Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Potpuni vodič za upotrebu i stvaranje dugih barkoda
2024-07-25

Između različitih vrsta barkoda, dugi barkod se pojavljuje za svoj kapacitet da čuva više informacija. U ovom članku, naučićemo koliko su dugi šifre, njihove upotrebe, maksimalnu dužinu barkoda i kako lako proizvesti duge šifre.

Šta je Long Barcode?

Dug barkoda je u suštini standardni barkod koji je proširen kako bi ubrizgao više podataka. Tradicionalni barkodi, poput UPC-a, obično sadrže 12 cifre. Međutim, dugi barkodi mogu imati značajno više informacija, čineći ih idealnim za aplikacije koje zahtevaju široku skladište podataka.

Koliko dugo Barcodes može biti?

Jedno zajedničko pitanje je: "Koja je najveća dužina barkoda?" Odgovor zavisi od vrsta barkoda. Na primer:

● Kod 128: Ovaj tip barkoda je sposoban za kodiranje svih 128 ASCII likova i može biti ekstremno dug, ovisno o kodiranoj informaciji.

● QR Kodovi: To mogu kodirati do 4.296 alfanumerijskih znakova ili 7.089 brojnih znakova, čineći ih idealnim za vrlo detaljne podatke.

Iako ne postoji stroga ograničenja koliko dugo može biti barkoda, moraju se razmotriti praktična ograničenja kao što je sposobnost skenera i fizički prostor koji je dostupan na predmetu označavanju.

Napredak korištenja dugih barkoda

Koristenje dugih barkoda nudi nekoliko koristi:

1. Povećana kapacitet podataka: mogu se čuvati više informacija, koja je korisna za kompleksne praćenje i inventarne sisteme.

2. Povećana preciznost: Detaljna informacija smanjuje rizik grešaka u ulazu i obradu podataka.

3. Poboljšana učinkovitost: dugi barkodovi streamliraju operacije konsolirajući podatke u jedno, skenirajuće format.

Korištenje dugih barkoda

Dugi barkodi su vrlo versatibilni i koriste se u mnogim industrijama. Evo nekih zajedničkih aplikacija:

1. Logistika i brodovi: u logistiki dugi barkodi mogu čuvati kompleksne informacije o praćenju, poput podrijetla pošiljke, destinacije, povijesti puteva i detaljnog sadržaja.

2. Zdravstva: U zdravstvenoj industriji se koristi dugi barkodi za prikupljanje širokih informacija pacijenata, detalja lijekova i podataka o praćenju opreme. To pomaže u održavanju tačnih i lako dostupnih podataka, osiguravanju sigurnosti pacijenata i efikasnog upravljanja resursima.

3. Retail: U malopravnom tržištu dugi barkodi mogu kodirati detaljne informacije o proizvodima, uključujući brojeve serije, datume proizvodnje, datume isteka i detalje dobavljača.

Kako da Generiše dug Barcode?

Naš sajt pruža slobodan generator dugog barkoda. Evo jednostavnog vodiča da ga koristi:

Long barcode.png

1. Idi u sekciju generatora barkoda.

2. Izaberite tipu Barkoda: izaberite tipu barkoda koji podržava duge formate, poput Koda 128 ili QR Koda.

3. Unesite podatke: uvedite informacije koje trebate kodirati. Uvjerite se da podaci ne prelaze granicu karaktera za izabranu tipu barkoda.

4. Napravite Barcode: Kliknite na dugme za stvaranje vašeg barkoda.

5. Skinite i štampajte: Sačuvajte stvorenu sliku barkoda i štampajte ga za vašu upotrebu.

Razmišljanja kada se koristi dugi barodi

Dok su dugi barkodi vrlo korisni, postoje neke razmišljanje koje treba da se sjete:

1. Kompatibilnost skenera: osigurajte se da vaši skeneri barkoda mogu pročitati tipa i dužinu barkoda koje koristite. Neki stariji skeneri možda ne mogu podnijeti duge šifre.

2. kvalitet štampa: visokokvalitetna štampa je važna za duge šifre. Jadna kvalitet štampa može otežati barkodu ili nemoguće skenirati, što poraže svrhu.

3. Upravljanje podataka: Pravo upravljanje podacima kodiranim dugim barkodima je ključno važno. Uvjerite se da su podaci tačni i aktualni da održe integritet vaših praćenja i inventarnih sustava.

stvoriti barcode besplatni online.png

Zaključujući, dugi barkodi pružaju robno rješenje za čuvanje širokih podataka u raznim industrijama. Razumevanje njihovih aplikacija, maksimalne dužine i kako ih stvoriti koristeći dugi generator barkoda može značajno povećati vaše upravljanje podacima i operacionu efikasnost.

Da li upravljate logistikom, zdravstvenim podacima ili malopravnim inventorima, dugi barkodi nude pouzdan i efikasan način da streamlinizuju vaše procese.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111