Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako skenirati QR kodeks na kompjuteru u 4 lakšim metodama
2024-07-24

QR kodovi su postali zajednički alat za pristup informacijama brzo i prikladno. Iako mnogi ljudi znaju skeniranje QR kodova koristeći svoje pametne telefone, manje znaju kako skenirati QR kodove na kompjuterima.

Bilo da morate otvoriti QR kodeks na svom kompjuteru za rad, obrazovanje ili ličnu upotrebu, ovaj vodič će vas prošetati kroz korake da to uradite bez napora.

4 metode za skeniranje QR kodova na kompjuteru

1. Koristenje proširenja web browsera

QR proširenje čitača koda.png

Jedan od najlakših načina za skeniranje QR koda na vašem kompjuteru je koristeći proširenje web pretraživača. Nekoliko proširenja pretraživača je dostupno za popularne pretraživače poput Chrome, Firefox i Edge. Evo kako to možeš:

Koraci:

● Instaliraj proširenje: Idi u prodavnicu proširenja vašeg proraèunača i traži proširenje QR koda čitača. Neki popularni izbori uključuju "QR Code Reader" za Chrome i "QRCode Scanner" za Firefox. Izaberite jednu sa dobrim pregledima i instalirajte ga.

● Otvorite proširenje: Nakon instalacije videćete mali ikon u vašoj listici proraživača.

Kliknite na ovu ikonu da otvorite čitač QR koda.

● Skenirajte QR Kod: Ako imate QR kodnu sliku na vašem kompjuteru, kliknite na opciju da postavite sliku unutar proširenja. Ako je QR kod na sajtu, jednostavno pokaži produženje koda QR, i automatski će ga skenirati i dekodirati.

2. Koristenje online QR kodskih skenera

Još jedan jednostavan metod za otvaranje QR koda na kompjuteru je koristeći online QR kodske skenere. Ove mrežne alate ne zahtevaju instalaciju softvera i mogu biti pristupljene direktno od vašeg pretraživača. Ova metoda je posebno korisna ako ne želite instalirati dodatni softver na vašem kompjuteru.

Koraci:

● Posetite online QR kod skener: navigati na pouzdan online QR kod skener.

● Upload QR kodeks: Ako imate QR kodeks kao datoteka slike na vašem kompjuteru, postavite ga direktno na sajt. Ako se QR kod pokaže na drugoj stranici, možete uzeti ekran i postaviti ga.

● Skenirajte i pristupite informacijama: online alat će skenirati QR kodiranje i pokazati informacije ili preusmjeriti vas na odgovarajući URL. Ova metoda je vrlo prijateljska korisnička i ne zahteva tehničku stručnost.

3. Koristenje kompletnih karakteristika Windows ili macOS-a

I Windows i macOS imaju izgrađene karakteristike koje mogu pomoći u skeniranju QR kodova bez potrebnih aplikacija treće strane.

● Za prozore:

Microsoft Edge: Pretraživač Edge ima čitač QR koda izgrađen u njegovom režimu čitanja. Da bi ga iskoristili, otvorite sliku QR koda na Edge, kliknite na opciju "Mod čitanja", i pretraživač će automatski otkriti i skenirati QR kod.

● Za macOS:

Pregled aplikacije: Mac korisnici mogu iskoristiti aplikaciju za pregled za skeniranje kodova QR. Otvorite QR kodnu sliku sa predviđanjem, onda koristite alat za označavanje i dekodiranje QR koda. Ova izgrađena metoda je efikasna i eliminiše potrebu za dodatnim softverom.

4. Koristiti Smartphone kao kompanijski uređaj

Ako radije ne koristite softver ili online alat, možete koristiti svoj smartphone kao uređaj za društvo da skenirate QR kodove i onda prebacite informacije na vaš kompjuter.

Koraci:

● Skenirajte QR kodeks sa svojim pametnim telefonom: koristite kameru ili QR kod skeniranje aplikacije za skeniranje QR koda.

● Podijeli informacije: nakon skeniranja, kopirajte informacije ili URL i pošaljite ga na vaš kompjuter preko e-maila, aplikacije poruke ili skladište oblaka. Ova metoda je prikladna i utièe na sposobnost vašeg smartphone.

Osobno iskustvo i savete

Iz osobnog iskustva, koristeći proširenje pretraživača, dokazalo se da je najprikladnija metoda, posebno za često upotrebu. Brzo je postaviti i zahtevati minimalne korake za skeniranje i dekodiranje QR kodova.

Онлайн QR код сканери су тако веома доверни и су велика алтернатива ако користите обједан компьютер или предпочитате да не установите допълнителни softver.

Kada skenirate QR kodove, osigurajte da je slika jasna i visoka kvaliteta kako bi izbjegli greške. Stabilna internetska veza je takođe bitna, posebno kada koristi internetske alate ili proširenje pretraživača, kako bi osigurala glatku operaciju.

U sažetku, naučenje skeniranja QR kodova na kompjuteru može spasiti vrijeme i povećati efikasnost, posebno za profesionalne i obrazovne svrhe. Bilo da odaberete proširenje pretraživača, online alat, izgrađene funkcije, ili vaš smartphone, proces je jednostavan i pristupan svima. Za stvaranje QR kodova, razmislite o korištenju slobodnog generator a QR koda.

besplatni QR koder.png

Prateći te metode, lako možete otvoriti QR kodove na kompjuteru i pristupiti informacijama koje vam treba. Prihvati prikladnost QR kodova i poboljšaj digitalno iskustvo danas.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111