Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Sklanjajući QR kodeks: kako radi i kako stvarati
2024-09-02

Šta je Bouncing QR kodeks i zašto je to važno?

QR kodovi su postali štapom digitalnog marketing a, nudeći brz i lak način da korisnici pristupe informacijama.

Međutim, statična priroda tradicionalnih QR kodova ponekad ne privlači pažnju u gužvu vizualnog okruženja. Unesite pokretan QR kodeks, dinamični okret na tradicionalni QR kodeks dizajniran za uključenje i uključenje korisnika efikasnije.

Sklanjajući QR Kod web sajt.png

Izvor slike: bouncingcode.com

Sklanjajući QR kod je tačno ono što zvuči kao QR kod koji se kreće ili "sklanja" u određenom prostoru, poput digitalnog ekrana ili reklame.

Ovaj pokret utiče na prirodnu privlačnost ljudskog oka na pokret, čineći QR kodeks primjetljivijim i povećavajući verovatnoću interakcije.

Koncept je dobio široku pažnju nakon oglasa Koinbaze 2022. Super Bowl, koji je pokazao QR kodeks koji se širi preko ekrana na 60 sekundi.

Ovaj inovativni pristup ne samo odgovorio na pitanje o tome šta je odbijajući QR kodeks, nego je takođe pokazao svoj potencijal da vozi masivnu angažbu korisnika.

Kako radi Bouncing QR Code?

Na svojoj jezgri, skakanje QR koda je animirana grafika koja mijenja poziciju na ekranu. Sama šifra je isti kao i svaki drugi QR kod u smislu podataka koje sadrži, ali ključna razlika je animacija koja se primjenjuje na njega. Evo kako radi:

1. Stvaranje QR koda: proces počinje sa stvaranjem standardnog QR koda koristeći generator QR koda. Ovaj QR kodeks sadrži podatke koje želite podijeliti, poput URL, kontaktne detalje ili promocionog sadržaja.

2. Animacijska aplikacija: Nakon stvorenja statičnog QR koda, uvoza se u softver za animaciju ili alat koji podržava osnovne efekte pokreta. Najèešæe animacije ukljuèuju jednostavan pokret od gore i dole ili pokret od strane do strane.

3. Eksport i integracija: Animirani QR kod se onda eksportira kao video datoteka ili animacija GIF, ovisno o tome gde će se pokazati. Ovaj datoteka može biti integrisan u digitalne reklame, veb sajtove ili čak i u digitalnim dijelovima.

4. Testiranje: ključno je testirati animacioni QR kodeks preko različitih uređaja i platformi kako bi se osigurala da se animacija ne miješa sa skeniranjem. Dok se šifra kreće, mora biti lako skeniran od strane svakog čitača QR koda.

Korisnici korištenja sklapajućeg QR koda

Glavna prednost odskakanja QR koda je njegova sposobnost stajati u većem sadrženom digitalnom okruženju. Evo neke posebne koristi:

● Povećana Engagement: Pokret koda prirodno privlači pažnju, čineći korisnike vjerojatnije da će primijetiti i skenirati QR kodeks.

● Više stope konvertacije: Jer ovi kodovi su više uključeni, često vode do višeg stopa konvertacije, da li je to vožnja saobraćaja na sajt, povećanja snimanja aplikacija ili povećanja prodaje proizvoda.

● Versatibilnost: Sklanjanje QR kodova može se koristiti u različitim nastavacima, od online reklama do internetskih ekrana, čineći ih versatibilnim alatom u vašem marketingu arsenalu.

● Modern Appeal: Koristenje animiranih QR kodova signala da je vaš znak inovativni i spreman usvojiti nove tehnologije za uključenje mušterija.

Tehničke razmišljanje o odbijanju QR kodeksa

Iako su odbijanje QR kodova vrlo efikasna, ima tehničkih razmišljanja koje treba da se sjete:

1. Skanabilnost: Najkritičniji aspekt bilo kog QR koda je da mora biti skandabilna. Previše kretanja ili prekompleksnih animacija mogu spriječiti sposobnost skenera koda QR-a da pročitaju kodiranje. Uvek testirajte svoj animacioni QR kod na višestrukim uređajima kako bi se osiguralo da radi ispravno.

2. Veličina i Format datoteka: Zavisi od toga gdje planirate pokazati svoj sklanjajući QR kod, veličina i format datoteka mogu biti važni. Veliki video fajlovi možda nisu idealni za mobilne reklame zbog sporih vremena opterećenja, zato razmislite o upotrebi laganijih formata poput GIF-a za web-bazirane implementacije.

GIF Format za QR kode.png

3. Korisničko iskustvo: Dok je pokret dizajniran da privuče pažnju, ne bi trebalo da bude ometanje ili dosadno. Animacija bi trebala biti glatka i suptilna dovoljno da ne oduzme od iskustva korisnika.

4. Postavljanje: Razmislite o tome gde će se postaviti šifra odbijanja QR. Na primer, na sajtu, možda želite da ga iskoristite na stranici sletanja gde se fokusira pažnja korisnika, dok u fizičkoj prodavnici, može dobro raditi na digitalnom signalu blizu ulaza.

Kako da stvorimo raspadajući QR kodeks?

1. Izaberite online QR Kod Generator: Počnite odabrati QR kodni generator koji vam omogućava da stvorite statični QR kod. Osigurajte generator koji izaberete podržava prilagođene opcije koje odgovaraju vašim potrebama za markiranje.

2. Napravite QR kodeks: uvedite vaše željene podatke u generator, da li je to veza, kontaktna informacija ili promotivna poruka. Skinite QR kod u visokorešim formacijama kako bi se osiguralo da je jasno i skeniranje.

3. Animiraj QR kodeks: uvozi statični QR kodeks u softver za animaciju. Postavite jednostavan udarac ili potez koji će privući pažnju bez ugrožavanja čitljivosti koda. Držite animaciju suptilnu i izbjegavajte previše kompleksnih pokreta.

4. Eksport i test: Kada vaša animacija bude završena, izvozite datoteku u odgovarajućem formatu. Testiraj animacioni QR kod na različitim uređajima i pod različitim uvjetima osvjetljenja kako bi osigurala optimalnu funkciju.

5. Učinite šifru: konačno, integrirajte svoj sklanjajući QR kod u vaš izabrani medij, bilo da je online oglas, socijalni medijski post ili digitalni display u fizičkoj prodavnici. Monitoriraj svoju funkciju koristeći analitičke alate za mjerenje angažmana i konverzija.

Pobjegavajući QR kodeks je moćan alat za tržište koji traže povećanje angažmana korisnika i staje u gužvu digitalnu pejzažu.

Kombinujući funkcionalnost tradicionalnih QR kodova sa moćnom privlačenjem pažnje animacije, te dinamične kodove nude moderno rješenje za hvatanje i održavanje interesa potroša ča.

Da bi stvorio svoj QR kodeks, koristite online QR kodeks generator i pratite korake navedene iznad kako bi osigurali da vaš kodeks ne samo hvata oči, već i efikasno.

Bilo da vodite online kampanju ili poboljšavanje iskustva u trgovini, odbijajući QR kodeks može imati značajan uticaj na vaše tržišne napore.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111