Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kakav tip Barkoda koristi FedEx?
2024-10-17

Kakav tip Barkoda koristi FedEx?

Kada primite paket iz FedEx, možete primijetiti šifru štampanja na etiketi. Ali jesi li se ikad pitala kakva vrsta barkoda koristi FedEx da održi to čnost svojih vodećih logistika u industriji?

FedEx primarno koristi kodove 128 za praćenje i operacionih podataka, kao i QR kodove za poboljšanje interakcija klijenata i detaljnih informacija o pošiljku.

Ovi barkodi su integralni za glatku operaciju globalne brodske mreže FedEx-a, omogućavajući praćenje realnog vremena, brzo skeniranje i tačne postupke isporuke.

Razumevanje specifičnih vrsta barkoda koje koristi FedEx pruža uvid o tome kako moderne logističke kompanije svakodnevno postupaju milione pošiljki sa minimalnom greškom.

FedEx korištenje koda 128 Barcodes

Kod 128 barkoda je jedan od najnaprednijih i pouzdanijih linearnih barkoda, široko korištenih u brodovima i logistiki. FedEx uključuje ovaj tip barkoda na skoro svakoj etiketi brodova zbog sposobnosti da čuva veliku količinu podataka u kompaktnom prostoru.

Kod 128 barkoda.png

Kod 128 barkoda je dizajniran za efikasno kodiranje alfanumerijskih podataka, omogućavajući FedEx da čuva kritične informacije poput:

● Jednostavni broj praćenja

● Nivo usluga (npr., zemlja, preko noći, međunarodno)

● Informacije o destinaciji i poreklu

● Dimenzije paketa i težina

● Sortiranje i rutiranje uputstva

Snaga koda 128 leži u svojoj sposobnosti da kodira informacije gusto, omogućavajući FedEx da brzo skenira i procesira pakete na objektima sortiranja. Njegova verovatnost takođe osigurava da se može skenirati iz različitih uglova, povećanje brzine i tačnosti tokom procesa upravljanja paketima.

QR kodovi u FedEx brodovima

Iako Kod 128 ostaje glavni šifra za FedEx operacije, QR kodovi se sve više koriste u određenim aspektima njihove logistike. QR kodovi su dva dimenzionalni (2D) barkodovi sposobni da drže mnogo više informacija nego linearni barkodovi, čineći ih korisnim u specifičnim kontekstima gde treba uključiti dodatne podatke na etiketu.

FedEx koristi QR kodove za pružanje:

● Pristup informacijama o praćenju realnog vremena

● Веб врике са допълнителним инструкцијама доставки или обновљеним статусом

● Elektronska dokumentacija, kao što su carinski oblici ili digitalni potpisi

Jedna od prednosti QR kodova je da ih mogu skenirati širokim nizom uređaja, uključujući pametne, tablete i tradicionalne skenere barkoda.

Ova verovatnost omogućava da i FedEx osoblje i mušterije lako uzmu detalje paketa iz bilo kog uređaja, nude više prikladnosti i interakcije u usporedbi sa linearnim barkodima.

Zašto FedEx koristi i kodove 128 i QR

Kombinacijom kodova 128 i QR kodova, FedEx može balancirati efikasnost sa funkcionalnošću. Evo zašto ova dva tipa barkoda tako dobro rade za brodski div:

1. Skladište podataka o visokoj gusti: Kod 128 iznosi u kodiranju tačnih, neophodnih podataka za logistiku, kao što su brojevi praćenja i upute o rutiranju. S druge strane, QR kodovi mogu čuvati veće, kompleksne informacije.

2. Brzo, oslobođeno skeniranje greške: Obje vrste šifre su optimizirane za brzu skeniranje, što ubrzava operaciju. U jednom objektu za sortiranje visokog voluma, sposobnost skeniranja barkoda bez grešaka je kritična za održavanje standarda dostave FedEx a.

3. Interakcija klijenta: QR kodovi dodaju još jedan sloj interakcije omogućavajući klijentima skenirati etiketu paketa svojim pametnim telefonima da prate pošiljku u pravo vreme ili pristupe dodatnim detaljima dostave.

Role Barcodesa u modernoj logici

Barkodi nisu samo etikete – oni su integralni deo logističke industrije. Za FedEx i druge velike brodske kompanije, barkodi imaju vitalnu ulogu u omogućivanju sljedećih:

● Automatisano sortiranje: Paket se skenira i sortira automatski na osnovu podataka o barkodu, smanjuje ručni rad i rizik ljudske greške.

● Upravo praćenje: FedExov sistem praćenja je izgrađen na tačnosti i brzini skeniranja barkoda. Dok paket kreće kroz različite centrale i objekte, svaka skeniranja aktualizuje sistem sa svojim trenutnim lokacijom i statusom, pružajući informacije o praćenju pravog vremena i za FedEx i klijente.

● Operativna učinka: Bez barkoda, velika mreža brodova FedEx bi bila mnogo sporija i sklonija greškama. Kod 128 i QR kodovi streamliniraju cijeli proces od pokupivanja do dostave.

Odgovoreći na kakvu vrstu barkoda koristi FedEx, jasno je da se FedEx oslanja na kombinaciju kodova 128 barkoda i QR kodova kako bi ispunila različite potrebe moderne logistike.

Kod 128 pruža kodiranje podataka o visokoj gusti za praćenje i rutovanje, dok QR kodovi nude poboljšanu funkcionalnost za interakciju klijenata i dodatne detalje o pošiljku.

Za poduzeće koji žele da poboljšaju svoj brodski proces, prihvaćanje sličnih barkodnih tehnologija je važno.

Koristeći slobodan generator barkoda, može vam pomoći da stvorite profesionalne barkode koji streamliraju vaše inventarne i pošiljke operacije.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111