Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako skenirati QR kodeks na vašem ekranu?
2024-08-27

QR kodovi su postali prikladan alat za pristup websajtovima, skidanje aplikacija i više sa samo brzom skeniranjem.

Ali šta radite kada je QR kod koji trebate skenirati na vašem kompjuteru ili TV ekranu? Razumevanje kako skenirati QR kod na ekranu može vam sačuvati vrijeme i napore, pokušavati li pristupiti sajtu, zahtevati diskont ili povezati se sa mrežom Wi-Fi.

U ovom vodiču ćemo vas prošetati kroz korake da skenirate QR kod direktno iz vašeg ekrana, uključujući najbolje metode za različite uređaje.

Zašto bi trebao skenirati QR kod na ekranu?

Postoji nekoliko situacija u kojima možda trebate skenirati QR kod na ekranu.

Na primer, kada gledate TV, QR kodeks bi se pojavio tokom reklame, nudio dodatne informacije ili posebnu ponudu.

Isto tako, možete vidjeti QR kodove u online prezentacijama, veb sajtovima ili čak i video nastavnika. Skenirati ove kodove osiguravaju da ne propustite važni sadržaj ili ponude.

Kako skenirati QR kodeks na vašem kompjuterskom ekranu?

Kada se QR kod pojavi na vašem kompjuterskom ekranu, najlakši način skeniranja je koristeći vaš smartphone. Evo kako da to uradimo:

1. Otvori aplikaciju kamere na vašem pametnom telefonu: većin a modernih pametnih telefona imaju izgrađeni QR kod skener u svojoj aplikaciji kamere. Jednostavno otvori kameru i pokaži ga na QR kod na vašem kompjuterskom ekranu.

2. Upravljajte QR kodeks unutar okvira: osigurajte se da je QR kodeks dobro upaljen i potpuno vidljiv unutar okvira kamere. Kamera će obično otkriti QR kod automatski i pitati vas da otvorite povezanu vezu.

3. Pratite promet: Kada vaš smartphone prepozna QR kodeks, obavijesti će se pojaviti. Pritisnite ga da otvorite vezu ili prihvatite željenu akciju.

Ako vaša telefonska kamera ne prepozna automatski QR kod, možete koristiti posvećenu QR kodsku skeniranje aplikaciju, mnogi od njih su slobodni i dostupni za iOS i Android uređaje.

Kako skenirati QR kodeks na TV ekranu?

qr kod na TV ekranu.jpg

Skeniranje QR koda na TV ekranu može biti malo teže zbog udaljenosti i veličine ekrana, ali slijedi sličan proces:

1. Koristite svoju pametnu kameru: Kao s a kompjuterskim ekranom, otvorite kameru telefona i pokažite ga na QR kodu pokazanom na TV ekranu.

2. Prilagodite svoj udaljenost: možda morate prilagoditi udaljenost između telefona i televizora. Previše blizu, i QR kodeks bi mogao biti nespretan; Pronaði slatko mesto gde je QR kod jasan i oštar.

3. Skenirajte i pristupite: Kad se otkrije QR kodeks, pristupite obavijesti na vašem telefonu da pristupite povezanim sadržajem.

Ako često morate skenirati QR kodove na televizijskim ekranima, razmotrite korištenje QR koda skeniranja aplikacije koja nudi poboljšanu proširenje ili fokusiranje karakteristika, što će olakšati snimanje kodova sa udaljenosti.

Problemi s rešenjem zajedničkih problema

Iako je skeniranje QR kodova na ekranu uopšte jednostavno, možda se susrećete sa nekim problemima. Evo nekih zajedničkih problema i kako ih rešiti:

1. Blur QR kodeks: Ako se QR kodeks pojavi nespretan na vašem ekranu, pokušajte prilagoditi rezoluciju ekrana ili zooming. Ovo je posebno važno kada skenirate QR kodeks na TV ekranu, jer udaljenost može uzrokovati nespretnost.

2. Jadno svjetlo: Osigurajte se da je ekran koji pokazuje QR kod dobro upaljen i slobodan od glare. Upravljanje vašeg položaja za minimaliziranje refleksa takođe može pomoći.

3. Prošli kamerski softver: Ako vaša telefonska kamera ne priznaje QR kodiranje, osigurajte se da je softver vašeg telefona aktuelna. Ponekad starije verzije softvera možda nedostaje potrebna funkcionalnost.

Koristeći pogrešnu aplikaciju: Dok kamera na većini pametnih telefona može skenirati QR kodove, neki uređaji zahtevaju posvećeni QR kodski skener. Skinite pouzdanu aplikaciju ako imate problema.

Kako skenirati QR kodeks na vašem ekranu koristeći računalnu ili laptop kameru?

Koristite laptop kameru skeniranje qr koda.jpg

Iako većina ljudi koristi svoje pametne telefone da skeniraju QR kodove, možda postoje instancije u kojima želite skenirati QR kod na ekranu koristeći veb kameru vašeg kompjutera. Ova metoda nije uobičajena, ali može biti korisna u određenim situacijama.

1. Instaliraj produženje QR koda skener: Neki pretraživači nude produženje QR koda skener koji mogu iskoristiti vašu veb kameru kako bi skenirali kod pokazan na vašem ekranu.

2. Otvorite skener koda QR: lansirajte proširenje i dozvolite mu da pristupi vašoj veb kameri.

3. Skenirajte QR kodeks: postavite ekran tako da je QR kodeks vidljiv unutar okvira veb kamere. Proširenje će otkriti i procesirati QR kod.

Ova metoda je posebno korisna ako nemate pristup smartphone-u ili ako vaša telefonska kamera ne funkcioniše.

Konaène misli

Naučenje skeniranja QR koda na vašem ekranu je važna vještina u današnjem digitalnom dobu. Bilo da skenirate QR kod na TV ekranu, kompjuterski monitor ili čak i tabletu, proces je brz i lako sa pravim alatima.

Pobrinite se da je vaša telefonska kamera aktuelna, i razmotrite da skinete posvećenu QR kodsku skeniranje aplikaciju ako često se susrećete sa kodima u svom dnevnom životu.

besplatni QR kodni generator.png

Za one koji često moraju stvoriti QR kodove, besplatni QR kodni generator može vam pomoći da stvarate QR kodove brzo i efikasno. Da li je za osobnu upotrebu ili poslovne svrhe, stvaranje i skeniranje QR kodova nikada nije bilo lakše.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111