Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako da Generiš UPC Barcode za tvoj posao?
2024-03-08

UPC barkodi se primarno koriste za identifikaciju i praćenje proizvoda u lancu tržne snabdevanja. Proizvođači u različitim industrijama, uključujući hranu i piće, odjeću, kosmetiku i ostale, moraju proizvoditi i označiti svoj proizvod sa unikatnim UPC kodovima za identifikaciju. Dakle, evo pitanja, kako možete stvoriti UPC barcode za svoj posao?

UPC barcode.png

UPC Barcode i GS1

Potpuni oblik UPC barkoda je Universal Product Code, koji je određen tip barkoda koji standardizuje GS1.

GS1 je organizacija bez profit a sa globalnim dostupkom. Oni su odgovorni za razvoj i održavanje različitih standarda korištenih u poslovnoj komunikaciji. Njegov najpoznatiji doprinos je međunarodni standard barkoda, uključujući široko korišteni UPC i EAN formati. Ovi standardi promoviraju efikasno upravljanje inventarijama, praćenje proizvoda i prodaje u raznim industrijama širom svijeta.

UPC Barcode Formati i tipovi

UPC je vrsta linearnog ili 1D barkoda. To znači da kodira podatke u jednoj dimenziji, koristeći seriju paralelnih linija različitih widova i prostora za predstavljanje brojeva ili drugih podataka.

Standardni UPC-A kod se sastoji od 12 brojnih cifre, podeljen u specifične sekcije.

1. Производителски код (6 цифра): Определен GS1, овај код идентифицира производитела или компанију.

2. Kod proizvoda (5 cifra): određen od proizvođača, taj kodeks identifikuje specifični predmet.

3. Провери цифру (1 цифра): Рачислено из других 11 цифра, ова цифра помаже да гарантира да је баркод правилно составен.

UPC-E je kraća verzija UPC koda koja sadrži samo 6 brojeva. To je dizajnirano za proizvode sa ograničenim prostorom za etikete, kao što su mala prikladna hrana i knjige.

Kako dobiti UPC kodeks

Da bi dobili UPC barcode, prvo morate registrirati GS1 i platiti registraciju. Kada budete registrirani, bićete dodijeljeni prefiks UPC barcode. Onda možete koristiti ovaj prefiks da bi stvorili vlastite UPC barkode za vaše proizvode.

Kako napraviti UPC barcode

Postoji mnogi online generatori UPC koda koji vam pomažu da stvorite vlastite barkode, visoko preporučeni slobodni generator UPC barkoda je "onlinetoolcenter".

Generator UPC barkoda.png

Korak 1: Izaberite svoj UPC Barcode tip

Počnite odabrati vrstu UPC barkoda koje trebate. Opcije uključuju UPC-A, UPC-E, UPC dodatak 2-cifra i UPC dodatak 5-cifra. Ovaj izbor može biti napravljen iz mogućnosti dostupnih na lijevoj strani strane.

Korak 2: Dati za ulazak i pregled vašeg barkoda

Unesite svoj željeni tekst u polje "Izvor podataka" i onda kliknite na dugme "Stvorite Barcode". Pregled vašeg barkoda će se pokazati na desnoj strani strane, omogućavajući vam da vizualno potvrdite barkode prije nastavka.

Korak 3: Opcije prilagođenja

Pored osnovnog kreiranja barkoda nudimo poboljšane prilagodbe na ovoj fazi. Nakon kliknući na "Stvori Barcode", imat ćete priliku da personalizirate svoj barcode dalje. To uključuje izmjenu boje barkoda, prilagođenje veličine i izabranje boje pozadine. Možete takoðe ispraviti detalje teksta, poput velièine, boje i stila fonta, kako biste osigurali da vaš šifru ispuni taène specifikacije.

Korak 4: Skinite vaš Barcode

Kada budete zadovoljni pregledom, jednostavno kliknite na "Skinite" da biste spasili svoj šifru. To vam omogućava da koristite prilagođeni šifru.

Onlinetoolcenter podržava stvaranje različitih visokokvalitetnih 1D i 2D barkoda, uključujući zajedničke formate poput Koda 128, UPC, EAN i ISBN.

Međutim, važno je primjetiti da se UPC barkodi moraju registrirati sa GS1 da budu validni. Ako koristite UPC barcode koji nije registrovan GS1, vaši proizvodi ne mogu prihvatiti maloprodajnici.

Bilo da se koristi za komercijalne svrhe ili individualne potrebe, naš online slobodni barkodni generator streamlinira proces stvaranja, nudi velike mogućnosti. Istražite lakost korištenja danas.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111