Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Šta je farmakoda i kako da ga stvorimo?
2024-04-11

Greške lekova mogu imati teške posledice. Zašto su farmakodi važni u zdravstvenoj industriji? Farmakodi pružaju jednostavno, ali efikasno rješenje za osiguranje sigurnosti pacijenata i racionalne farmaceutske operacije.

Šta je farmakod?

Пхармацоде, такође назван Лаетус код, је јединствени линеарни бар код који се првенствено користи у фармацеутској индустрији за контролу паковања. Koristi niz rešetaka i prostora za predstavljanje informacija, specijalizovanje za praćenje i upravljanje farmaceutskim proizvodima.

Specifikacije farmakode

Farmakoda je 1D barkoda, što znači da koristi niz rešetaka i prostora za predstavljanje informacija. Specijali farmakode su namjerno sastavljeni da bi ispunili teške standarde farmaceutskog sektora.

Ključni aspekti specijala farmakoda uključuju:

●  Samo broj: Farmakoda može kodirati samo broj podataka, obično broj između 3 i 131070.

Binarni sistem: Koristi binarni sistem, gde svaki broj predstavlja niz debelih i tankih rešetaka. U farmakodi odsustvo bar a se koristi kao binarni '0', a prisustvo bara predstavlja binarni '1'.

Nema broja provjere: Za razliku od mnogih drugih sistema barkoda, farmakoda ne uključuje broj provjere greške.

Variants: It offers single-track and double-track versions to accommodate different packaging sizes and information density needs.

Farmacijski kod je izgrađen na šemu kodiranja visoke gustine koja omogućava uključivanje specifičnih informacija, serijskih brojeva, serijskih kodova i datuma isteka unutar malog područja otisaka. I brzo je i lako pročitati bar-kodovi skeneri, čak i u brzom položaju ljekarnice.

Ispod je uzorak farmakode:

Primjer farmakode.png

Zašto se farmakoda koristi?

Farmakodi su posebni kodovi koji se uglavnom koriste u farmaceutskoj industriji kako bi pomogli da identifikuju i prate proizvode. Èesto æete ih videti na paketima lekova. Pomažu farmacetima i zdravstvenim radnicima lako prepoznati lijek.

Farmakodi su napravljeni da su mali i brzi za skeniranje, što je super korisno u zauzetim ljekarnicama. Also, they're tough enough to withstand different printing and labeling methods, making sure they can still be read even on tiny packaging.  Barkodni skeneri su jednostavni da provjere da li su različite serije droge mešane zajedno.

Zbog prisustva farmakoda u zdravstvenoj industriji postoji neki pogrešni koncept o UDI (jedinstvenoj identifikaciji uređaja) koji zamjenjuje farmakode u zdravstvenoj zaštiti.

Dva sistema cilja različite proizvode. UDI se fokusira na identifikaciju medicinskih uređaja, dok farmakodi ostaju standardni za praćenje farmaceutskih proizvoda. Inicijativa UDI neće imati utjecaja na farmakode.

Kako da Generišemo farmakode Barcode? Vodič koraka po korak

Korak 1: Izaberite slobodan Generator brokova na internetu

Naðite internet stranicu koja pruža alat za generator farmakoda.

Корак 2: Унесите потребне фармацеутске информације и креирајте бар код

Napravi farmakod.png

Unesite specifični tekst koji želite kodirati unutar farmakoda. I onda klikni na dugme „Stvori Barcode“.

Korak 3: Obožavaj kodeks kako treba

Поставите фармакод.png

Prilagodite postavke barkoda prema vašim potrebama. To bi moglo ukljuèiti prilagodbu širine i visine barkoda, kao i boje.

Farma kod se može sastaviti od rešetaka sa različitim bojama. Normalno, šifra je crna na bijelom pozadini. Можете подесити боју кода под Својства баркода->Баркод и боје позадине.

Kao rezultat prilagođenja boja, farmakode može izgledati ovako:

Postavite boju barkoda Farmacode.png

Korak 4: Skini Barcode

Provjerite specifikacije i odaberite odgovarajući format datoteka da bi sačuvali sliku farmakode.

Skini Farmacode.png

Korak 5: Ottiskaj farmakodu

Farmakodi mogu da se štampaju u raznim bojama. Kod i boje pozadine mogu biti drugačije od belih i crnih.

Zavisi o vrsti skenera koji se koristi za čitanje, postoje specifične upute za kombinaciju koda i boja pozadine.

Стандардни црно-бели скенери, на пример, могу да приме само контрастне боје кода и позадине, али скенери у боји немају таква ограничења.

U zaključku, uz pomoć besplatnog generator a barkoda, možete prilagoditi različite stilove farmakoda. Pokušaj sada!

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111