Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Osnovni vodič za UPC Barcodes za Amazon prodavače
2024-05-09

Za prodavače Amazone, razumevanje i provedbu Univerzalnih kodova proizvoda (UPC) je važno. UPC barkodi ne samo streamliniraju listove proizvoda, nego takođe osiguravaju ispunjavanje teških potreba za prodaju Amazone.

Šta je UPC Barcode za Amazon Seller?

Barkoda UPC (Univerzalni kodeks proizvoda) je brojni kodeks od 12 brojeva koji jedinstveno identifikuje proizvod, primarno korišteni u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Za prodavače Amazone, UPC barcode služi kao ključni alat za listiranje i upravljanje svojim proizvodima na platformi. Svaki UPC sastoji od jedinstvenih brojeva koji odgovaraju određenom predmetu, koji pomaže Amazon da prati inventar i prodaju proizvoda efikasno.

Kada se proizvod navodi na Amazon, njen UPC mora biti dio informacija o proizvodu. This barcode is then used to verify the authenticity of the product and its compliance with Amazon’ s inventory and logistical standards.

To je zahtev da svaki proizvod i varijacija na Amazoni imaju svoj jedinstven UPC osim ako se ne oslobodi Amazon's Brand Registry.

Zašto Amazon Sellers treba UPC Barcodes?

Amazon zahteva da svi listi imaju UPC, osiguravajući da proizvodi mogu lako pratiti i upravljati u njihovom ogromnom tržištu. UPC-i, kada su potvrdili GS1 (globalni standard za barkodove), nude pouzdano priznanje globalnog proizvoda, što je ključno za održavanje inventara u različitim regijama i platformama. Ovi barkodi jednostavljaju logistiku prodaje na internetu i pomoći u održavanju tačnih nivoa dionica.

Kako da uhvatimo UPC Barcodes za Amazonske proizvode?

Uzimanje UPC barkoda za vaše proizvode uključuje nekoliko koraka:

1. Napravite račun kompanije sa GS1 US kako bi dobili jedinstven identifikator proizvođa ča.

2. Once you have your GS1 company prefix, you can start using the UPC barcode generator to create code for your Amazon products.

upc barcode generator.png

3. Važno je osigurati da su vaši UPC ispravno povezani sa vašim proizvodima kako bi izbjegli listiranje grešaka na Amazoni.

Ovaj proces osigurava da su vaši identifikatori proizvoda priznati globalno i ispunjeni međunarodnim platformama prodaje.

Integracija UPC Barcode u vaš Amazon biznis

Upravljanje vaših UPC-a efikasno uključuje nekoliko najboljih prakse:

●  Pošteno označite vaše proizvode sa barkodima kako bi osigurali lako skeniranje i identifikaciju.

●  Integrujte barkode u pakovanje proizvoda i vaše Amazon listove kako bi olakšali glatke logističke operacije iz skladišta do dostave klijenata.

Tehničke razmišljanje uključuju osiguranje da se šifra čisto štampa i stavi na mjesto gdje se može lako skenirati.

Èesto greške i kako da se izbegnu.

Many Amazon sellers make the mistake of using unauthorized UPCs, which can lead to serious consequences such as listing removals and account suspensions.  To avoid these pitfalls:

●  Uvjerite se da vaši UPC kupuju GS1 ili drugim odobrenim pružateljima.

●  Regularno pregledaj Amazon’ s zahtevima barkoda da ostanu aktualizirani sa bilo kakvim promjenama.

Kao prodavač Amazon e, razumijevanje i korištenje UPC barkoda je važno za vaš uspeh u e-komerciji. Ovi barkodi ne samo streamliraju proces listiranja, već i poboljšavaju tačnost vašeg upravljanja inventarom, osiguravajući da vaši proizvodi budu pravilno praćeni kroz Amazonu’ široka mreža distribucije.

Ako želite da počnete sa UPC barkodima ili morate da stvorite nove kodove za predstojeće proizvode, razmotrite da koristite slobodan generator UPC barkoda. Posetite naš generator barkoda danas da pojednostavi svoj proces prodaje Amazone!

Create Barcode Online for Free.png

FAQs

Mogu li da stvorim svoj UPC kod za Amazonu?

Ne, UPC mora biti kupljena kroz GS1 kako bi osigurala da ispuni potrebne standarde za globalnu trgovinu.

2. Šta se dešava ako koristim nepovlašten UPC kod na Amazoni?

Koristenje nepotrebnih UPC-a može rezultirati u listi uklanjanja i potencijalne suspenzije vašeg računa prodavača.

3.Koliko mi je UPC potrebno za svojim proizvodima?

Svaka različita varijacija proizvoda (veličina, boja itd.) zahteva jedinstven UPC.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111