Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Razumevanje ploča Barcode: šta oni znače i kako ih stvoriti
2024-07-18

Gledanje voćnog barkoda na jabuki nije samo trend supermarket a, kao da daješ svoju proizvodnju malu oznaku imena pakiranu korisnim informacijama za kupce i trgovine!

Ovaj članak će istražiti značajnost ovih šifre, šta znači šifre voća i kako čitati voćne šifre. Osim toga, razgovaraćemo o vrstama barkoda korištenih na voće i njihovim različitim slučajevima korištenja.

barcode voće.jpg

Типове баркода користени за плодове

Barkodi koji se koriste za voće primarno uključuju UPC, EAN i GS1 DataBar. Svaki tip barkoda ima posebne aplikacije i koristi. Izbor barkoda ovisi o potrebama maloprodajnika i o tome kako se prodaje voće.

1. UPC

UPC barkodi su među najčešćim vrstama barkoda proizvoda, posebno prevalentnim u Sjevernoj Americi. Ovi barkodi se obično sastavljaju od 12 cifre i koriste se za pakirane robe, uključujući pre pakirane voće.

Features:

Prihvatljiva oblast: Prikladno za pre-pakirano voće kao što je vreća jabuka ili kutija jabuka.

Sadržaj informacija: primarno se koristi za identifikaciju proizvoda; cena i druge informacije se obično čuvaju u bazi podataka maloprodajnika, a ne u samom barkodu.

2. EAN

EAN barkodi su slični UPC barkodima, ali se češće koriste u regionima izvan Sjeverne Amerike, posebno u Evropi. EAN barkodi se obično sastavljaju od 13 cifra.

Features:

Prihvatljiva oblast: Kao UPC, koriste se za pre-pakirano voće.

Informacioni sadržaj: sličan UPC-u, uglavnom za identifikaciju proizvoda, sa cenama informacijama koje su skladištene u bazi podataka maloprodajnika.

3. GS1 DataBar

GS1 DataBar je novi tip barkoda koji može čuvati više informacija u manjem prostoru u usporedbi sa tradicionalnim UPC i EAN barkodima. GS1 DataBar barkodi su posebno odgovarajući za slobodne i težine voća.

Features:

Prihvatljiva oblast: ideja za slobodne i težine voća kao što su pojedinačne jabuke, banane i tako dalje.

Sadržaj informacija: To može uključiti detaljnije informacije poput težine, cijene, datum isteka i porijekla.

Kako izabrati desnu tipu Barcode

1. Prije pakovanih voća: Za pre pakovane voće (npr. pakovane ili boxirane), UPC ili EAN barkode su idealni izbor. Efikasni su za identifikaciju proizvoda i široko se koriste globalno.

2. Loose and Weighed Fruits: For loose fruits or fruits sold by weight, GS1 DataBar barcodes are more suitable. DataBar GS1 ne samo pruža osnovne informacije o proizvodima, već može uključiti i detalje težine i cene, čineći ga prikladnom i maloprodajnicima i potrošačima.

Šta rade Barkodi na vrednosti voća?

Barkodi na voću nisu samo nasumične linije i brojeve; služe određenu svrhu. Ovi kodovi, često poznati kao kodovi Pogledanja cena (PLU), su ključni za identifikaciju vrsta i raznolikosti voća. Oni streamliraju proces provjere, osiguravaju tačnu cenu i pomognu efektivno upravljati inventorijom.

Kodovi PLU obično sastoje od četiri ili pet cifre. Četiri cifreni kod ukazuje na to da je voće konvencionalno odraslo.

Na primer, konvencionalno odrasla banana može imati PLU kod 4011. Za razliku od toga, kod pet cifera koji počinje sa broja 9 znači da je voće organski rastao, kao što je organski banana sa kodom 94011.

Ovaj sistem kodiranja pomaže potrošačima da donesu informisan izbor o njihovom proizvodu na osnovu njihovih preferencija za konvencionalnu i organičku praksi poljoprivreda.

Kako čitaš plodno kodove?

Čitanje voćnih barkoda je prilično jednostavno kada razumete osnovnu strukturu. Evo ključnih tačka na pamet:

● Ovi kodovi predstavljaju konvencionalno odrasle voće. Na primer, ako vidite kod poput 4012, to znači da je voće konvencionalno rastao.

● Kodovi od pet cifra: Kada šifra počne sa 9, pokazuje da je voće organski rastao. Na primer, 94012 bi značilo da je voće organično.

● Pet-cifra kodova počinje sa 8: Iako su rijetki i uobičajeno korišteni, ovi kodovi su nameravani da identifikuju genetski modifikovane voće (GM). Međutim, zbog otpora potrošača, ovi kodovi su rijetko viđeni na tržištu.

Razumevanje tih kodova može vam pomoći da donesete bolje odluke za kupovinu i da budete svesniji vrste proizvoda koje kupujete.

Kako da stvorimo barkode za voće?

1. Определите тип баркода: изберите подходяј тип баркода (UPC, EAN, или GS1 DataBar) на базе метода упаковки и продажби плода.

2. Koristite Barcode Generator: iskoristite online barcode generator kako bi stvorili barcode. Jednostavno uvedi potrebne informacije, i alat će stvoriti barcode za vas.

3. Pritisnite i primjenite Barcode: osigurajte visoke kvalitetne štampe kako bi održali čitljivost barkoda i priključili barkode voću ili njenom pakiranju.

Koristite slučajeve Barcodesa na voću

Barkodi na voću služe višestrukim ciljevima koji koriste potrošače i maloprodajnike. Evo neke od ključnih slučajeva upotrebe:

Generator barkoda besplatno.png

1. Proces provjere struje: Barkodi omogućavaju brzu i tačnu skeniranje na broju provjere, smanjenje vremena čekanja i osiguranje ispravne cene.

2. Upravljanje proizvođača: Pomoćnici koriste barkode kako bi pratili nivo dionica, upravljali naredbama i smanjili otpad. Ovo pomaže u održavanju efikasnog lanca opskrbe.

3. Praćenost: Barkodi mogu pružiti informacije o poreklu voća, pomažući u praćenosti i osiguranju sigurnosti hrane. Ovo je posebno važno u slučaju podsećanja hrane.

4. Informacije o potrošačima: Uz dolazak kodova QR, potrošači sada mogu pristupiti detaljnim informacijama o voću koje kupuju, uključujući njen sadržaj hrane, praksi poljoprivreda i čak i recept.

5. Točnost cena: Barkodi osiguravaju da se ispravna cena optužuje za svako voće, pomažući u održavanju konsekvencije cena u različitim trgovinama.

Napravi Barcode Online za Free.png

U sažetku, barkodno voće je ključni aspekt modernog maloprodaja. Ovi barkodi pružaju ključne informacije o tipu, cenama i poreklu voća, čineći iskustvo kupovine glatkom i informativnijim potrošačima. Razumejući šta znači barkodi o voću i kako čitati voćne kodove, možete donijeti bolje informisane odluke dok kupujete.

Ako morate da proizvedete svoj šifru za bilo koju svrhu, razmislite o korištenju slobodnog generatora barkoda. Ovaj alat vam može pomoći da stvorite različite vrste barkoda odgovarajućih vašim specifičnim potrebama, osiguravajući tačnu i efikasnu etiketu za vaše proizvode.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111