Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Zašto Hobby Lobby ne koristi Barcodes? Ispitivanje njihovog ruènog ulaznog sistema
2024-08-15

Zašto Hobby Lobby ne koristi Barcodes? Detaljna ispitivanja

Kada posjetite prodavnicu Hobby Lobby, mušterija bi mogla primijetiti nešto jedinstveno: odsustvo barkoda na proizvodima. U doba kada tehnologija vodi malopravnu efikasnost, ovaj izbor izgleda protivno.

Zašto Hobby Lobby ne koristi barkode?

Hobby Lobby je privatno vlasnik američkog malopravnog lanca, specijalizujući za umetnost i radne zalihe, kućnu dekoraciju i sezonske proizvode. Kompanija je takođe različita za svoj tradicionalni pristup poslovnim operacijama, uključujući svoju odluku da ne koristi barkode, odražavajući svoju obavezu na rukovanje i lično malopravno iskustvo.

Za razliku od većine maloprodajnika, Hobby Lobby odlučuje za sistem koji naglašava ručne procese i lično iskustvo mušterija. Ova odluka je korijenjena u filozofiji i operacionoj strategiji kompanije, čineći to posebnim slučajem u malopravnoj industriji.

Neki tvrde da Hobby Lobby nije politika barkoda može usporiti proces kontrole, posebno tokom maksimalnog kupovine vremena. Međutim, kompanija veruje da koristi njegovog sistema nadmašuju potencijalne nedostatke.

Screenshot of Hobby Lobby website.png

Izvor slika: Hobby Lobby website

Hobby Lobby, osnovan 1972. od strane David Green, uvek je naglasio biznis model koji integriše hrišćanske vrijednosti kompanije s a fokusom na kvalitetu i uslugu klijenta. Centralno za ovaj model je verovanje da je održavanje ljudskog dodira u operacijama ključno.

Barkodi, uvedeni 1970-ih, revolucionisali su malopravni tržište omogućavajući brzu i tačnu obradu roba na provjeri i poboljšanju upravljanja inventarijama. Međutim, Hobby Lobby namjerno odlučuje da ne koristi ovu tehnologiju, a više voli da se oslanja na više radnog procesa.

Hobby Lobby proizvod.png

Izvor slika: Hobby Lobby website

Kako Hobby Lobby vodi ulaznicu bez Barcodesa?

Upravljanje inventara bez barkoda nije mali pero, posebno za veliki lanac poput Hobby Lobby, koji radi preko 900 prodavnica širom Sjedinjenih Država.

Umjesto barkoda, Hobby Lobby koristi brojeve za održavanje rezervnih jedinica (SKU). Svaki predmet je dodeljen SKU, koji zaposleni ruèno ulaze tokom prodajenih transakcija.

Ovaj sistem zahteva temeljnu obuku i pažnju na detalje od saradnika trgovine da izbjegne greške i osigura glatke operacije.

Hobby Lobbyjev pristup je veoma zavisan od ljudske tačnosti i opreznosti. Zaposlenici moraju biti dobro obučeni i pažljivi kako bi spriječili greške, kao što su nepravedna cena ili pogrešna upravljanja razinama dionica. Iako je ovaj sistem više potrošljavajući vremena i intenzivniji od barkodnog sistema, omogućava nivo kontrole i brige da kompanija vrijedi.

Ova metoda takođe omogućava fleksibilnost. Na primjer, kada se primjenjuju prodaja ili diskonti, zaposlenici mogu manuelno prilagoditi cijene na proveru, osiguravajući da se pravi diskont primjenjuje bez oslanjanja na predprogramirane barkode. Ovu fleksibilnost tvrtka smatra prednostima, jer im omogućava da drže kontrolu nad svakim aspektima transakcije.

Obraèunajuæi Myths o Barkodu Shopkicka

Postoje stalne glasine koje sugeriraju da je izbjegavanje barkoda Hobby Lobby zbog religioznih verovanja, posebno ideje da su barkodi povezani sa "Markom zvijezde" kao što je opisano u knjizi otkrivanja.

Ove tvrdnje su potpuno odbijene. Hobby Lobby je objasnio da je njegova odluka temeljena na operacionim preferencijama, a ne na religioznoj doktrini.

Мит вероятно постоји заради христианских ценноста компаније и необикновену природу своје одлуке у технологичној индустрији. Međutim, važno je prepoznati da je izbjegavanje barkoda strogo poslovni izbor.

U usporedbi sa drugim Retailers koji koriste Barcodes

Većina velikih maloprodajnika, uključujući konkurente u svemiru umetnosti i poslova, teško se oslanjaju na barkode za efikasnost i tačnost. Barkodi pomažu streamlinirati sve od provjere do praćenja inventara i čak i reordering dionica.

U suprotnom, Hobby Lobby sistem zahteva više ljudskog intervencija, što se može smatrati snagom i slabom.

Na primjer, u velikim lancima poput Michaelsa ili Joanna Fabrika, barkodi osiguravaju brze, tačne transakcije i upravljanje stvarnim inventorima. Ovi sistemi smanjuju troškove rada i poboljšavaju operacionu efikasnost.

Eksperiment klijenta i zaposlenost

Odsustvo barkoda u Hobby Lobby takođe utječe na iskustvo mušterija. Iako neki mogu da nađu proces sporiji, drugi cene tradicionalni pristup.

Zaposlenici su više uključeni u proces provjere, jer su odgovorni za ručno ulazak u cijene i osiguranje da su transakcije ispravne. Ovaj angažman može dovesti do više ličnog kupovinskog iskustva, koje neki klijenti vole.

U svemu, iz perspektive zaposlenika, ovaj sistem zahteva veću nivou obuke i pažnje na detalje. Zaposlenici moraju biti poznati o proizvodima i vještinama u upravljanju uključenim ručnim procesima.

Iako bi to moglo povećati radni teret, to takođe stvara veću radnu snagu koja je bliže usklađena s a vrijednostima kompanije.

Zašto Hobby Lobby ne koristi barkode? Odluka kompanije je duboko korijenjena u svojoj obavezi tradicionalnim vrijednostima i pristupu operacijama. Iako ovaj izbor može izgledati neefektivan u usporedbi sa modernim malopravnim standardima, to se uklapa sa širom filozofijom Hobby Lobby-a pažljivog upravljanja, ličnom odgovornošću i službom mušterija.

Za poduzeće ili pojedince koji žele prihvatiti tehnologiju u upravljanju inventorima, koristeći generator barkoda može streamlinirati operacije i poboljšati tačnost.

besplatni pojedinci generatora barkoda.png

Ali za Hobby Lobby, odluka o operaciji bez barkoda je zavjet njihovoj posvećenosti poslovnom modelu koji vrijedi tradiciju preko priklade.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111