Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako skenirati QR kodeks iz slike ili fotogalerije
2024-08-19

QR kodovi su postali zajednički deo našeg dnevnog života, nude brz i lak način pristupa informacijama, platiti i više sa jednostavnim skeniranjem. Ali šta ako morate skenirati QR kod sa slike umjesto fizičkog proizvoda ili štampljenog materijala?

Bilo da je to slika spašena na vašem telefonu, ekran ili fotografija u vašoj galeriji, skeniranje QR koda s a slike je lakše nego što mislite. Ovaj vodič će predstaviti različite metode, naglasiti uobičajene slučajeve upotrebe, i odgovoriti na bilo koje pitanja koje možete imati o skeniranju QR koda sa slike.

Zašto skenirati QR kodeks iz slike?

Prije nego što se zaronimo u "kako-to", razgovarajmo o tome zašto biste mogli da skenirate QR kod s a slike. Evo nekih zajedničkih scenarija:

● Pristupanje informacija: možda imate QR kodeks spašen u vašoj fotogaleriji koja sadrži važne informacije, poput povezanja na sajt, detalje kontakta ili detalje događaja.

● Online kupovina: QR kodovi u slikama mogu pružiti direktni pristup stranicama proizvoda ili promotivnim ponudima.

Često ćete ovo vidjeti u restoranima, gde biznismi štampaju QR kodove na računima koristeći štampače recepta, povezane sa promoviranjem stranica ili aplikacije. Klijenti mogu odmah skenirati šifru ili snimiti fotografiju za korištenje kasnije.

● Daljinski rad: U daljinskom radnom okruženju, QR kodovi bi mogli biti podijeljeni kao ekran fotografije u timskim razgovorima ili e-mailima.

● Digitalne karte: karte za događaje ili prolaze za ulazak mogu biti poslane kao slike koje sadrže QR kodove.

● Sigurno dijeljenje podataka: QR kodovi se ponekad koriste za dijeljenje šifrovanih informacija, koje možete primiti kao sliku.

Bez obzira na razlog, znajući kako skenirati QR kod sa slike može vam sačuvati vrijeme i osigurati da možete pristupiti informacijama kad je potrebno.

Kako skenirati QR kodeks iz slike

Metod 1: Koristi kompletne karakteristike vašeg pametnog telefona

Većina modernih pametnih telefona može skenirati QR kodove direktno od slika spašenih u vašoj galeriji. Evo kako to uraditi na iOS uređajima:

Skeniraj QR kodeks iz slike.png

● Otvorite aplikaciju fotografija: Počnite otvaranjem aplikacije fotografija gdje je vaša slika sa QR kodom skladištena.

● Izaberite sliku: Pronađite i odaberite sliku koja sadrži QR kod.

● Otvori Link: pritisnite i držite QR kodiranje na sliki ili ekranu. Pojava se treba pojaviti sa opcijama za otvaranje veze, pogledati ga u App Store ili pristupiti drugim informacijama. Jednostavno izaberite opciju koja odgovara vašim potrebama.

Skeniraj qr kodove iz iOS uređaja.png

Metod 2: Koristenje aplikacija treće strane

Ako vaš telefon ne podržava skeniranje QR koda iz slika, ili ako tražite napredniju funkcionalnost, postoji dosta programa t re će strane.

Ove aplikacije vam omogućavaju postaviti sliku ili sliku i skenirati QR kod unutar nje.

Metod 3: skeniranje QR kodova na kompjuteru

Možda i morate skenirati QR kod sa slike dok radite na vašem kompjuteru. Evo kako da to uradimo koristeći web browser.

● Otvorite QR kod skeniranja web stranicu: web stranice poput WebQR omogućavaju da postavite sliku sa QR kodom direktno iz vašeg kompjutera.

● Удајте изобразу: кликни на кнопку "Сканирај" или "Удајте" и изаберите изобразу из вашег компјутера. Sajt će skenirati QR kod i pokazati kodirane informacije.

● Kopirajte ili kliknite Link: Kada se QR kodeks skenira, možete kliknuti na link ili kopirati informacije na svoju clipboard.

FAQ o skeniranju QR kodova iz slika

Mogu li skenirati QR kod iz ekrana?

Da, možete skenirati QR kodove iz ekranskih fotografija koristeći navedene metode, na smartphone ili kompjuteru.

Šta ako je QR kodeks iskljuèen ili delimièno iskljuèen?

Ako je QR kod nespretan ili nepotpun, možda ne skenira kako treba. Uvjerite se da je slika jasna i da je QR kod potpuno vidljiv. Ako još uvek ne funkcioniše, razmislite o povratku ekrana ili pronalaženju boljih verzija slike.

Ima li sigurnosnih briga o skeniranju QR kodova iz slika?

Da, QR kodovi mogu potencijalno povezati sa zlonamjernim sajtovima ili skinuti štetni sadržaj. Koristeći aplikacije sa izgrađenim sigurnosnim karakteristikama, kao što je Kaspersky QR Scanner, može pomoći smanjiti ovaj rizik.

Mogu li napraviti QR kod i skenirati iz slike?

Apsolutno! Možete stvoriti vlastite QR kodove koristeći slobodan QR koder, spasiti sliku i skenirati ga kasnije koristeći metode opisane u ovom vodiču.

besplatni koder.png

Skeniranje QR koda sa slike je jednostavan proces, da li koristite svoj smartphone, program treće strane ili kompjuter. S koracima navedenim u ovom vodiču, moći ćete pristupiti informacijama koje vam je potrebno brzo i efikasno, bez obzira gde je QR kodeks skladišten.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111