Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Kako da stvorimo barkode za slobodne imovine za mali poduzetnici?
2024-03-21

Za male poduzeće, urednu opremu, alat i druge imovine su vitalne za njihove operacije. Zauzetnici moraju brzo i efikasno pratiti svoje imovine. I barkodi imanja su odličan način da to uradimo. This article will introduce the significance of asset barcodes, explore different types, and how to create an asset barcode for your small business.

u kompaniji.png

Koja je cilj Barkoda imovine?

Kodovi sa imovinama su kodovi za čitanje mašine koji jedinstveno identifikuju i prate imovine. Obično su u obliku 1D ili 2D šifre i sadržavaju jedinstvene informacije o svakoj imovini, kao što su njegov ID, serijski broj i opis.

Za mali poduzeća, barkodi imovine su često povezani sa fiksnim imovinama poput opreme, alata i inventarnih predmeta. Mogu ih staviti na površine poput metala, plastičnog, drveta i papira koristeći etikete ili etikete.

Skeniranjem barkoda posvećenom skeneru ili smartphone, mali poduzetnici mogu lako pristupiti i pratiti važne informacije o imovinama. Ovo im pomaže:

1.Quickly locate assetsTo može biti posebno korisno za poduzeće sa velikim brojem imovine ili imovine koje se često prebacuju okolo.

2.Efikasno upravljanje inventorijomPronaći razine inventara i osigurati da poduzeća imaju pravu količinu dionica.

3.Sprijeèiti gubitak imovine ili kraðuUnikatna identifikacija koju pružaju barkodi imovina olakšava pronalaženje ukradenih ili izgubljenih imovina.

4.Poboljiti održavanje imovine: Asset barcodes can be used to track maintenance schedules and ensure that assets are properly maintained.

Kako da Generišemo Barkode besplatne imovine?

Za mali poduzeća sa ograničenim količinama imovine, generatori online barkoda nude prikladno i koštano efikasno rješenje za stvaranje barkoda imovine, poput kodova za praćenje kompjutera, barkoda za namještaj ureda i barkoda za alat.

Korak 1: Izaberite jednostavan i lako korišteni generator barkoda

Na tržištu postoji mnogo besplatnih generatora online barkoda. Izabranje pravog proizvoda za vas zahteva razmatranje sljedećih faktora:

Laka upotrebaGenerator bi trebao biti lako iskoristiti, čak i za ljude bez tehničkog iskustva.

FeaturesGenerator barkoda bi trebao ponuditi potrebne karakteristike, poput podrške različitih formata barkoda i opcija prilagodbe.

Step 2: Select the appropriate barcode format

Postoje različite formate barkoda dostupne, svako sa svojim prednostima i neprijateljima. Izabranje pravog formata ovisi o vašim specifičnim potrebama.

Evo nekih zajedničkih kodova imovine:

Kod 128

Kod 128 je opšte svrhe barkodni format koji može kodirati alfanumerijske podatke, uključujući serijske brojeve imovine, identifikacije, datume kupovine i druge informacije. To omogućava precizno praćenje imovine i olakšanje planiranja održavanja.

Na primer, kod 128 barkoda imovine za laptop kompanije možda izgleda kao LT-SN123456789-CMPY0001-210601. Evo sloma.

Kod tipa imovine: To identifikuje kategoriju (npr. «LT» za laptop).

Serial Number: A unique identifier assigned by the manufacturer (e.g., "SN123456789").

Identifikacija kompanije imovine: jedinstven identifikator za unutrašnji praćenje (npr. "CMPY0001").

Datum kupovine: Datum prikupljenog, formatiran za uzgajanje (npr. "210601" za 1. jun 2021).

QR Kod

Ovo je 2D barkodni format koji može kodirati velike količine podataka. Može uskladiti sveobuhvatljive informacije direktno, poput imena imovine, kategorije, u tekstu, detaljne opise imovine, ili povezati direktno na veb stranicu koja sadrži detaljne informacije o imovini, kao što su identifikacija imovine, specifikacije, podaci o održavanju i informacije o garanciji.

Korak 3: Unesite informacije i proizvedite šifru

Kada izaberete generator i format barkoda, morate da uvedite informacije koje želite da kodirate. To obično uključuje ime imovine, broj identifikacije, serijski broj, itd.

Generator barkoda.png

You can also customize the asset barcode by adjusting its width, height and image format.

barcode modify.png

format slike barkoda.png

Korak 4: Veruj šifru.

Nakon proizvodnje barkoda, morate ga potvrditi koristeći skener barkoda kako bi se osiguralo da se može ispravno skenirati.

Evo nekih dodatnih saveta:

● Koristite visokokvalitetni štampač za štampu barkoda, osiguravajući da su jasni i lako čitati.

● Koristite softver za upravljanje barkodima ili aplikacije za praćenje vaših imovine.

Naš generator barkoda vam omogućava da stvorite linearne i 2D barkode besplatno. To uključuje različite vrste barkoda proizvoda, brodske i logističke barkode, poštanske barkode, barkode imovine, zdravstvene barkode, knjige i barkode časopisa. Takoðe nudimo širok raspon editacije i ljepotice kako bi poboljšali vaše barkode. Probaj danas!

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111