Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Zašto ALDI proizvodi imaju toliko baroda
2024-09-20

U svijetu trgovine, brzine i efikasnosti su ključne. Malo kompanija to bolje razumije od ALDI-a, globalni lanac diskonta supermarketa poznat za njegove jednostavne operacije i strategije štednje troškova.

Životni element iza ovog uspeha je korištenje ALDI barkoda, koji optimizira proces provjere, poboljšava upravljanje inventorima i poboljšava ukupnu operacionu efikasnost.

Kada je ALDI poèeo da koristi Barcodes?

Barkodi su promenili igru u trgovini od njihovog upoznavanja 1970-ih. ALDI je brzo prepoznao svoj potencijal za poboljšanje učinkovitosti i smanjenje troškova.

ALDI je počeo koristiti barkode 1980-ih, tokom vremena kada je malopravna industrija prelazila iz ručnika na automatske sisteme. Prihvaćajući ovu tehnologiju ranije, ALDI je streamlinirao svoj proces provjere, smanjio ljudsku grešku i minimizirao vreme mušterija koji su proveli čekajući na liniji.

Odluka o prihvatanju barkoda bila je u skladu sa ukupnim poslovnim modelom ALDI-a: ponudite visoke kvalitetne proizvode na manje cene smanjujući nepotrebne troškove. Sposobnost brže skeniranja proizvoda na proveru omogućila je ALDI da smanji troškove rada i poboljša iskustvo kupovine svojim mušterijama.

ALDI barkodi.png

Izvor slika: Reddit

Zašto ALDI proizvodi imaju toliko baroda?

Jedna od najrazličitijih karakteristika ALDI barkoda je činjenica da mnogi od njihovih proizvoda imaju višestruke barkode.

Iako većina maloprodajnika uključuje samo jedan barkod na svakom proizvodu, ALDI ih često stavlja na nekoliko strana pakiranja. Ali zašto ALDI proizvodi imaju toliko barkoda?

Razlog je jednostavan: spasiti vreme. ALDI-ov barkodni sistem je dizajniran za brzinu. Postavljajući višestruke šifre na svakom proizvodu, kasjeri mogu brzo skenirati predmete a da ih ne moraju okrenuti da bi pronašli jedini šifre.

Ovaj mali, ali značajan detalj povećava učinkovitost na kontrolnom broju, omogućavajući ALDI da obradi mušterije brže od mnogih drugih maloprodajnika.

Ovaj multibarkodni pristup je direktno odraz predanosti ALDI-a operacionoj odličnosti. Svaki sekund spašen na kontroli doprinosi glatkom kupovinskom iskustvu, kraćoj liniji i na kraju, manjim troškovima za prodavnicu i njene mušterije.

Uloga Barcodesa u strategiji ALDI-a za smanjenje troškova

ALDI je poznat po svojim niskim cenama, a barkodovi su jedan od neobičnih heroja iza ovog uspeha. Koristeći sistem ALDI barkoda koji ubrzava kontrolu, lanac supermarket a može smanjiti svoju pouzdanost na velike brojeve osoblja.

Uz brži proces provjere, potrebno je manje kasira, što pomaže ALDI da održi troškove za rad.

Pored ubrzanja transakcija, barkodi imaju kritičnu ulogu u upravljanju inventarijama. Dozvoljavaju ALDI da prati prodaju proizvoda u stvarno vreme, pomažući da se osigura da se police uvek zalaže ispravnim predmetima.

Ovi podaci omogućavaju kompaniji da donese informativne odluke o restauraciji, minimiziranju otpada i optimizaciji nivoa inventara.

Barkodi korišteni u ALDI.png

Izvor slika: Reddit

Типове баркодова користи АлDI

Da bi potpuno shvatio kako ALDI barkodi funkcioniše, važno je istražiti vrste barkoda koje prodavač koristi. Barkodi dolaze u različite oblike, svaki odgovaraju različitim aplikacijama. U ALDI, glavni tip barkoda uključuje:

1. UPC Barcodes

UPC barcode je najčešće korišteniji barkodski format u trgovini. To se sastoji od 12-cifrenog broja koji jedinstveno identifikuje proizvod.

Prvih šest brojeva predstavljaju proizvođa ča, sledećih pet brojeva identifikuju specifični proizvod, a konačni broj je broj provjere koji se koristi za osiguranje tačnosti tokom skeniranja.

U ALDI, UPC barkodi se koriste na većini proizvoda. Ovi barkodi se obično stavljaju na višestruke strane svakog proizvoda kako bi se osigurali da se brzo mogu skenirati, bez obzira na to kako se stavlja predmet. UPC barkodni sistem je pouzdan i koštan način da ALDI upravlja svojim inventorima i prodajem proizvoda u registru.

2. EAN Barcodes

Iako su UPC barkodi standardni u Sjedinjenim Državama, EAN barkodi su ekvivalentni sistem koji se koristi u Evropi. Ovi šifre su slični u strukturi UPC-a ali sastoje od 8 ili 13 cifre. Kraći format od 8 cifera često se koristi za male proizvode, dok je verzija od 13 cifera češća za veće stvari.

Kako ALDI radi međunarodno, naći ćete EAN barkode na proizvodima u svojim evropskim trgovinama. Baš kao kod UPC, ALDI stavlja višestruke EAN barkode na svoj proizvod kako bi osigurala brzu i tačnu skeniranje.

3. QR kodi

Iako se UPC i EAN barkodi primarno koriste za kontrolu i upravljanje inventorima, ALDI ponekad koristi QR kodove za ulaganje u marketing i klijente.

QR kodeks može čuvati veliku količinu informacija i, kada se skenira smartphone, može izraziti klijente na sajt, recept ili promotivnu ponudu.

Iako se ne širi kao kod UPC i EAN-a, kodovi QR postaju popularniji u malopravnom tržištu, nude način povezivanja fizičkih proizvoda sa digitalnim sadržajem. To omogućava ALDI da pruži dodatne informacije o određenim proizvodima, povećava iskustvo mušterija.

4. GS1-128 Barcodes

Za upravljanje lancem logistike i snabdevanja, ALDI koristi barkode GS1-128. Ovi barkodi su dizajnirani da nose više informacija od standardnih barkoda. Osim identifikacije proizvoda, oni mogu kodirati podatke poput datuma isteka, brojeva serije i količina.

Ovaj tip barkoda se koristi na ALDI-ovim kontejnerima i paletovima, pomažući maloprodajnicima da prate pošiljke i upravljaju njenim lancem opskrbe. Koristeći GS1-128 barkode, ALDI može osigurati da se proizvodi dostavljaju na vrijeme i u točnim količinama, što je kritično za održavanje svog modela niskoštovanog poslovanja.

5. Barkodi podataka (GS1 DataBar)

Kodovi datoteka su manji, kompaktni barkodi koji nose detaljnije informacije od tradicionalnih UPC kodova.

Iako još nisu široko korišteni u prodavnicama ALDI, tehnologija datoteka postaje češća u malopravnoj industriji za upravljanje svežim proizvodima, praćenje datuma isteka i olakšanje sećanja proizvoda. Ova tehnologija bi mogla biti područje za budući rast u ALDI-ovom barkodnom sistemu.

Kako ALDI Barcodes pomogne u upravljanju investicijama

Osim ubrzanja procesa provjere, ALDI barkodi imaju ključnu ulogu u upravljanju inventorima. Svaki put kad se proizvod skenira u registru, sistem aktualizuje inventar prodavnice u stvarno vreme.

Barkodi takođe pomažu ALDI da sprijeèi prekršanje ili podstajanje. Analizirajući prodavne podatke iz skeniranja barkoda, kompanija može predvidjeti zahtev za specifičnim proizvodima, osiguravajući da su popularni predmeti uvek u stokama dok minimiziraju preko inventara.

Napravi Barcode Online za Free.png

U zaključku, ALDI-ovi barkodi su vitalni deo ukupne strategije maloprodajnika za pružanje visokokvalitetnih proizvoda na niske cene.

Prihvaćajući barkode ranije i optimalizirajući njihovu upotrebu za brzinu i efikasnost, ALDI je u stanju smanjiti troškove, poboljšati zadovoljstvo klijenta i održati svoju konkurentnu ivicu na globalnom tržištu maloprodajnog tržišta.

Iz tradicionalnih UPC barkoda koji se pojavljuju na svakodnevnim proizvodima do naprednijih GS1-128 barkoda korištenih u logistiki, ALDI korištenje barkodnih tehnologija osigurava glatke operacije na kontrolnom broju i iza scene upravljanja lancima opskrbe.

Dok ALDI nastavlja da raste, njegov barkodni sistem će se, bez sumnje, razvijati kako bi ispunili zahteve modernog malopravnog okruženja.

Ako želite da proverite sličan sistem u vašem poslu, koristeći generator barkoda može vam pomoći da stvorite lične barkode koji streamliraju operacije i poboljšaju efikasnost.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111