Online Tool Center
Kontakt
{{ item.title }}
Da li Barcodes ukljuèuje alarme? Razumevanje uloge EAS sistema
2024-08-16

U današnjem malopravnom okruženju, barkodi su integralni za upravljanje inventorima, obradu prodaje i osiguranje autentičnosti proizvoda.

Međutim, pojavljuje se zajedničko pitanje: da li barkodi uključuju alarme? Iako bi moglo izgledati uvjerljivije povezati barkode sa sigurnosnim alarmima, stvarnost je više nuancirana.

U ovom članku, istražit ćemo da li barkodi mogu uključiti alarme, kako neskanirani barkodi interakciju sa sigurnosnim sistemima, i zašto trgovine poput Walmarta često suočavaju sa povezanim problemima.

obavljaju barkode uključene alarme.png

Razumevanje uloge barkoda u Retailu

Barkodi služe kao metod za kodiranje informacija o proizvodu u formaciji za čitanje mašine. Kada se skenira na tački prodaje, šifra pruža kritične podatke, kao što su cena proizvoda, nivo inventara i broj identifikacije proizvoda.

Međutim, barkodi se ne mogu sami mijenjati sa sigurnosnim sistemima.

Pravi pokretač: elektronski sustav nadzora članaka (EAS)

Za rješavanje pitanja, da li barkodi uključuju alarme, ključno je shvatiti funkciju sustava nadzora elektronskih članova (EAS).

EAS sistemi su dizajnirani kako bi spriječili krađu koristeći etikete koje su povezani sa proizvodima. Ove oznake emituju signal kada prolaze kroz detektore postavljene na izlazu trgovine.

Evo kako radi:

● EAS etikete: Ove etikete su odvojene od barkoda i mogu biti integrisane u pakovanje proizvoda ili privedeno vanjsko. Kada se proizvod kupi, kasir deaktivira ili uklanja etiketu EAS tokom provjere.

● Neskenirani proizvodi: Ako se šifra proizvoda ne skenira, povezana etiketa EAS ostaje aktivna. To znači da kad neko pokušava da izađe iz prodavnice sa proizvodom, EAS sistem će otkriti aktivnu etiketu i uključiti alarm.

Dakle, dok je sami barkod samo nositelj podataka, neizbežni barkod na proizvodu može indirektno uzrokovati alarm ako oznaku EAS ostane aktivan.

Da li Barcodes postavlja alarme u Walmartu?

obavljaju barkode uključene alarme na walmart.png

Retalni lanci poput Walmart a svakodnevno vode ogromni volum transakcija. Da bi smanjili krađu, teško se oslanjaju na EAS sisteme.

Često je zabrinuto među kupcima da li su barkodi uključili alarme u Walmartu. Konfuzija se često pojavljuje kada mušterija čuju alarm nakon napuštanja kontrolnog područja.

Istina je:

● Alarm se obično ne uključuje barkodom, već EAS etiketom koja nije propisno deaktivirana.

● Neskenirani barkodi bi mogli uzrokovati probleme ako pregled EAS-a ostane aktivan zbog nadzora skeniranja na proveru. U takvim slučajevima, alarm služi kao brzinu da osoblje potvrde transakciju i osigura da su svi predmeti plaćeni.

Ovaj scenarij ilustruje da samo barkodi ne uključuju alarme. Umjesto toga, fokus treba biti na odgovarajuću deaktiviranje oznake EAS tijekom procesa kupovine.

Koji Barcodes postavlja alarme? Pogrešna koncepcija

Često pogrešno shvatanje je da su određene vrste barkoda verovatnije uključivali alarme. Kakvi barkodi su uključili alarme?

Odgovor nije ništa. Nijedan šifra ne može izazvati alarm. To je oznaku EAS povezan s a proizvodom koji interakcija sa sigurnosnim sistemom.

Međutim, problemi mogu se pojaviti ako:

● Barkoda nije ispravno skenirana: ako se predmet sa aktivnim EAS etiketom nedostaje tijekom skeniranja, neće biti deaktiviran.

● Događa se ljudska greška: U zauzetim malopravnim okolinama, osoblje bi moglo pregledati skeniranje ili deaktiviranje oznake EAS-a, dovesti do alarma na izlaz.

Ove situacije mogu dovesti do zbunjenja, ali je važno zapamtiti da se bar kodiranje nije odgovorno za alarm.

Najbolja vježba za Retailers i Shoppers

1. Za maloprodaje:

● Obučavanje osoblja: osigurajte se da su zaposlenici obučeni kako bi ispravno skenirali barkode i deaktivirali EAS etikete.

● Obične revizije: provedite rutinske provjere EAS sistema kako bi spriječili lažne alarme i osigurali sve funkcije opreme ispravno.

2. Za kupce:

● Dvostruka provjera: Pre odlaska iz prodavnice, osigurajte da su svi predmeti skenirani i da su svi vidljivi oznake EAS uklonili ili deaktivirani.

● Ako alarm zvuči, to je obično jednostavan problem koji se može rešiti pregledanjem vaše kupovine na radnom stolu za klijente.

Zaključak: Konačna reč o barodama i alarmama

Znaèi, da li su barkodi ukljuèeni alarme? Jednostavni odgovor je ne. Barkodi su ključni alati za upravljanje podacima i obradu prodaje, ali ne mijenjaju direktno sa alarmama sigurnosti.

Međutim, nezakoniti barkod na proizvodu sa aktivnim EAS etiketom može dovesti do alarm a kada izlazi iz prodavnice. Ovo je posebno relevantno u velikim malopravnim okolinama poput Walmarta, gde ljudska greška ponekad može dovesti do takvih incidenata.

Za poduzeće, koristeći pouzdan i slobodan generator barkoda osigurava da su svi barkodi skenirani i tačni, smanjujući verovatnoću pogrešaka provjere.

Razumejući vezu između barkoda i sigurnosnih sustava, i malopravnici i potrošači mogu navigati svoje kupovinske iskustvo sa većim povjerenjem.

Pošaljite ispitivanje
Pošaljite ispitivanje

Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev

Poslovni konzultat
Posle prodaje
Molim vas, ispunite vaše ime, e-mail i zahtev1111