsku interakciju jer obožavatelji deli svoj izbor glasanja na internetu.

3. Pomoćne objašnjenje: Pomoćnici su takođe uspešno koristili reklame QR koda tokom televizijske reklame kako bi ponudili ograničene vremenske diskonte ili preglede proizvoda. Preglednici mogu odmah pristupiti ovim ponudima, čineći kupovinu iskustvom odmah i privlačnijim.

Kako napraviti TV QR kodove sa QR kodiranjem

Ako razmišljate o uključenju TV QR kodova u vašu marketing strategiju ili televizijsku sadržaj, stvaranje ih je lakše nego što mislite.

Онлайн инструменти, као генератор кодова QR, позволяју вам да поставите поштојени кодови код који се приправи својим конкретним потребама. Evo brzog vodiča:

1. Izaberite Generator slobodnog online QR koda: izaberite online generator koji nudi prilagođenje opcija, poput dodanja logova, mijenjanja boja ili prilagodbe nivoa korekcije grešaka.

besplatni QR kodni generator.png

2. Unesite neophodnu informaciju: Unesite URL ili ostale podatke na koje želite QR kodiranje direktno gledatelje. Ovo bi moglo biti sajt, odnos aplikacije ili posebna promotivna stranica.

3. Pripremite QR kodeks: prepravite dizajn QR koda kako bi odgovarali vašem znaku ili sadržaju. Ovo pomaže da održi konsekvenciju i može da postane šifru više privlačniji gledateljima.

4. Testiraj QR kodeks: pre emisije, testiraj kodeks kako bi se osigurala da radi kako je navedeno. Skenirajte ga iz različitih udaljenosti i na različitim uređajima da potvrde pouzdanost.

5. Uključite QR kodeks u vaš TV sadržaj: Kad vaš QR kodeks bude spreman, integrujte ga u vaš TV sadržaj ili reklamnu kampanju. Pobrinite se da se pokazuje i da gledatelji znaju šta treba da podnese.

Da bi se završilo, kako se upotreba pametnih i povezanih uređaja nastavlja povećati, TV QR kodovi će postati sve važniji alat za uključenje publika.

Prateći najbolje prakse i upotrebljavajući sposobnosti generator a koda QR, možete stvoriti interaktivne i efikasne kampanje koje rezoniraju sa posmatračima.

Bilo da ste šifra, reklamirač ili stvoritelj sadržaja, TV QR kodovi nude versatibilni i moćni način da se povežete sa publikom. Prihvatite ovu tehnologiju da poboljšate zaruku posmatrača i vozite poruku kući.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111