Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
What are UPC Supplemental 2 and UPC Supplemental 5?
2024-04-17

Univerzalni kodovi proizvoda (UPC) su integralni modernim malopravnim i inventarnim sistemima, pružajući streamliniranu metodu praćenja i upravljanja proizvodima na raznim platformama.

Šta su UPC dodatni Barcodes?

Dodatni šifre UPC-a su dodatni šifre koji dodaju primarnu UPC barkodu na proizvodu.

Dodatak UPC 2 (2-cifra) i dodatak UPC 5 (5-cifra) barkodi pružaju dodatne informacije, što je važnije za upravljanje specifičnim kategorijama proizvoda.

Glavna razlika između njih dvoje je količina podataka koje mogu nositi; Dvociferni kodovi se obično koriste za časopise i novine kako bi pokazali broj emisija, dok se kodovi od 5 cifera koriste za težine stvari poput mesa i svježe proizvode, često kodiraju predloženu malopravnu cenu ili težinu.

The Importance of UPC Supplemental 2 and UPC Supplemental 5 in Retail

U malopravnom sektoru, dodatni barkodi UPC su vitalni za upravljanje proizvodima koji zahtevaju dodatnu identifikaciju za odgovarajuće procese zalaganja i prodaje.

Na primer, časopisi i knjige koriste 2-cifra dodatak da se razlikuju između problema i editora, a da ne trebaju odvojene UPC kodove za svaku iteraciju.

Isto tako, proizvodi poput sveže proizvode koriste dodatak od 5 cifera kako bi olakšali cenu po težini na tački prodaje, poboljšali preciznost i brzinu usluga kontrole.

Kako UPC dodatak 2 i 5 Barcodes radi?

U trenutku prodaje, dodatni barkodi UPC rade u tandemu sa glavnim UPC barkodom.

Kada se proizvod skenira, glavni UPC pruža standardnu identifikaciju proizvoda, dok dodatni barkod dostavlja specifične informacije povezane sa tim pojedinim predmetom, kao što je broj ili težina problema.

Korisnici korištenja UPC dodataka 2 i 5 Barcode

Koristenje dodatnih kodova UPC-a u malopravnim okolišama nudi nekoliko prednosti:

● Povećana upravljanja investicijama: Pomoćnici mogu pratiti predmete posebnije, prilagoditi nivoe inventara sa većom preciznošću.

● Improved Checkout Efficiency: Fast and accurate scanning of supplemental information speeds up the checkout process, reducing queues and improving customer satisfaction.

● Bolje praćenje prodaja i promocija: dodatne barkode mogu se koristiti za praćenje provedbe specifičnih pitanja periodika ili promocija težih predmeta.

Aplikacije: Efektivna upotreba UPC dodataka 2 i 5 Barcode

1. Nacionalni trag knjiga

Da bi se poboljšala operaciona efikasnost, poznati nacionalni lanac knjižara usvojio je UPC dodatak 2 barkoda širom mreže. Ova provedba je posebno bila za njihov širok časopis i periodički dio.

Integrujući dodatne barkode od 2 Digit a, lanac je bio u mogućnosti preciznije pratiti pojedinačne probleme, olakšavajući streamlinirani sistem upravljanja inventarima.

Ova metoda se pokazala posebno efikasna u upravljanju povratkama i osiguravajući da se svaki problem može pravilno računati na njihov inventarni sistem, tako smanjujući gubitke i poboljšati tačnost nivoa reordera.

2. Svježi dodavač proizvoda

Vodeći dobavljač na supermarkete prihvatio je dodatak 5 barkoda UPC-a kako bi optimizirao upravljanje svježim prodajem proizvoda.

5-Digitni barkodi su omogućili automatski uhvatiti težinske informacije na tački prodaje, tako ubrzavajući proces provjere i smanjujući greške u ručnom ulazu.

This precision in pricing not only helped in maintaining consistency across different outlets but also bolstered consumer trust. Shoppers su mogli da vide da su precizno optuženi za taènu težinu proizvoda koje su kupili, unapređivanje transparentnog i pouzdanog iskustva kupovine.

Kako da Generiše dodatne barkode UPC?

Generacija UPC dodatnih barkoda je jednostavno sa besplatnim generatorom online barkoda:

Za dodatni broj cifre UPC: identificirajte dva cifre koje treba dodati (npr. broj emisije časopisa).

Na primer, koristeći generator UPC dodataka 2 barkoda za stvaranje barkoda.

UPC dodatak 2 Digit Barcode Generator.png

Za dodatni barkod UPC-a za 5-cifre: odredite pet cifre koji predstavljaju dodatne podatke (npr. težina ili cena).

Izaberite vrstu dodatnog barkoda, uvedite potrebne cifre i proizvedite barkoda koliko vam je potrebno.

Dodatak UPC 2 i 5 barkoda su alat za maloprodaje koji pokušavaju optimizirati procese inventara i kontrole.

Istražite potencijal UPC dodatnih barkoda u vašoj industriji sa našim besplatnim generatorom online barkoda.

Napravi Barcode Online za Free.png

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111