Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Vodič USPS Barcode: Šta je to i kako ga Generirati?
2024-04-18

Poštanska služba SAD-a (USPS) zapošljava razne šifre za streamlinaciju svojih operacija i poboljšavanje rukovanja i praćenja poštara širom zemlje. Ovi barkodi su važni za sposobnost USPS-a da efikasno upravlja ogromnim količinama pošta.

Razumem USPS Barcodes

USPS barkodi su specijalizovani kodovi koji se koriste za automatsku sortiranje i isporuku pošta. Najčešće vrste uključuju USPS PLANET i USPS POSTNET barkode. These barcodes are integrated into the postal system to assist with routing and tracking, ensuring each piece of mail reaches its destination accurately and on time.

Kako izgleda USPS Barcode?

Primjer PLANET barcode.png

USPS barokoda, kao što je POSTNET ili PLANET tip, izgleda kao serija dugih i kratkih vertikalnih linija koja se razlikuju u debelom i prostoru.

Na primjer, PLANET barkoda sastoji se od dva tipa rešetaka: puni rešetaka predstavljaju binarne rešetke i polovinu rešetaka predstavljaju binarne nule, koje zajedno kodiraju podatke kao što je identifikacija poštanskog parèeta i ciljni ZIP kod.

Ovi barkodi se obično štampaju duž donjeg ruba poštanskih komadića, omogućavajući lakom pristupu i skeniranju automatskim obrazovanjem opreme u USPS objektima.

Ispitivanje tipa USPS Barcodesa

Poštanska služba SAD-a (USPS) zapošljava nekoliko vrsta barkoda, svaka dizajnirana kako bi poboljšala efikasnost i preciznost postizanja i isporuke. Tri primjerne vrste USPS barkoda uključuju:

1. POSTNET (Postalna brojna tehnika kodiranja)

This barcode is specifically used for effective routing and sorting of mail. Kodira brojne informacije, kao što je Zip kod, točka isporuke i dodatne korekcije cifre, koje su ključne za upravljanje poštom tačno kroz poštansku mrežu.

2. PLANET (Postalna alfa brojna tehnika kodiranja)

Koristio se zajedno sa POSTNET, PLANET barcode pomaže upravljati i pratiti tok pošte. Ona pruža dodatne mogućnosti, posebno korisne za praćenje usluga poput potvrde i povratka, kodiranjem brojnih i pisma.

3. Inteligentni poštanski barod (IMb)

Kao napredniji barkod, inteligentni poštanski barod kombinira karakteristike i poštanskih barkoda i PLANET. To je 65-bar kodeks koji podržava detaljno praćenje i pruža dodatne podatke o svakom poštanskom komadu.

Kako USPS Barcode radi?

USPS barkoda funkcioniše kodiranjem podataka u seriju vertikalnih rešetaka različitih debelišta i prostora koje se mogu pročitati skeniranjem uređaja.

Each barcode typically contains data pertinent to the mail's routing, including the zip code and delivery address information. Kada se komad pošte obrađuje kroz USPS objekte, skeneri barkoda pročitali su te kodove kako bi utvrdili putovanje pošte kroz poštansku mrežu.

USPS Barcode Scanner

Barkodski skeneri na USPS objektima interpretiraju podatke kodirane u USPS barkodima. Ova tehnologija je ključna za automatizaciju procesa sortiranja i rutiranja pošta, značajno ubrzavanje operacija i smanjenje ljudske greške.

Aplikacije za USPS Barcode

U USPS-ovim objektima, skeneri barkoda su široko zaposleni kako bi upravljali dnevni utisak pošte. Oni osiguravaju da sistem funkcioniše glatko pružajući realno vrijeme podatke važne za logistiku i upravljanje.

1. Poboljšana efikasnost sortiranja poštara

USPS barkodi, posebno tip POSTNET-a, su instrumentalni za poboljšanje efikasnosti procesa sortiranja pošta. For example, during the busy holiday season, the use of POSTNET barcodes enables USPS facilities to handle an enormous volume of mail, significantly reducing the sorting time from hours to just minutes.

2. Službe za praćenje i potvrđenje

PLANET barcode se široko koristi USPS za praćenje i potvrdu dostavljanja poštara. Ova aplikacija je ključna za usluge kao što su potvrđena pošta i registrirana pošta, gde pošaljitelji zahtevaju dokaz poštovanja i isporuke.

Na primer, kada mušterija pošalje pravni dokument putem Certified Mail, šifru PLANET koji je priključen tom poštom omogućava da pošaljivač prati napredak kroz USPS sistem dok se ne dostavi, pružajući detaljni trag svog putovanja i potvrdu nakon isporuke.

Kako da Generiše USPS Barcode?

Na primjer, kada stvara PLANET Barcode, koristiti online USPS PLANET barcode generator poput OnlineToolCenter.com je efikasna opcija. Ova usluga pomaže korisnicima da stvore barkode koji ispunjavaju USPS standarde, osiguravajući njihovu poštu kako treba da se sortira i dostavi.

USPS PLANET barcode generator.png

Općenito, razumijevanje i korištenje USPS barkoda je ključno za efikasno upravljanje poštama. Slobodan generator barkoda može pružiti lak pristup uslugama generacije barkoda koji olakšavaju bolji praćenje i sortiranje pošta, što je ključno za poduzeće i pojedince isto.

Napravi Barcode Online za Free.png

FAQ

1. Koja je razlika između USPS PLANET i POSTNET barkoda?

PLANET barcode prati protok poštara, dok POSTNET barcode pomaže u procesu sortiranja i rutiranja kodiranjem zipa i informacijama o točkama dostavljanja.

Kako mogu skenirati USPS barcode sa telefonom?

Mnoge telefonske aplikacije su sposobne da skeniraju USPS barkode. Jednostavno skinite aplikaciju za skeniranje barkoda, koristite kameru da uhvatite sliku barkoda, i aplikacija će pokazati informacije o praćenju.

Šta da radim ako moj USPS barcode ne skenira ispravno?

Ako vaš USPS barcode nije ispravno skenirao, prvo provjerite barkod za bilo kakve krijumčarenje, ogrebotine ili izbjegavanje i osigurajte da je čisto i tačno štampano.

Pobrinite se da je šifra ispravno postavljena na ravnu površinu paketa, izbjegavajući klupe ili kreaze.

Provjerite da koristite odgovarajući tip barkoda za vaše poštanske potrebe. If the barcode still fails to scan, USPS personnel can manually enter the tracking number or other pertinent information printed alongside the barcode.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111