Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako napraviti QR kodeks sa logo u sredini
2024-10-11

QR kodovi su postali neophodni alat za poduzeće, omogućavajući lako pristup websajtovima, aplikacijama ili promotivnom sadržaju sa samo smartphone skeniranjem. Ali danas, obièan QR kodeks možda nije dovoljan da se vaš posao izvuèe.

Ovde stvaranje QR koda sa logo u sredini može napraviti značajnu razliku. Postojni QR kod s a vašim logo znakova uključenim u njegov centar ne samo zadržava funkcionalnost koda, nego takođe služi kao vizualni alat za znakove.

Bilo da ste mali biznis ili multinacionalna kompanija, QR kodeks sa logo u sredini pomaže komunicirati profesionalizam i poboljšati prepoznavanje marka. Ispitajmo kako možete stvoriti jednu, zašto je korisno, i neke najbolje prakse da se držite na umu.

Zašto dodaš logo kod QR?

1. Povećava identifikaciju

Uključujući logo u vašem QR kodu pomaže pojačati vaš znak identitet. Kada mušterija skenira vaš QR kod i odmah vidi vaš logo, znaju da se mijenjaju sa vašim markom. Ovo izgradi povjerenje i priznanje tijekom vremena, posebno kada se konsekventno koristi preko marketinških kanala.

2. Profesionalno izgledanje

Postojni QR kod sa logo u sredini izgleda više refinancirano od standardnog QR koda. To dodaje profesionalni dodir vašim štampljenim materijalima, pakiranju proizvoda ili digitalnom sadržaju, dajući vam konkurentnu ivicu, posebno u industrijama gde je kritična slika brenda, poput maloprodajnosti ili gostoprimstva.

3. Pojačava Engagement

Dobro dizajnirani QR kod sa logo često rezultira visokim stopama skeniranja. Korisnici su vjerojatniji da se ukljuèuju sa označenim QR kodom jer se oseæa povjerljivijim i autentičnijim u usporedbi sa obiènim crno-bijelim kodom. Pozivajući korisnike da interakciju sa svojim brandom.

Kako napraviti QR kodeks sa logo u sredini

Korak 1: izaberi Generator kodova QR

Počnite odabrati generator QR koda koji nudi opcije za prilagodbu logotika.

Korak 2: Unesite svoje podatke

Odlučite šta želite da radi QR kodiranje. Da li to upućuje korisnike na vaš sajt, skidanje aplikacije, detalje kontakta ili posebno unapređenje, uvedite ove podatke u generator.

QR Kod Generator sa Logo.png

Korak 3: Upload your Logo

Upload visokokvalitetnu verziju vašeg logora. Pobrinite se da logo nije previše velik da izbjegne smetnju skeniranja QR koda. Većina generatora QR koda će automatski izmijeniti vaš logo da se uklapa u dizajn QR koda.

Korak 4: Pripremite dizajn

Možete dalje personalizirati svoj QR kod prilagođenjem boja, oblika i čak i obrazaca koda. Međutim, osigurajte da je kontrast između QR koda i pozadine dovoljan da ga lako skenira.

Postavljeni qr kod sa logo u sredini.png

Korak 5: Skinite i testirati

Kada napravite svoj QR kod sa logo u sredini, skinite ga u visokoj rezoluciji. Uvek testiraju QR kod preko višestrukih uređaja kako bi potvrdilo da skenira ispravno, osiguravajući da radi na različitim telefonima i QR kodovima čitačima aplikacija.

Najbolja vježba za stvaranje QR kodova

Iako dodanje logo vašem QR kodu je odličan način da unapređuje vaš znak, postoji nekoliko najboljih prakse da se osigura da vaš QR kodeks ostane funkcionalan i efikasan.

1. Држите скенабилитацију

Iako je možda iskušenje proširiti vaš logo ili dodati previše dizajnnih elementa, glavna funkcija QR koda je da se skenira.

Držite dizajn čist i logo dovoljno mali da ne smeta kod sposobnosti funkcionisati. Sigurna zona za logose je obično oko 20-30% ukupne veličine QR koda.

2. Koristite visoke kontraste boje

Uvjerite se da postoji dovoljno kontrasta između QR koda i pozadine, kao i između QR koda i samog logo. Svjetlosne kodove na tamnim pozadinama ili suprotno su idealne za skeniranje svrhe.

Izbjegavajte previše kompleksnih dizajna koji mogu poremetiti sposobnost skenera da pročita QR kod.

3. Testiraj preko platformi

Pre završetka QR koda, testirajte ga sa različitim uređajima, uključujući Android i iOS pametne telefone. Razni uređaji možda imaju različite osjetljivosti prema dizajnima koda QR, tako da će temeljno testiranje osigurati univerzalnu kompatibilnost.

4. Pratiti i analizirati

Ako je vaš cilj da izmjerite angažman klijenta, koristite generator QR koda koji nudi karakteristike praćenja. To vam omogućava analizirati koliko korisnika skenira vaše QR kodove, gde su lokacije, i koje kampanje najbolje izvode.

Praćenje pruža neprocenjivo uvjete u ponašanje korisnika i pomaže da ispravite vašu strategiju marketinga.

Aplikacije QR kodova sa logotima

QR kodovi sa logotima se sve više koriste u raznim industrijama. Evo nekih primjera stvarnog svijeta:

1. Retail: Retailers koriste QR kodove sa logotima u sredini da direkte klijente na njihove online trgovine ili pruže detaljne informacije o proizvodima.

2. Upravljanje događaja: sistemi preglede često koriste obične QR kodove koje uključuju logove događaja, pružajući profesionalno i bezobrazno iskustvo provjere na konferencijama ili koncertima.

U sažetku, stvaranje QR koda sa logo u sredini je pametan i jednostavan način da poboljšate vaše tržišne materijale i poboljšate angažman klijenta. Koristeći generator QR koda, lako možete stvoriti obične QR kodove koje se poravnaju sa vašim znakovskim identitetom.

Počnite sa prilagođenjem vašeg QR koda danas i gledajte kako to poboljšava vaše interakcije klijenta. Da li je za etikete proizvoda, promotivne materijale ili karte za događaje, koristeći generator koda QR za uključenje vašeg logo moćni način da se izvuče.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111